FSH ı yüksek olup hamiş olabilen var mı?...........

MDSUD canım nasıl hamile kaldın hangi doktora gittin benimde fsh 45 çıktı tüp bebek bile olmaz dediler çok üzüldüm 9 aylık evliyim napıcağımı şaşırdım çok üzülüyorum.adette olamıyorum artık ialç kullandınmı ne yaptın

fsh yüksek olupta hala adet görenlerdemi var? sasirdim dogrusu:1shok: benimde fsh yüksek ve erken menopoz dedi dr lar..benimde cocugum olmuyo:çok üzgünüm:

HÜRREM 2000 canım sen hangi doktora gidiyorsun benimde fsh 45 çıktı.ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim

tatlım ben bir sürü dr gittim pek bişi değişmedi....şimdi avrupa şafak hastanesine devam ediyorum ondan önce gaziosman paşa özel hastanesine gittim...oradada epey tedavi gördüm.. ama bişey olmadı yine hamiş diilim....avrupa şafak hastanesinide seda sayanda duydum o yüzden gidiyorum hayırlısı bakalım....daha önce gittiğim dr ları yazmadım...zaten faydada görmedim.... hakkımızda hayırlısı olsun.... çok üzülüyorum çoook....:çok üzgünüm:senağlama

ya hürremim ve bizim gibi olan arkadaslar ümidimizi yitirmeyelim diyorum ama yavas yavas tükeniyorhürrem cim gecen hafta doktora gitttim fsh için adetlerimde düzensizlik basladı..fsh 22 çıktı........moralim o kadar bzoulduki..hatırlıyormusun bunda n önce 16 sonra 6 olmuştu.şimdi 22...doktor artık olmaz dedi..yıkıldım....((anlamdım nasıl bu kadar değerler değişir böyle yasayan arkadslar varmı....

ahhh bebeğim neden bende bilmiyorum inanki... sana dr ne dedi.. tüpte şansın varmıymış... eğer varsa bence acele et .. ve hemen tüp bebek tedavisi ne başla... bana da dr dedi bebeğinin olma olasılığı %5 in altında ....çok fenayım çooook...senağlama

arkadaşlar daha birkaç gün önce tv de hangi programdı hatırlamıyorum şimdi.....bir bayan izleyici dr a bağlandı aynı böyle tüp bebek ile ilgili tedavi protokolünü ve yaşını söyledi kısa dönemmi ne öyle birşeydi yada kısa last dedikleri bir yöntemle tedavi olmuş ama buna rağmen sadece 2 yumurta elde ettiler dedi...dr da yaşınıza göre neden kısa .... tercih edildi anlamadım ve bu tedaviye rağmen 2 yumurta çok az deyince bayan "peki fsh m 20 li rakamlarda bunun etkisi varmıdır deyince...dr o zaman iş değişti yaşınız genç olsada bu fsh değeri ile size uzun ....tedavi protokolü uygulanaamazdı zaten"dedi elinizi çabuk tutmalısınız bu değerle çok zor maalesef ama olmaz diye de birşey yok dedi....bu programın ertesi günü sabah programına bir kadın doğum uzmanı çıktı orda da bu fsh söz konusu oldu....ne kadar yükselirse,bebek sahibi olmak o kadar güçleşir dedi....çünkü bu değer yumurtalık rezervini göstrirmiş yükselmesi ise yumurtalıktaki yumurtaların tükendiğini veya tükenmekte olduğunu gösterirmiş...buna rağmen yüksek fsh ile bebek olmaz diyemeyiz olabilir çünkü dedi .heralde tükendiği an adet olayıda bitiyor mantıken bu olması gerekiyor...onun için diyorumki adet devam ettiği müddetçe her ay yumurtlama olmasada,o az kalan yumurtalarda sonuçta olgunlaşıp atılıyor(yada bazen yumurtlama olur ama çatlama olmaz)...eğer başka bir engel durum yoksa yani rahim ve tüpler normalse....sonuçta bebek için bir tane yumurta gerekli eğer o bir yumurta olgunlaşıp çatlar ve atılırsa iş onun spermle buluşmasına bakar bunun içinde tek bir sperm hücresi yeterli değil mi....bilmem anlatmak istediğimi anlaatbildim mi??bir tek yumurta,bir sperm hücresi ve bunların buluşması....yumurtaya can veren rabbim...size anne olmayı yazmışsa o bir tanecik yumurta spermle buluşacak ve istediğiniz bebeğe sahip olacaksınız demektir...dolayısıyla işi boşlaamyın,tedavilerinize devam edin ama yok fsh m yüksek yumurtalarım azaldı,Lh m indi çıktı,estradiol üm indi çıktı...bunları kafanıza takmayın...her şey birer hücre bir buluşma,bir tek an'a bakar...Allah'ım ol dediyse olacaktır...rahat olun stres ve kaygı yapmayın olumsuz düşüncelerden uzak durun,umudunuzu hiç kaybetmeyin...cenab_ı Rabbimin hazinesi boldur hayırlısı ile sizlerede bağışlar inşallah....

sizlere bir şey anlatacağım biraz uzun olabilir ama umudun kesilmemesi gerektiğini bizzat şahit olduğum bir olayla anlatacağım....bir komşum vardı 22 yıl uğraştılar...yapmadıkları şey,çalmadıkları kapı bırakmadılar...en sonunda adetleri artık düzensizleşince dr tamam dedi menapoza girdin...testler hormonların bunu gösteriyor..yaşı dolayısı ve yıllarca kullandıkları hormon tedavileri göz önüne alnca normal dediler ...onlarda bunu biliyordu ama tabii adet gördüğü müddet ümidi vardı çok üzüldü ...en azından her ay bir beklentim vardı oda bitti diye üzüldü...3_4 ay adet olmuyor olduğunda ise birgün oda çok az lekelenir gibi oluyordu...dr bir müddet sonra bunlarda biter 1 seneye kalmaz dedi...yaşı ya 44 ya 45 ti sanıyorum...o sırada doğumda çalışan bir tanıdıkları doğum üzeri vefat eden bir annenin eşinin doğan bebeği çocuk yuvasına vereceğini söylemiş...adamın 7. çocuğu o sırada mevsimlik işçi olarak gelmişler buraya...kadın sancılanmış kaldığı çadırda doğurtmuşlar diğer işçi kadınların yardımı ile ama kadının kanaamsı durmayınca hastneye getirmişler...ama ölmüş kadıncağız....adamda demişki ben zaten fakirim 7 çocukla kaldım...karımın cenazesini çıkarıp memlekete götürecek param bile yok bu çocuk ölür bizimle yuvaya vereceğim deyince...o çalışan kişi tanıdıklara haber verdi..onlarda zaten üzgün ve hasasstılar o dönem birde kız çocuğu olduğunu duyunca gidip baba ile görüştüler...adam hemen kabul etmiş para teklif ettiler adam kabul etmedi iyi bakılsın,iyi yetişsin yeter demiş....ama onlar yinede hastane masraflarını ödeyip,cenazeyi memlekete götürecek araba masraflarını felan verdiler....sonrası bir mutluluk bir saadet nasıl seviyorlar çocuğu karıkoca deli oluyorlardı...oda yavrum çok güzel bir bebekti..bebek yaşına geldi kadıncağızın o arada olan leke gibi kanamalarıda bitti...."ama umrumda değil kızımız var artık Allah onu bağışladı bize yeter....ama sıkıntılarım var karnım şişiyor sürekli,ağzımın tadı tuzu yok,halsizim uykudan kafamı kaldıramıyorum...dedi bizde bir dr'a git belki rahatlatacak birşeyler verir anti_depresan felan dedik oda "yok zaten uykudan alamıyorum kendim ilaçlar daah uyutur bebek var" dedi...ama bir zaman o kadar değiştiki dedik normal değilsin çok kilo aldın ...oda "evet menapozda kilo alınırmış ama eşimde kızıyor habire şişiyorsun diye karnım kımıl kımıl korkuyorum başka bişimi var diye ama gideceğim dr a dedi...neticede bir dahiliye uzmanına gitti...dr şikayetlerini dinledikten sonra bir muayne edelim diyor orasını burasını dinledikten sonra ultrasona alıyor...kalbine midesine bakıyor derken ne zaman menapoza girdiniz diye soruyor....1,5 yıl önce adetlerim seyrekleşti son 5_6 aydır tamamı ile kesildi diyor...dr tekrar tekrar karnında geziniyor...ben sizi bir kadın_doğumcuya yönledireceğim,benim ihtisas alanım değil ama sanırım karnınızda bebek var diyor....kadıncağız eşi şoka giriyorlar mümkün değil bizim çocuğumuz olmuyor_olmadı diyorlar ve hemen kısaca anlatıyorlar...o zaman dr benim yukarda dediğim şeyi söylüyor "olabilir ama bebek olması için bir tek yumurta,ve bir tek sperme ihtiyaç var...bunların karşılaşması ve buluşmasıda Allah'ın taktiri...bir kadın arada da olsa adet görüyorsa adet olduğu ay yumurta atabilir...o yüzden hekimler bayanlara son adetlerinin üzerinden en az kesintisiz bir yıl adet olamadan geçirdiklerinde menapoza girdiklerinden emin olmalı,o zamana kadar bebek istenmiyorsa korunma devam etmeli derler diyor...karı-koca ordan çıkıp hemen kendi kadın doğumcularıa gidiyorlar ve gerçekten nerdeyse 6 aylık hamile çıkıyor....sevinçlerini görülmeye değerdi karıkoca kah ağladılar kah güldüler....üç ay sonra oğulları oldu...ama onlar kızlarına çok daha fazla sevgiyle sarıldılar hep"onun yüzü gözü suyu hürmetine Allah bize oğlumuzu olmazdan oldurup verdi"diye sonra ben ordan taşındım,onlarda taşındı ilişkimiz koptu...ama ortak bir komşumuzla bir kabul gününde karşılaşmışlar konuşmuşlar o söyledi kız üniversitede mimarlık kazanmış...oğlanda sınavlara hazırlanıyormuş....(zaten karı koca eğitimli insanlardı)...kız ilkokula başlayınca dr yardımı alarak durumunu izah etmişler...erkek kardeşin senin için bize hediye edildi...sen varsın diye o oldu...felan demişler..çok üzülmeden atlatmışlar o olayı....ve artık konusu bile olmuyor çünkü bizden ve sevgimizden çok emin...demiş....

işte bu size bir örnek teşkil etsin...hiç o hormonlara kafanızı takıp ümidinizi üzmeyin....evlat sahibi olmak nasipse bu iki hücre ve onların birleşmesine bakar...onuda kainatın sahibi rabbimiz isterse yapar...bu kadar basit herşeyin hayırlısını dileyin..mevlam neylerse,güzel eyler unutmayın...inşallah tüm bebek isteyen arkadaşlarımızın istek ve niyazları kabul olur...pırıl pırıl sağlıklı bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız....sevgiler...:teselli::1hug::1hug:a.s.

inanılmaz.. rabbim dilerim bizide o mucizeleriyle aydınlatır.. çok teşekkürler ederim....a.s.

arkadaşlar benim fsh133 ben ölmüşüm zaten mahvolmuşum doktor menepoz dedi çocuğu unut sağlığına bak dedi 26 yaşında bir yıllık evliim.
bunun bir tesellisi varmı? arkadaşlar bunalıyorum çok bitkinim.adet hapla oluyorum sitede ne duyduysam aldım bitkisel.

evet cnm bende öyle düşünüyorum.ALLAH ol derse olur birazda hersey nasip kısmet..bu dünyada yiyeceği ekmeği varsa olur...hayırlısı.....

aynen tatlım..senağlama...bende bitkisen kullanmadığım şey kalmadı...çaylar ...macunlar ...soğan suları... vs... vs....ama bi gelişme yok.. malesef bende...:1no2:
bişi sorcam 133 mü fsh .... yoksa 33 mü?CADIARZU

evet cnm bende öyle düşünüyorum.ALLAH ol derse olur birazda hersey nasip kısmet..bu dünyada yiyeceği ekmeği varsa olur...hayırlısı.....

hayırlısı inşallah yaaa....
rabbim bizide o mucizeyle aydınlatsın ne olur....
artık sadece rabbime sığındım.....
çünkü yapılacak tüm şeyler yapıldı....dr lar bebek olursa mucize olur diyor.. bende rabbimden o mucizeyi diliyorum her gece...ellerimi açıp yalvarıyorum gözlerim yaşlı....
RABBİM DUY SESİMİZİ.....NE OLURRRRRRRRRRRR........senağlama.....

merhaba canım fsh kaç acaba CADIARZU

benimde 6.82 falan bende sewiniodum demek düşük oluncada olmuyomuşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…