FSH yüksek olup hamile kalanlar bize de umut olun

Merhaba arkadaşlar,
Ben de çok uzun zamandır siteyi takip edenlerdenim.FSH problemi olanların yaşadıklarını bildiğimden moral olsun diye yazmaya karar verdim.Ben 39 yaşındayım.2003 yılından beri FSH değerlerim hep yüksek çıkıyordu.Bana da doktorum hamilelik için zorlanabileceğimi söyledi.Ayrıca da yumurta kapasitem çok düşüktü.Hatta doktorum bir defasında hiç yumurtam olmadığını bile söylemişti.Şunu bilmek lazım ki, bunlar çok önemli değil.FSH ve yumurtlama, aylara göre değişkenlik gösterebiliyor.En önemli şey "eyvah FSH değerim yüksek" dememek ve kesinlikle kafaya takmamak.Kafanıza takıp bunu sorunmuş gibi algılarsanız,beyniniz FSH hormonunu yine fazla salgılamaya devam edecektir.Çok klasik bir laf ama, herşey beyinde bitiyor inanın.Ben şu an 14 haftalık hamileyim.Allah'a duam,tüm dileyenlerin en kısa sürede bu mutluluğu yaşamaları.Kendinize sürekli telkin verin sağlıklı olduğunuza dair."Ben son derece sağlıklıyım,herşey yolunda" demeyi ihmal etmeyin.Bunu mutlaka "inanarak" hergün birçok defa tekrar edin.Tabi forumda önerilen şeyleri de deneyin derim ( "Her gün sabah ve akşam aç karnına bir su bardağı hayıt tohumu içtim. protein ağırlıklı beslendim. Keçiboynuzu pekmezini bir kaşık sabah aç karnına yedim. Folik asit, zinco , her gün bir aspirin aldım " iyen arkadaşımız gibi). Moralinizi her zaman yüksek tutun.Sevgiler.

Merhaba arkadaşlar, ben de evliliiğimin 1 yılını doldurduktan sonra genel kontrol için doktora gittim, tahlil sonuçlarında fsh yüksek çıktı 13 gibi birşeydi galiba. Doktor bir proble yok dedi ama en netten araştırmalarım sonucunda fsh yüksekliği ile ilgili olumsuz bilgiler edindim, sonra başka bir doktora gittim tahlil tekrarlandı yine yüksek 12 gibi çıkmıştı, doktorda herşey normal dedi.Moralim iyice bozuldu tabi ve bir profa gidip durumu anlattım. Doktor önemli olanın ultrasonda yapılacak muayene olduğunu ve bu anlamda ben de hiçbir problem olmadığını söyledi. Doğal yoldan hamile kalabilirsin dedi. İçim biraz rahatladı ve ben 3-4 ay kadar hayıt tohumu içtim, bu arada zaman zaman tahlilleri tekrarlattım ve fsh'ım düşmüştü, sonra da düzene girdi Allah'a şükür. Bu arada eşim tahlil yaptırıdı, iki ay klomen ve çatlatma iğnesiyle denedik sonuç alamadık, sonra bıraktık herşeyi, günleri eskisi gibi takip etmedik. Vee adetim gecikti,şimdi 14 haftalık hamileyim Allah'a şükür, moralinizi bozmayın, hayıt tohumunu mutlaka aksatmadan kullanın ve Rabbimize güvenin, Allah isteyen herkese tez vakitte hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

uzun zaman oldu...bir arkadaş sayesinde tekrar bu sayfaları okudum....bu başlığıda ben açmıştım...kabusum FSH....şimdi 7.ayında olan dünyalar tatlısı bir prenses uyuyor kucağımda....Rabbim izin verdi....sakın üzülmeyin gerçekten...ümitlerimin tükendiği anda,kendimi çocugu olmuyor ilan ettiğim anda bebeğim bana merhaba dedi...daha ne yazayım bilemiyorum...ama şuanda bu sorunu olup da o üzüntüyü yasayan arkadaşlarım bende çok iyi biliyorum duygularınızı ama pes etmek yok sadece stres yapmadan tavsiye edilen bazı bitkisel çözümleri deneyin derim...Allah isteyen her kadına nasip etsin bu duyguyu:nazar::emir_bebek:

merhaba arkadaslar bende yüksek fsh dan muzdaribim
45 65 degisken olan ama iddialı seviyelerde be kıbrısı denedim ama kısmet olmadı yıne düsünürken tabi tamamen kendi yumurtamdan umutsuzken
hamile oldugumu ogrendim
bu gün kese gordüm
bakalım devam eder mi ama
belki bi arkadasıma umut olurum belki bi arkadasımın kendine olan inancını kuvvetlendiririm cünkü ben bu sayfalarda cok umut aradım

bu yazılar gercekten umut oluyor bıze benımde 6 ay önce 3,5 olan fsh buay 11,3 cıktı sok oldum hele menopoz kelımesını duydum doktordan esımde karsımdaydı basımdan kaynarsular dokuldu anlatamam sıze ne kadar kotu hıssettıgımı,ultrasonla baktı doktor solda hıc yumurta olusmamıs sag tarafta bı tane var bakalım klomen verdı gunde ıkı tane ıc dedı ınsallah buyur bende enkısa zamanda hamıle kalabılırım.
buarada asılama olmak ıcın gıttım ama yapmam dedı doktor önce 3 ay klomen kullanacaksın sonra asılama dedı offfffff offfffffffffffffffffffffffffffffffff:(((

bu yazılar gercekten umut oluyor bıze benımde 6 ay önce 3,5 olan fsh buay 11,3 cıktı sok oldum hele menopoz kelımesını duydum doktordan esımde karsımdaydı basımdan kaynarsular dokuldu anlatamam sıze ne kadar kotu hıssettıgımı,ultrasonla baktı doktor solda hıc yumurta olusmamıs sag tarafta bı tane var bakalım klomen verdı gunde ıkı tane ıc dedı ınsallah buyur bende enkısa zamanda hamıle kalabılırım.
buarada asılama olmak ıcın gıttım ama yapmam dedı doktor önce 3 ay klomen kullanacaksın sonra asılama dedı offfffff offfffffffffffffffffffffffffffffffff:(((

kızlar dun 14.gunumdu doktora gıttım sag tarafımda 3 tane cok guzel yumurta olmus dedı gösterdı bana da, bırı 22mm-23mm-24mm buyuklukteler sasırdım gunde ıkı tane klomenle buyumusler ama ıctıgım hayıt suyununda faydası olduguna ınanıyorum catlatma ıgnesı vermedı vucutta zaten var bu hormon gerek yok dedı bu ay boyle deneyelım dedi.ınsallah tekrar buraya güzel haberler i yazmayı nasip eder Allahım. :52:

kızlar benden sonra hala yazan olmamıs bu baslıga ama ben bu başlıkda son görevimi yerime getirip bir daha bende ugramayacagım.
sizlere daha öncede bahsetmıstım fsh yukseklıgımden ve menepoz baslangıcından gecen ay öğrendım bunu ıkı yıldır bebegımız olmuyordu korunmadıgımız halde.doktor tekrardan klomen tedavısıne baslayalım dedi.ben doktora soylemeden her gun 3 bardak yada 2 bardak hayıt tohumu kaynatıp ıctım ama hergun aralıksız ve bende o kadar cok ıse yaradıgına ınanıyorum ki,suan hamıleyım Allahıma sukurler olsun.sizde bu hayıtın faydasından yararlanın benım gıbı sorunu olanlar varsa ınsallah herkesın hersey gonlunce olsun hoscakalın.

uzun zaman oldu KKya ugramayalı...arkadasın da dedıgı gıbı hayıtın faydası olduguna ınanıyorum...bende ıcmıstım bı ara...sora da hamıle kaldım zaten:)

MErhabalar....yazıyorum ama okuyan olacak mı bilmiyorum. bebek olur umuduyla regl olduğum ilk günler hep buraya gelip bu yazılarıokuyorum...FSH maduru olupta burada dert analatanların güncel mesajlarına baktığımda hemen hepinizin bebek sahibi olduğunu görmek bana umut oluyor. bugun yine o 'kırmızı' günlerdeyim ve hepiniz bana yine umut oldunuz...evlatlarınızla uzun ömürler diliyorum

Merhaba arkadaslar , geçtiğimiz ay 3. Denememizdi.adetin 3.günü ayrıca fsh im 11.78 çıkmıştı.nette okuyunca korktum.10 un üzerinde olursa yumurta rezervleriazaliyormus.üstelik amh yaptırdım 1.12 azalmış yani.yaşım 29.eşimden sperm testi yaptırdı varikosel varmış .nörolojik sadece %2.hemen ameliyat oldu.daha iyileşmeden.ve meğer ben HAMILE kalmışım o değerlerle.ümidimizi kaybetmeyin.bugun kan testi yaptırdım 106 çıktı.umarim sağlıkla devam eder.dua edin.ben de isteyen herkese edeceğim.hepinize edeceğim.

arkadaşlar sizlere umut olabilmek çok güzel...Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin...bu arada benim prensesim 28.ayına girdi ve annesiyle birlikte okula gidiyor...bugünleri gördük şükür Rabbime

Bu yorumları okudukça o kadar çok umutlanıyorum ki... Benim de fsh 16 ... Üç tüp bebek üç aşılama yaptırdım yaptırdım olmadı sebepsiz inf. Dedi Dr lar ... İki yıldır ne Dr gittim ne birşey bıraktım herşeyi... Geçen ay bi gideyim ne oldu diye ... Fsh hormonunun yüksek olduğunu öğrendim netten okuyunca çok endişelendim... Fakat sizler gibi yüksek olup hamile kalanları duyunca çok umutlandım ... Benimde olur inşallah diyerek hayıt çayı içmeye başladım... Stres yapıyorum çok fazla aklıma geldikçe ağlıyorum... Ama kendime söz verdim inşallah tutarım ... Ağlamayacağım ve fsh ı düşürecek bu ay klomen tedavisine başlayacağım... İnşallah Rabbim sizler gibi bana da nasip eder ve ben bu duyguyu yaşarım ... Teşekkürler paylaşımlarınız için moral çok önemli moralim düzeldi.... :))))

mini tüp bebek yöntemini duydunuz mu bilmiyorum ama tüp bebkte basarılı olamaynlar meneopoz riski olanlarda etkiliymiş hem daha ucuz ve daha zahmetsiz bi arastırın derim inş faydalı olur

güzel bir konu açılmış ve fakat nedense takipçisi az, ben de katılmaya caılışacağım, fsh yüksek ve ilik denememi yapacaığım, mini tüp bebek yöntemi ile tedavi oluyorum..... şu hayıt tohumu gerçekten ne mücizevi bir bitki imiş... teşekkürler....

uzun zaman oldu...bir arkadaş sayesinde tekrar bu sayfaları okudum....bu başlığıda ben açmıştım...kabusum FSH....şimdi 7.ayında olan dünyalar tatlısı bir prenses uyuyor kucağımda....Rabbim izin verdi....sakın üzülmeyin gerçekten...ümitlerimin tükendiği anda,kendimi çocugu olmuyor ilan ettiğim anda bebeğim bana merhaba dedi...daha ne yazayım bilemiyorum...ama şuanda bu sorunu olup da o üzüntüyü yasayan arkadaşlarım bende çok iyi biliyorum duygularınızı ama pes etmek yok sadece stres yapmadan tavsiye edilen bazı bitkisel çözümleri deneyin derim...Allah isteyen her kadına nasip etsin bu duyguyu:nazar::emir_bebek:
canım, ara ara da olsa topiğine gir bence, güzel bir konu,,, bak ben 3 hatta 4 yıl sonra bile ümitlendim.... ben 43 yaşındayım fsh en son 17 idi, minitüpbebek yöntemi deniyorum, fazla vaktim yok çünkü....... iyi dileklerin için teşekkürler.
merhaba arkadaslar bende yüksek fsh dan muzdaribim
45 65 degisken olan ama iddialı seviyelerde be kıbrısı denedim ama kısmet olmadı yıne düsünürken tabi tamamen kendi yumurtamdan umutsuzken
hamile oldugumu ogrendim
bu gün kese gordüm
bakalım devam eder mi ama
belki bi arkadasıma umut olurum belki bi arkadasımın kendine olan inancını kuvvetlendiririm cünkü ben bu sayfalarda cok umut aradım
tebrik ederim... darısı başımıza.
kızlar benden sonra hala yazan olmamıs bu baslıga ama ben bu başlıkda son görevimi yerime getirip bir daha bende ugramayacagım.
sizlere daha öncede bahsetmıstım fsh yukseklıgımden ve menepoz baslangıcından gecen ay öğrendım bunu ıkı yıldır bebegımız olmuyordu korunmadıgımız halde.doktor tekrardan klomen tedavısıne baslayalım dedi.ben doktora soylemeden her gun 3 bardak yada 2 bardak hayıt tohumu kaynatıp ıctım ama hergun aralıksız ve bende o kadar cok ıse yaradıgına ınanıyorum ki,suan hamıleyım Allahıma sukurler olsun.sizde bu hayıtın faydasından yararlanın benım gıbı sorunu olanlar varsa ınsallah herkesın hersey gonlunce olsun hoscakalın.
tebrik ederim.
Merhaba arkadaslar , geçtiğimiz ay 3. Denememizdi.adetin 3.günü ayrıca fsh im 11.78 çıkmıştı.nette okuyunca korktum.10 un üzerinde olursa yumurta rezervleriazaliyormus.üstelik amh yaptırdım 1.12 azalmış yani.yaşım 29.eşimden sperm testi yaptırdı varikosel varmış .nörolojik sadece %2.hemen ameliyat oldu.daha iyileşmeden.ve meğer ben HAMILE kalmışım o değerlerle.ümidimizi kaybetmeyin.bugun kan testi yaptırdım 106 çıktı.umarim sağlıkla devam eder.dua edin.ben de isteyen herkese edeceğim.hepinize edeceğim.
ne şanslısınız arkadaşlar, tebriklerrrrrr
arkadaşlar sizlere umut olabilmek çok güzel...Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin...bu arada benim prensesim 28.ayına girdi ve annesiyle birlikte okula gidiyor...bugünleri gördük şükür Rabbime
prensesini çok çok öperim.... darısı başımıza
mini tüp bebek yöntemini duydunuz mu bilmiyorum ama tüp bebkte basarılı olamaynlar meneopoz riski olanlarda etkiliymiş hem daha ucuz ve daha zahmetsiz bi arastırın derim inş faydalı olur

evet canım, mini tüp tedavisi görüyorum, şubat 2013 te transferim olacak, bir aksilik olmaz ise,,,, dualarınızı eksik etmeyin,,, isteyen herkesin bebişi olsun inşallahhhhh

Yaklaşık 6 ay önce tesadüfen öğrendiğim FSH 22 değeri tüm hayatımı adeta karartmıştı. Arkasından öğrendiğim AMH 0,14 değeri sanki çok sevilen bir dizinin finali gibiydi. Bir cuma günü tüm bunları öğrenip aradan 15 saat geçmeden cumartesi günü kendini tüp bebek tedavisi içinde bulmak, 1.5 yıllık evliliğimi, iş hayatımı, herşeyi, aynadaki beni, ruhumu, eski beni yok etti adeta.

Yarım yamalak bir tedaviyi, her aşamasında hüngür hüngür ağlayarak geçirmek sonucun çok da iyi olmayacağını gösteriyordu. Ve öyle de oldu ilk deneme negatif. Tekrar sonun başlangıcına dönmek...3 ay boyunca gözyaşlarını kurutmaya çalışıp bir yandan 2.deneme için araştırma yapmak...

Bir anda kendimi Ankara'da buldum. Eşimde morfoloji problemi ve varikoselin de olduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldık. Görüşme yaptığımız merkezlerden HŞ Klinik ve Hakan Hocaya duyduğum güvenle 2.denememize 14 ocakta başladık. Sürec herkesin bildiği gibi işledi. Ta ki dün kü final dokunuşuyla bambaşka hale dönüştü....

Sabah ağlayarak verdiğim BetaHCG kan testi 589 çıktığını eşimden duyduğumda her yerim titriyordu. İnanamdım kaç kez labatovarı sorguladım. Sonucu kliniğe söyledğimde "Hayırlı Olsun" biri kız biri erkek olsun dediler.. Nasıl yani?? diyordum hala..
Kendimi o kadar negatife hazırlamışım ki iş dönüşü sonuç kağıdını hastaneden aldığımda bile rüyadayım zannediyordum.

Ve hep diyordum kendime buradaki ortak kaderi paylaştığım kadınlara ben de ümit olmak istiyorum diye....
Bunları yazarken bile ağlamaklıyım... Şimdilik benden bu kadar...Umarım önümdeki 9 ayım Rabimin izniyle sıkıntısız geçer ve bebek ya da bebeklerimi hayırlısıyla kucağıma alırım...

Bu kaderi yaşayan sizlerin de bir an önce güzel sonuçlar almanız, sağlıklı bebekler sahip olmanız dileğiyle....
Dua...Sabır...Ümit...

(Bu mesajı konuyla ilgili tüm başlıklara yolluyorum..)

merhaba arkadaşlar.. ben 2.5 yıllık evliyim ve yaklaşık 4 ay önce çocuk sahibi olmaya karar verdik.. sağlık ocağına danışmaya gittiğimde gebelikten önce folik asite başlamamı ve kadın doğum dr na gidip kansızlık var mı diye bakılmasını önerdiler.. ilk denememizde olmadı.. kansızlık olup olmadığına bakılması için(rutin gebelik öncesi testler için ) dr a gittim ve sonuçlara göre fsh değerim 12.47 çıktı..tesadüfen öğrenmiş oldum.. yaşım 24..doktora rutin kontrol için gitmiştim ve doktor bu sonuca göre bana bir sürü olumsuz şey söyledi... yok çatlatma iğnesi 6ay tedavi yok tüp bebek bir sürü yöntem sıraladı ve ben neye uğradığımı şaşırdım..ağlaya ağlaya odadan çıktım.. daha bir aydır denemeye başlamıştık ve doktor onca olumsuz ihtimal saymıştı..hiç çocuk sahibi olamayacağımı düşündüm..günlerce ağladım üzüldüm, internette araştırdım.. birkaç kişinin yazdığı umut verici hikayeleri okuyunca biraz ümitleniyordum..bu doktorun söylediklerinin üzerinden 4 hafta geçmişti ki evde test yaptım ve hamile olduğum öğrendim.. hem de 4 haftalık yani o doktor öyle moralimi bozduktan sonra hamile kalmışım.. allahıma şükürler olsun şu an 14 haftalık hamileyim... günlerce dua ettim ve dedim ki inşallah hamile kalırsam ben de bu sayfaya ümit vermek için bir şeyler yazacağım...
fsh ı yüksek olan arkadaşlar üzülmeyin moralinizi bozmayın, doktora gidin tedavi gerekiyorsa olun... unutmayın ki allah nasip ederse, isterse her şey oluverir.. allahım evlat isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah ....

arkadaşlar doktora gittim fsh ım 25 çıktı sonra tabi ne olduğunu anladım ,üzüldüm yeni evlenmiştim bir yıl geçtikten sonra çocuk olsun istiyorduk.neyse bazı doktorlar hemen aşılama yada tüp bebek dedi ,başka bir doktorda özel doktor muayene etti yumurtlamamım gayet iyi olduğunu söyledi folliküller iyi ama neden fsh yüksek anlamadım dedi amh değerim de 0.33 çıktı .3-4 ay bekleyin olmazsa tedavi olursunuz dedi.neyse düşün düşün üzül üzül her gün böyle geçti.internetten bu durumda olupda hamile kalanları okuyup umutlandım.çörek otu bal yedim bir iki ay ve sonunda güzel sonuca ulaştım hamileyim.bende burda okuyup umutlananlardandım şimdi allahım banada nasip etti ,üzülmeyin ve inancınızı kaybetmeyin,

Selam kızlar.Nereden başlasam bilmiyorum, şu birkaç gündür allak bullak oldum resmen. Bir yıldır çocuğumuz olmadığından ve ekim 2013 ten beri bir ay adet olup bir diğer ay adet olamadığından doktora gittim. Yapılan kan testine göre FSH 31,48 çıktı, çekilen rahim filminde de rahim agzı dar olduğundan zar zor film çekilebildi, sonuç ise tüplerden biri kapalı. Doktorun dediğine göre, fsh yüksek ve tüp bebek merkezleri bu durumda seni kabul etmezler, fsh yüksek ise normal bir yolla da hamile kalamazsın, zaten rahim agzı neredeyse kapalı ve bir tüp kapalı, bunları açmak için operasyon geçirmen gerek, yani yine hamile kalamazsın.Şimdi ben hiçbir yolla hamile kalamıyorum anlamına mı geliyor bu durumlar?? Fsh 31 ise tüp bebek yapma şansım hiç yok mu, aranızda bu fsh veya daha yüksek fsh ile tüp bebek deneyen veya yapan oldu mu?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kızlar benim hikayemde cok uzun ama ben kısaca ozetlicem sizlere umut olmak adina yaziorum. Ben nisanliyken basladi regl duzensizligim tedavi oldum düğüne kadar, evlendim adetim tekrar duzensizlesti doktorlariçindeyimr kaplicalar bitkisel tedaviler derken stresle dahada yukseldi. Tup bebek tedavisi icin bi merkeze gittik fsh bakildi 48di kabul edilmedim. Pes etmedim tekrar proflar doktorlar derken fsh 66 ya çıktı herzaman bana umutla konusan doktorum bile artık çok uzuluyorsun ara verelim tedavine dinlen ve kafanı başka şeylerle meşgul et dedi beni eve yolladı. Halimi tahmin edersiniz çok ağladım çok perişan oldum artık umutlarim bitmeye başladı ki bigun birden bi kanamam oldu çok şaşırdım sancim çoktu doktoruma gittim ilaçsız adet oldum bu cok iyiydi ama kistin var dedi yasmine doğum kontrol hapı verdi ilacimi içtim bitti sancim coktu heralde adet olacam diye seviniyordum goguslerim şişti istahim arttı neyse eşim yarin doktora gidelim dedi tamam dedim. Sonra aklima geldi hastaneyi aradim özel hastane mutlaka nöbetçi kadin doğum uzmqni vardır diye tesadüfen kendi doktorumun nöbetçi olduğunu öğrendim, doktorum muayene etti ve dediki ne yaptin sen yumurtaliklarini coşturmussun tabi mutlu oldum kendiliğinden adet olacağım diye biz böyle sevinirken doktor dediki gebelik ihtimali çok yüksek test yapalım kanda gec çıkar diye idrarda bakıldı 4haftalik hamileydim agliyorduk kosuyordum doktorumun arkasindan gerçek mi diye doktorumuzu bile aglatmistik eşimle cigliklar attik resmen. Dünya Tatlısı bi oğlum oldu şimdi 3yadinda teyzeleri. ..
Lütfen umut edin sizi en iyi ben anlarım kuzularim Rabbim hepinizi evlat ile ödüllendirsin İnşallah o güzel kokuyu evlat kokusunu en kisa zamanda çekin içinize canlarim... sevgilerimle

Back
X