Fsh Yüzünden Anne Olamayanlar

canım en safranı toz olarak biliyorum bide onun yaprağımı var aktaran alacağım deme ne kadar alayım günde 1 defa mı içilecek ben inciri içtim işe yaradımı bilmiyorum ama dr yumurtaların var dedi normalde yumurta tükeniyormuş fsh yükselince bakalım hayırlısı canım hepimiz için sağol verdiğin bilgiler için öpüyorum

Ben de bir sen kullandım doğum kontrol hapını. bıraktıktan bir ay sona fsh 11 çıktı. sence benimki de düşer mi ?

merhaba kizlar. oncelikle sunu soyleyeyim bendede fsh yuksekdi. sebebi tsh azligi yani aslinda iyod eksikliyi. bir ay folik asid ve iyod iceren FOLİO diye bir tablet kullandim ve yanindada prolaktinin yuksen oldugu icin DOSTİNEX fsh da dusdu prolaktinde. hatta simdi kan testlerimi yapiyorum kendim doktorum bakalim bu ay nasil iyiyse hamileliyi planlaya biliriz. yani asilsebebi iyice arsdirin sonra ilac alin

kızlar adetimin 2. günü hormon testlerini yenilettim...önümüzdeki ay içinde bi fikir olur diyerekten...

1. tüp bebek denememdeki hormon testim (şubat ta yapılan)

E2.............41.39
fsh.............9.02
Lh..............6.68
prolaktin........20.42
serbest t4........1.22
tsh..................6.21 çıkmıştı....bu sonuca bakarak dr.um yumurtalık rezervin kötü..yüksek dozda başlıycaz dedi...

aradan 8 ay geçti ve şimdi yaptırdığım hormon testi

tsh.................4.59
serbest t3.........3.20
serbest t4..........1.20
fsh....................9.21
Lh................3.08
prolaktin..........13.48

şimdi gittiğim dr.a ilk defa gittim sırf test yaptırtmak için....bu dr. daha testi yapmadan ilk testi gösterdim..gayet normal bence dedi...nerde yaptırdığımı sordu..medikal park dedim...aynen şunu dedi; çok şaaşalı binaları var ama bi işe yaramıyor..sadece reklam dedi...2. yi nerde yaptırcağımı sordu..umut tüp bebek deyince süper bi karar dedi..doğru yoldasın çok iyi bir merkez mutlaka git dedi...bide testlerin sonucundan çok dr. un uygulayacağı ilaç tedavisi daha önemli dedi..takmamamı söyledi..iki testtide normal buldu...

açıkçası benim istediğim fsh değerinin düşmesiydi..aksine çok az artmış...diğerlerinde düşüş var buda çok iyi bence ama işte bu fsh ye çok takılıyorum....yumurtanın çokluğunu belirtiyor..ne kadar yüksek olursa o kadar az yumurtan oluşur..sınırda 10 muş...

bu testlerle ilgili yorumlarınız neler sizin?

canım bence tahlillerin yüksek değil normal benimkine bak bide fsh 42 Lh 39 ploraktin 8 bak benimkiler senden çok daha yüksek ben bu tahlilleri aldığımda ağlamamak için kendimi zor tuttum benimde çocuğum olmuyor dr bana erken menepoz dedi bu beni çok üzdü artık duyduğum herşeyi yapacağım ot sa içeceğim suysa onuda içeceğim şimdi soğan suyunu başlıcam hayıtı zaten içiyorum vitamin alıyorum istersen sanada söylerim ismini polen içiyorum bilmiyorum artık ne olacak yani senin anlayacağın tahlillerin iyi fsh 10 geçerse kötümüş senin sınırda hayıt içerek yada soğan suyu içirek düşürebilirsin canım yaş kaç ? bide hiç stres yapmayacaksın san diyorumda ben yapıyorum ama artık üzülmücem napayım allah verirse olacak vermezse olmayacak canım hakkımızda hayırlısı

Merhaba arkadaşlar, bende sizin gibi FSH kurbanı, daha önce yaşım nedeniyle doktora gitmiş ve evleneceğim çocuğum olurmu diye sormuştum. kontrol etti olur bir sorun yok dedi, evlendikten 3 ay sonra gittim başka bir doktora oda sorun yok dedi bekle 1 yıl hiç sorunun yok dedi gelsin eşine bakalım dedi. 1 yıl sonra tüp bebek merkezine gittim ve FSH ile tanıştım 33 idi, ilk tahlilleri aldığımda anlamadım ama araştırınca eyvah doktorum doğum kontrol hapı verdi baskılansın dedi, başka doktor DHAE verdi bakalım bu ay tekrar ölçüm yapılacak. acaba düşecekmi çünkü düşmeden tüp bebek bile denenmiyor...ama sizleri duyunca demekki düşen yada yükselen bişi bu diyorum. yani aslında kısmet ama yaşı olupta 35 üstü olupta bebek isteyenler hiç oyalanmadan tahlilleri yaptırsınlar..Ama bana doktorum 25 in altında deneriz dedi, kendi eşi 18 lerde tüp bebek ile 39 unda ancak 4. denemede anne olabilmiş :)

kızlar benim fsh 1.1 nasıl bilginiz var mı?bende pkoluyum aşılamam yapıldı ilk aşılama negatif malesefffff...............................

selam canım benimde senin gibi sorunum var dr bana tüp bebekle belki hamile kalabilirsin dedi benim yaş 40 o zaman fshım 24 lerdeydi bununla bile % 20 şans oranı dedi yaşdan dolayımış bende denemedim canım şimdi duyduğum bütün şifalı otları deniyorum bakalım olacakmı Allah verirse olur vermezse olmaz hayırlısı tabiki hakkımızda canım sen dene tüp bebği canım ben maddi imkansızlıktan deneyemedim imkanın varsa oluncaya kadar dene Allah yardım etsin canım dualarım seninle

merhaba arkadaşlar.bende baya bi zaman önce buraya yazı yazmıştım ilk sayfalarda görebilirsiniz fsh yüksekti (hala yüksek olabilir).ilaçlarla düşürdük 9 a bi yumurta takibi sonucunda kimyasal gebelik oldu ve tüp bebek yolu göründü.ilk denemem eylül sonunda oldu ve malesef negatif bi sonuçla karşılaştım.bende 4 yumurta oluştu.diğer hastalar gibi bizde malesef 20-30 yumurta olmuyo.2si olgundu ve biri döllendi ama oda tutmadı.napalım allah nasip etmedi.şimdi bal tarçın çörekotuna başladım.hayıt suyu da içtim fakat o dönemde prolaktinim arttı.o yüzden bidaha içmicem.hayıt suyu süt çoğaltır diolardı yani internette okumuştum galiba o yüzden prolaktin arttı.onun içinde aylardır ilaç kullanmak zorunda kaldım.bence dikkat edin sizde eğer hayıt içiyosanız prolaktininizi ölçtürün mutlaka.bu arada bal tarçın çörekotu deneyen varmı aranızda.ayrıca bu iş nasip işi.rabbim vermek istedikten sonra fsh a falan bakmıyo.allah her isteyene versin inşallah

evet duydum bende bal tarçın çörek otu iyiymiş bence yap tubbis işe yarar.

benimde fsh yüksek adet olamıyorum ilaçsız.moralim bozuk.inş. allah şifa verir

evet duydum bende bal tarçın çörek otu iyiymiş bence yap tubbis işe yarar.

benimde fsh yüksek adet olamıyorum ilaçsız.moralim bozuk.inş. allah şifa verir

canım benim de ilginç olan fsh yüksek olmasına rağmen adetlerimin ortalama düzenli olarak 24 günde olması.doktorlar buna şaşırıyo.ama dün aldım bu ay fsh 9 çıktı diğerleride ii bakalım bal tarçın çörekotuna başladım acaba incir kürünede başlasammı diyorum ne dersiniz ikisi bi arada olurmu

selam kızlar benimde adetimin ikinci günü fsh 16.13 çıktı bakalım ptesi dr ne diycek offf

tubbis bence yap incir kürünüde olur tabii.

ihmal etme

bilmiyorum semoş ya bazı yerlerde de okuduğuma göre kesinlikle ikibiarada yapılmaz dio anlamadım gitti.bu ay böle geçsin bakalım bidahki ay adetimin 2.ya da 3. günü incir kürüne başlıcam ama yanında bal tarçın çörekotu yaparmıyım bilmiyorum.bakarsın hiçbirine gerek kalmaz hamiş oluveririm :) her ay böle diorum ama olmuyo malesef yani bu zamana kadar olmadı allahtan ümit kesilmez dimi :)

bende regl oldum cyclo kullandım bu ay.cyclo ilaç bittikten sonra hep 6. günü regl olurudm.bu sefer 4. günü akşamı hafif pembe akıntı gelmeye başladı.

bende hayıt tohumu civanperçemi aslanpençesi içiyorum hep.arada akşamları incir yiyorum.yürüyüş yapıorum.saraçoğlunun bitki kürünü içiyorum.bence bunların etkisiyle de erken başladı kanamam.

muhakkak faydası var.

bende hormon testi yaptırıcam ve ahm testi sonuçları yazarım buraya arkadaşlar.allah yardımcımız olsun

selam canım aslan pençesi civanperçemi ve hayıtı hepsini bi aradamı yapıyorsun nasıl içiyorusn tarifini verebilirmisin canım ben hayıt içtim düşmedi 24 idi 42 ye çıkmış 5 ayda şimdi bıraktım soğan suyunu içiyordum ama midem çok kötü oldu durmadan çıkardım yediklerimi bıraktım artıknapcam bilmiyorum şimdi aslanpençesini duydum onu deneyeceğim hepsi bir arada zarar vermiyormu yan etkileri olmadımı canım inşallah faydasını görmüşsündür canım :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…