• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fsh yüksekliği

merhabalar benim moralim çok bozuk bundan 2 ay önce doktora adet düzensizliği şikayetiyle gittim bu arada 30 yaşındayım ve bekarım... bana 2 aylık diare 35 tedavisi verdi kullandım ilk tahlilde sadece prolaktin biraz yüksek çıkmıştı fsh 7,2 idi yalnız bu ay 3. günümde tekrar kontrole gittim ve fsh 26 çıktı diğer tüm hormon değerlerim normal aralıklarda hatta onda hata vardır dedim başka bir hastanede ertesi gün tahlil yaptırdım bu sefer fsh 29 çıktı lh 8,81 e2 47,96 çıktı. ne düşüneceğimi şaşırdım bu ne demek oluyor menopoz mu... doktor nedenini araştırmak gerekiyor ileri düzeyde testler yapılmalı diyor ama ben korkuyorum :((((lütfen bana yardımcı olun

bende aranıza yeni katıldım 42 yaşında bekarım geçen yıl yaşadığım yoğun stresler sonucu adet günüm 2 ay gecikti dr gittim FSH 46.06 estradiol 82.02 LH 33.09 Ploraktin 19.01 divina isimli ilacı 1 kutu kullandım çok düzenli olmasada 1 yıl boyunca adet gördüm şimdi yine adet göremiyorum çokça soğan suyu ve hayıt otu içtim yine hastaneye gittiğimde fsh 15,49 olmuştu dr tarlutal isimli ilaç verdi kullanmama rağmen yine adet görmedim ve tekrar başka bir hastaneye gittim burdaki tahlil sonuçları fsh 8,47 lh 5,18
buna rağmen ben birazcık kahverengi leke dışında birşey görmedim bu konuda bana tavsiyesi olan arkadaş varmı

merhaba
bende 33 yasında ve 2,5 yıllık evliyim.ege üniv. tüp bebek merkezine gittim ölçümlerde 3 tane çikolata kistim oldugu,yumurta rezervimin azaldıgını FSH :38 çıktıgı söylendi aşının zaten olamayacagını ve tüp bebek olma olasığının çok düşük oldugundan , gerek yok ama ALLAH C.C. büyük mücizeler olabilir diyerek bizi yolladılar.
eşimle başka doktorlarla görüşmeye karar verdik .buca özel tınaztepe hastanesinde dr.erdal aktanla görüştük ihtimalin düşük oldugunu ama istersek deneyebileceğimizi çünkü bazı seylerin insanın beyninde hazırsa vücudun uyum saglayabildiğini söyleyerek 4 aralıkta kısa protokolle tedaviye basladık.Rabbime binlerce şükürler olsun şuan 13. haftamdayım bebeğimde gayet sağlıklı olarak hamileleğimi sürdürüyorum.
inancınızı asla kaybetmeyin ve mutlaka başka doktorlarlada görüşün.
inşallah sizde en kısa sürede benm gibi sevinirsiniz

herkese merhaba,

forumda yeniyim. birçok yazılanı okudum gözyaşları içerisinde. Allah herkese yardımcı olsun.
8 aylık evliyim ve yasmine doğum kontrol hapı kullanıyordum. rutin muayenemde doktor yumurta sayımın çok az olduğunu söyledi. toplam 4 adet görebildi. 31 yaşındayım. Adetin 3.günü yapılan tahlil sonuçlarım:
FSH:23.17 , E2: 15.82, LH:9,57, PROLAKTİN: 10,10
Hemen doğum kontrol hapını bırakıp tedavi yöntemlerine başlamamız gerekiyormuş. perşembe günü doktorla tekrar görüşeceğiz, ultrason ile yumurta elde edilebilir mi diye bakacakmış.
Forumda ve birçok web sayfasında FSH:25 değeri ile tüp bebek dahi uygulanamadığını, olasılığın sıfır olduğunu okudum. Bunun aksini yaşayan var mı, yüksek fsh değeri ile tüp bebek sahibi olabilen arkaaşlarımız varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu endişe ile perşembe günü nasıl gelecek bilemiorum. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Burcu

merhaba
bende 33 yasında ve 2,5 yıllık evliyim.ege üniv. tüp bebek merkezine gittim ölçümlerde 3 tane çikolata kistim oldugu,yumurta rezervimin azaldıgını FSH :38 çıktıgı söylendi aşının zaten olamayacagını ve tüp bebek olma olasığının çok düşük oldugundan , gerek yok ama ALLAH C.C. büyük mücizeler olabilir diyerek bizi yolladılar.
eşimle başka doktorlarla görüşmeye karar verdik .buca özel tınaztepe hastanesinde dr.erdal aktanla görüştük ihtimalin düşük oldugunu ama istersek deneyebileceğimizi çünkü bazı seylerin insanın beyninde hazırsa vücudun uyum saglayabildiğini söyleyerek 4 aralıkta kısa protokolle tedaviye basladık.Rabbime binlerce şükürler olsun şuan 13. haftamdayım bebeğimde gayet sağlıklı olarak hamileleğimi sürdürüyorum.
inancınızı asla kaybetmeyin ve mutlaka başka doktorlarlada görüşün.
inşallah sizde en kısa sürede benm gibi sevinirsiniz
merhaba,
bu siteye yeni üye oldum. Yalnızca çok ümitsiz olduğum anda burda yazan arkadaşlardan ümit aldığım için yazmaya karar verdim.
40 yaşındayım 1,5 yıldır evliyim. Çocuk istiyor muyum ondan bile emin değilken (çocukları çok seviyorum ama büyük sorumluluk) çevre baskısı ile dr ye gittim. adetlerim çok düzenli ve gününde bile eksilme yoktu. o yüzden hiç sıkıntım yoktu. taki dr fsh değerimin 28 olduğunu ve menopaza doğru gittiğimi çocuk şansımın imkansız olduğunu hemen tüp bebek çarelerine bakmam gerektiğini söyleyene kadar. tekrar bir ay sonra fsh değerimi ölçtürdüm. bu sefer33 e fırlamış. AMh değerini ölçtürdüm. 0.44 . bu değerlere göre tüp bebek araştırdım, deneriz ama düşük bir ihtimal dediler. anlıcanız bir anda 2 aylık kötü bir psikolojiye girdim ve bu sitede okuduğum bazı mucizeler bana umut verdi. hmen hayıt tohumu suyu içmeye başladım. bu arada eşimle tüp bebeğe karar verdik. şansımız az da olsa deneyecktik. ama bu arada denemeyi bırakmadık ve tam tüp bebek için dr yi bulduk gideceğiz. hamile olduğumu öğrendim. Diyeceğim şu bu değerler ne kadar doğru bilmiyorum ama ben inanmıyorum. kendinize inan ve birde onun katkısı var mı bilmem hayıt tohumu suyu için günde 2 kere. sıçak suya bir tatlı kaşığı koyun ve 10-15 dk bekleyin. Bana ümit olanlara teşekkür ederim ve umarım bende sizlere umut olurum. pes etmeyin.

merhaba,
bu siteye yeni üye oldum. Yalnızca çok ümitsiz olduğum anda burda yazan arkadaşlardan ümit aldığım için yazmaya karar verdim.
40 yaşındayım 1,5 yıldır evliyim. Çocuk istiyor muyum ondan bile emin değilken (çocukları çok seviyorum ama büyük sorumluluk) çevre baskısı ile dr ye gittim. adetlerim çok düzenli ve gününde bile eksilme yoktu. o yüzden hiç sıkıntım yoktu. taki dr fsh değerimin 28 olduğunu ve menopaza doğru gittiğimi çocuk şansımın imkansız olduğunu hemen tüp bebek çarelerine bakmam gerektiğini söyleyene kadar. tekrar bir ay sonra fsh değerimi ölçtürdüm. bu sefer33 e fırlamış. AMh değerini ölçtürdüm. 0.44 . bu değerlere göre tüp bebek araştırdım, deneriz ama düşük bir ihtimal dediler. anlıcanız bir anda 2 aylık kötü bir psikolojiye girdim ve bu sitede okuduğum bazı mucizeler bana umut verdi. hmen hayıt tohumu suyu içmeye başladım. bu arada eşimle tüp bebeğe karar verdik. şansımız az da olsa deneyecktik. ama bu arada denemeyi bırakmadık ve tam tüp bebek için dr yi bulduk gideceğiz. hamile olduğumu öğrendim. Diyeceğim şu bu değerler ne kadar doğru bilmiyorum ama ben inanmıyorum. kendinize inan ve birde onun katkısı var mı bilmem hayıt tohumu suyu için günde 2 kere. sıçak suya bir tatlı kaşığı koyun ve 10-15 dk bekleyin. Bana ümit olanlara teşekkür ederim ve umarım bende sizlere umut olurum. pes etmeyin.

slm hanımlar bende fsh yüzünden bi çok sıkıntı çektim benimde fsh değerim sürekli yükseliyordu 64 çıktı ilk baktırdığımda daha sonra 24 düştü 4 düştü 18 çıktı sürekli iniş çıkışla yaşadım fsh için en etkili btki testeredişli alsanpençesi ben inanın o kadar faydasını gördüm ki hayıt suyu içtim yumurtalarım benimde oldukça küçüktü benide direk tüp bebek bölümüne yönlendirdiler .yumurtalarımın büyümesi içinde bal tarçın çörek otu yedim sabah ve akşam bi tatlı kaşığı VE NORMAL YOLLA HAMİLE KALAMAZSIN DEMİŞLERDİ ŞİMDİ 6 AYLIK HAMİLEYİM OĞLUMUZ OLACAK HEMEN UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN..
merhaba nasıl hamile kaldınız biraz bilgi verebilirmisiniz

Back