Canım safranı ben akŞam Çay bardaĞına sıcak su koyuyorum 1-2 tane de safran atıyorum.sabah kalkar kalkmaz aÇ karna İÇİyorum.ama ultrasonda anlaŞılacak İŞe yarayıp yaramadıĞı.henÜz doktora gİtmedİm .Şu anda brde
İncİr İÇİyorum
merhaba akman.evet doğum kontrol hapı yükseltmiş.rezervin düştüğü için doğum kontrol hapı fsh yi yükseltiyor.13 ün üstüne tüp bebek tedavisi yapılmıyor.doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra düşüyor.ben d.k. hapını bıraktığımda 12.96 idi.yavaş yavaş düştü geçen
ay 5,6 ya kadar indi.mükemmel seviye yani.ben hiç birşey kullanmadım.sonuçta her kadın
belli bir yumurtalık rezervi ile doğuyor.yumurtayı sonradan üretmiyoruz yani.erkeğin spermini ürettiği gibi...bu nedenle yediğin içtiğin bişeyle tekrar yumurta üretme ihtimalin bana göre yok.fakat tabi çıkmadık candan ümit kesilmez fsh düşünce tedaviye başlıyo doktorlar bu nedenle bir ümittir diye herkes bişeyler yapıyor haklı olarak.[/QUOT
bir yıl önce fsh ım 7 di. sonra bir yıl doğum kontrol hapı kullandım. bıraktığım ayın sonunda fsh 11 oldu. nedeni senin ki gibi olabilir mi?
merhaba akman.evet doğum kontrol hapı yükseltmiş.rezervin düştüğü için doğum kontrol hapı fsh yi yükseltiyor.13 ün üstüne tüp bebek tedavisi yapılmıyor.doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra düşüyor.ben d.k. hapını bıraktığımda 12.96 idi.yavaş yavaş düştü geçen
ay 5,6 ya kadar indi.mükemmel seviye yani.ben hiç birşey kullanmadım.sonuçta her kadın
belli bir yumurtalık rezervi ile doğuyor.yumurtayı sonradan üretmiyoruz yani.erkeğin spermini ürettiği gibi...bu nedenle yediğin içtiğin bişeyle tekrar yumurta üretme ihtimalin bana göre yok.fakat tabi çıkmadık candan ümit kesilmez fsh düşünce tedaviye başlıyo doktorlar bu nedenle bir ümittir diye herkes bişeyler yapıyor haklı olarak.[/QUOT
bir yıl önce fsh ım 7 di. sonra bir yıl doğum kontrol hapı kullandım. bıraktığım ayın sonunda fsh 11 oldu. nedeni senin ki gibi olabilir mi?
olabilir canım.benimkisi şu anda 5,6.çok iyi.yumurta kontrolünde de yeterli yumurta var
olarak görüldü.fakat yıllar önce çok anormal büyüklükte bir apandisit alınmıştı benden
sanırım onu alırken sağ yumurtalığımın bir kısmınıda götürdüler.tabi bundan bana bahsedilmedi.sağ yumurtalığım küçülmüş biraz.fakat sol çok iyi.son gittiğim doktor bu yumurtalıkla 42 yaşına kadar sorunsuz çocuk yaparsın dedi.ben de kafa gene karıştı.
her kafadan bir ses çıkıyor.fakat türkiyede gittiğim 2 doktor daki ikiside isim yapmış
doktorlardı)bana d.kontrol hapı düşük yumurta rezervi olan kadında fsh yi yükseltir demişti.
ben buna hala inanıyorum.bence güvenilir bir doktora git.çok da kötü değil durumun.
çok zor durumda olanlar var burada.1-2 ay sonra tekrar baktırt benim gibi seninkiside düşecektir.
kızlar adetimin 2. günü hormon testlerini yenilettim...önümüzdeki ay içinde bi fikir olur diyerekten...
1. tüp bebek denememdeki hormon testim (şubat ta yapılan)
E2.............41.39
fsh.............9.02
Lh..............6.68
prolaktin........20.42
serbest t4........1.22
tsh..................6.21 çıkmıştı....bu sonuca bakarak dr.um yumurtalık rezervin kötü..yüksek dozda başlıycaz dedi...
aradan 8 ay geçti ve şimdi yaptırdığım hormon testi
tsh.................4.59
serbest t3.........3.20
serbest t4..........1.20
fsh....................9.21
Lh................3.08
prolaktin..........13.48
şimdi gittiğim dr.a ilk defa gittim sırf test yaptırtmak için....bu dr. daha testi yapmadan ilk testi gösterdim..gayet normal bence dedi...nerde yaptırdığımı sordu..medikal park dedim...aynen şunu dedi; çok şaaşalı binaları var ama bi işe yaramıyor..sadece reklam dedi...2. yi nerde yaptırcağımı sordu..umut tüp bebek deyince süper bi karar dedi..doğru yoldasın çok iyi bir merkez mutlaka git dedi...bide testlerin sonucundan çok dr. un uygulayacağı ilaç tedavisi daha önemli dedi..takmamamı söyledi..iki testtide normal buldu...
açıkçası benim istediğim fsh değerinin düşmesiydi..aksine çok az artmış...diğerlerinde düşüş var buda çok iyi bence ama işte bu fsh ye çok takılıyorum....yumurtanın çokluğunu belirtiyor..ne kadar yüksek olursa o kadar az yumurtan oluşur..sınırda 10 muş...
bu testlerle ilgili yorumlarınız neler sizin?
Merhaba arkadaşlar, bende sizin gibi FSH kurbanı, daha önce yaşım nedeniyle doktora gitmiş ve evleneceğim çocuğum olurmu diye sormuştum. kontrol etti olur bir sorun yok dedi, evlendikten 3 ay sonra gittim başka bir doktora oda sorun yok dedi bekle 1 yıl hiç sorunun yok dedi gelsin eşine bakalım dedi. 1 yıl sonra tüp bebek merkezine gittim ve FSH ile tanıştım 33 idi, ilk tahlilleri aldığımda anlamadım ama araştırınca eyvahdoktorum doğum kontrol hapı verdi baskılansın dedi, başka doktor DHAE verdi bakalım bu ay tekrar ölçüm yapılacak. acaba düşecekmi çünkü düşmeden tüp bebek bile denenmiyor...ama sizleri duyunca demekki düşen yada yükselen bişi bu diyorum. yani aslında kısmet ama yaşı olupta 35 üstü olupta bebek isteyenler hiç oyalanmadan tahlilleri yaptırsınlar..Ama bana doktorum 25 in altında deneriz dedi, kendi eşi 18 lerde tüp bebek ile 39 unda ancak 4. denemede anne olabilmiş :)
evet duydum bende bal tarçın çörek otu iyiymiş bence yap tubbis işe yarar.
benimde fsh yüksek adet olamıyorum ilaçsız.moralim bozuk.inş. allah şifa verir
tubbis bence yap incir kürünüde olur tabii.
ihmal etme
bende regl oldum cyclo kullandım bu ay.cyclo ilaç bittikten sonra hep 6. günü regl olurudm.bu sefer 4. günü akşamı hafif pembe akıntı gelmeye başladı.
bende hayıt tohumu civanperçemi aslanpençesi içiyorum hep.arada akşamları incir yiyorum.yürüyüş yapıorum.saraçoğlunun bitki kürünü içiyorum.bence bunların etkisiyle de erken başladı kanamam.
muhakkak faydası var.
bende hormon testi yaptırıcam ve ahm testi sonuçları yazarım buraya arkadaşlar.allah yardımcımız olsun