• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fulya Tüp Bebek Merkezi Doç.Dr. Bora Cengiz ile Sonuç Alanlar,Tadavisi Devam Edenler?

• Konu Sahibi Konu Sahibi DYI
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

DYI

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
12
0
86
İstanbul
Merhabalar,

37 yaşıma henüz girdim.
9 yaşından beni Tip 1 Diabetliyim yani şeker hastasıyım.

24 yaşında ilk evliliğimden kendiliğinden bir gebeliğim oluştu ancak eski eşim istemediği için kürtaj olmak zorunda kaldım.

Şimdiki eşim ile 1,5 senedir evliyiz. Kendisinin ilk evliliğinden ikizleri var. Anne faktörü nedeniyle (tüplerde tıkanıklık, rahimde polip) aşılama yapılmış. Evliliğimizin ilk 6. ayında kendiliğinden gebelik oluşmayınca bir çok kadın doğum uzmanına gittik ve sadece bende yaptıkları tüm incelemeler ile kimisi sorun yok, kimisi PCOS dedi ve bu süre içerisinde sadece 1 kere, Mayıs 2012'de aşılama denedik ve tutmadı. Bir başka doktor ise kan şekeri düzeyini düzeltmeden sakın bu işlere girişme, çünkü gebelik oluşsa bile bebek yaşamaz dedi ki çok teşekkür ederim kendisine bu süre içerisinde bana tek doğru şeyi yapan kendisiydi. Aralık 2012'ye kadar kan şekerimi iyi bir endokrinoloji uzmanı ile olması gereken normal düzeye indirdik ve bir Tüp Bebek merkezi arayışına girdim.
Göz doktorum kendi doktoru da olan Doç. Dr. Bora Cengiz'i tavsiye etti. Kendisinin tüp bebek tedavisini yapmamış ama hamilelik sürecini takip edip, doğumunu gerçekleştirmiş.

Sonra Bora Bey ile ilgili araştırma yaparken çocukluk arkadaşımın embriyolog olarak Bahçeci'de çalıştığını gördüm ve kendisi ile görüştüm. Kendisi de Bora Bey'i tavsiye etti ve kendisi ile ilk görüşmede Bora Bey daha önce yapılan tüm tetkikler ve muayene sonrası benim gibi düzenli regl olanların ciddi bir PCOS olduğundan söz etmenin doğru olmadığını söyledi. Sonra eşimden sperm analizi testi istedi sonuca göre bu ay ilk aşılama yapalım dedi. İlk defa bu süre içerisinde bir doktor eşimden bir test istedi ki acı sonuç ile karşılaştık. Hareketli sperm sayısında kısmi problem ve morfoloji bozukluğu çıktı. Yani ben yaklaşık 1 senedir boşu boşuna doktor doktor gezdim ve zaman kaybettim. Aşılama yapan ünlü profesör ve sperm alan ünlü laboratuvar detaylı sperm analizini aklına getirmedi. Neyse...
Bora Bey sonuç sonrası aşılama ile vakit geçirmeyelim hemen tüp bebek tedavisine başlayalım dedi ve kısa protokol ile Gonal-F 225 unite ile tedavisine başladık ve 7. gün tedaviyi iptal etme kararı aldı :( Çünkü yumurtaların aşırı uyarılması (ohss) oluşmuştu. Her bir yumurtalığımda en az 20'şer yumurta oluşmuş :)

Şimdi uzun protokol sürecindeyim. 23 Aralık'ta Ginera doğum kontrol hapı ile başladık. Bir regl dönemi geçti. İkinci Ginera döneminin 14. günü Lucrin 10mg. enjeksiyona başladık. Şubat'ın ilk haftası 2. reglim olacak diye bekliyorum ve 3. günü Bora Bey'e gideceğim ve o güne kadar Lucrin'e devam.

Bu kadar uzun uzun yazdıktan sonra esas sormak istediğim Doç. Dr. Bora Cengiz'ın çok fazla hastasına rastlamadığım için forumlarda ve web'de emin değilim kendisi ile ilgili. Yukarıda anlattığım süreçte bir de Ohss oldum kendisinin tedavi sürecinde. Acaba doğru doktorla mıyım? Var mı kendisinin hastası, gebe kalan, bebeğini kucağına alan? Yada var mı olumsuz tecrübeleriniz?

Ancak yaşayan bilir, anlar bebek sahibi olamamanın üzüntüsünü. Allah hayırlısı ile hepimize evlat sahibi olmayı nasip eder inşallah.

Cevap verdiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim...

merhabalar..
bora bey ya da bir başkası..bahçeci de olduğunuz için doğru yerdesiniz..ilk çocuğumu mustafa bahçeci sayesinde kucağıma aldım..şimdi mayısta gelmelerini beklediğimiz ikizlerimizi de erbil bey sayesinde kucağımıza almayı nasip eder inşallah Allah..
bora beyle tanışmama vesile erbil beydir..ikizlerimin ikisinde de ense kalınlığı çıkmıştı ki down sendromu belirtilerinden biriymiş, beni bora beye yönlendirdi..cvs denen işlemi gerçekleştirdi bora bey, ikizlerimin plesentalarından doku örnekleri aldı..öyle milimetrik bir işlem ki daha sonra gittiğim bir başka dr, cvs işlemini yapan dr un çok güzel yapmış rahimde hiçbir iz yok işleme dair demişti..sonuçları güzel geldi şükür ki daha sonraki haftalarda detaylı ultrason için kendisine gittik yine..çok memnun kaldık..bizi çok rahatlattı..zaten genel olarak bahçeci kliniğinden memnunuz, çok memnunuz hemde..bora bey doğru seçim..lütfen doktorunuza güvenin..emin ellerdesiniz..sizde bilirsiniz ki tüp bebek tedavisinde stres olmamalı, ben hep olumlu şeyler düşünmüştüm tedavilerimde..başarı kaçınılmazdı..inşallah sizinde yüzünüz bizim gibi güler..

• Beğen
Reactions: DYI
Sevgili Aledali,

Çok uzun zamandır forumu ziyaret etmediğim için cevabınızı henüz gördüm, çok teşekkür ederim. Sizin de tavsiye ettiğiniz gibi biz bu sürede Bahçeci Kliniği Fulya Tüp Bebek Merkezi Doç. Bora Cengiz ile devam ettik. İyi ki de öyle yapmışız... Şu anda çok mutluyum ki gebeliğimin 32. haftasına girmiş bulunuyoruz. Uzun uzun tüm süreci anlatmayacağım ama sonuç şu ki; Tip 1 gibi ciddi bir kronik hastalığına rağmen ilk tüp bebek denemesi ile gebelik elde etmiş bir kız bebek anne adayıyım. Elbette önce Allah'ın izni ile ama doğru bir adreste olmanın da büyük katkısıyla. Bahçeci'nin tüm ekibi işinin ehli, tüm tıbbi teknoloji kullanılıyor. Tamamiyle kuruluş amacına yönelik, başarı için özveriyle çalışan bir kurum gerçekten.

Şimdi dönüp sürecin başına baktığımda ki endişe ve şüphelerimin ne kadar yersiz olduğunu anlıyorum. İlk transferimin yapıldığı gün 27 Temmuz 2013, Cumartesi doktorum Bora Bey ile işlem odasındayken bana işlem öncesi bakışını unutmayacağım. O bakış ile başladım içimdeki bebeği büyütmeye. Dedi ki Bora Bey o bakışla ' ben inanıyorum, başaracaksın ve bak bana ben senin kadar istediğim için buradayım, yanındayım.' İnanın biliyordum çıkarken olacağını... Bora Bey ilk görüşmeden bu güne kadar hep yanımdaydı. Okuyorum bazı yerlerde tedaviye birisi başlamış, başkası yumurta toplama işlemini yapmış ve diğeri transferini, ama Bora Bey biliyordum ki hep yanımdaydı, göstermişti ki ne olursa olsun hastaları ile ilgileniyor olacaktı. Başkaca tüm meslek gruplarında unvan almış çoğu insanda da gördüğümüz o abartılı show halinden uzaktı. Tecrübesinin etkisi ile hep özgüvenli, hep sakin, soğuk kanlıydı. Beni abartılı endişelerden uzak tuttu, az ve öz ve sadece gerekli bilgileri verdi, benim duyarsız kaldığım konularda ise asla insiyatifi bana bırakmadı. Bugüne kadar yaşadığım hamilelik sürecimde, kronik rahatsızlığıma rağmen çok da sıkıntı çıkmaması nedeni bu ve benzerleri için kendisine minnettarım...

Back
X