• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fsh nedir yada progesteron ile aynı şey mi yardım edin!!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
kızlar ya ben ilk defa doktora gittim ve burada hayatımda duymadığım şeylerle karşılaştım yani bende progesteron yüksek ve ilaç kullanıyorum buradan da hayıt tohumunu ve adaçayını duydum araştırdım ve içiyorum inşallah düşürür.burada fsh diye bir hormondan bahsediyorsunuz bu 14 falan olduğunda hamile kalanlar varmış bende ise progesteron 33.1 yani aynıysa çok ilaç kullanmam galiba ben progesteron 1 olması lazım diye okumuştum kafam karıştı ya bilmiyorum ve yardım edin ne olur?:sm_confused:

canım keşke doktoruna sorsaydın. sorunun ne olduğunu, değerlerinin normal olup olmadığını ilaç tedavisi yeterli mi değilmi vb. soruları. ama bildiğim kadarıyla aktarmaya çalışayım fsh senin yumurtalık rezervini gösteren bir hormon. bu değer ne kadar yüksek olursa yumurtalıklarının yumurta oluşturma kapasitesi o kadar düşüktür. üst sınır 10 diye biliyorum ama bu sitede değeri 10 un üzerinde olduğu halde gebe kalan arkadaşlar da var. fsh ile ilgili konu başlıklarını incele istersen. progesteron ise o periyotta yumurtlama olup olmadığını gösteren bir hormon değeri. mesela ben 1 kez yaptırmıştım bu testi 0.2 gibi bir değer çıkmıştı yani o ay yumurtlama olmamış. ama bu diğer aylarda olmayacağı anlamına gelmiyor. ama senin yüksek dediğin yani 33 olarak belirttiğin değer prolaktin olmasın sakın. çünkü o değer yüksek olunca düşmesi için ilaç veriliyor diye biliyorum. çünkü gebeliği zorlaştırıyor diye biliyorum. benim bildiklerim bu kadar canım ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sana daha ayrıntılı yorum yazacaklardır. Allah yardımcın olsun.

canım ıksıde ayrı ayrı hormonlardır progeteron hormunu :kadınlarda her ay bir gebelik durumu oluşması ihtimaline karşın rahmin içini hazırlayan hormondur FSH (FALIKUL STIMUL HORMON):Hipofizden salgılanan bir hormondur. Erkekte ve dişide benzer bir protein yapısı taşır . Lütein yapıcı hormonla (LH) beraber yumurtalığın ve erbezlerinin işlevlerine katkıda bulunur. Kadınlarda yumurtalık faliküllerinin olgunlaşmasını, erkekte spermalozoonların üretimini ve olgunlaşmasını yapar.
canım bunlar normal değerlerınden daha yuksuk sen de anladığım kadar bu yuzden ılaçlarını kullan bır daha kı ay gıttığınde de kaç ay tedavı goreceğii doktoruna sor canım çok geçmış olsun

Back