FSH HORMONU lutfen yardım

erika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
127
5
96
İstanbul
kızlar bu fsh hormon testlerını ıllakı adetın 2. 3. gunumu yapılması gerekır ben 2aydır regl olmamıştım bunun uzerıne doktor bu tahlıllerı yaptırdı ama yuksek cıktı acaba adet zamanı yaptırsam sonuc daha farklı çıkarmı yanı daha dusuk cıkarmı adet zamanı???? çok moralım bozuldu lutfen bılgısı olanlar paylaşsın henuz bebegım yok ve çok ıstıyorum bu hormon yuksek oluncada hamılelık çok zormus

Fsh değerini yazarsan daha iyi yardımcı oluruz canım.
Ama eğer hamilelik için yaptırıyorsan adetinin 3. günü yaptırmalısın testini.
Diğer günler yanıltabilir diye biliyorum.

degerim 29 çıktı canım bu degerle gebelik imkansız ama 2ay regl olmamıştım bunun uzerıne yaptı testi şimdide regl oldum tekrar yuksek çıkar dıye korkudan yaptıramıyorum bile ama bu ay normal reglimi oldum bıdahakı aya butun cesaretimi toplayıp regl olunca yaptırıcam mecbur doktorun tavrıda çok kotuydu dırek yolladı benı ogunden beri moral sıfır tabi cevabın için teşekkurler

Ah bilmez miyim...
Çok anlayışlı doktorlar olduğu gibi, olumsuz davranan doktorlar da var.
Eğer insanın imkanı varsa özele gitmesi kanısındayım.
Hiçbir şey için karamsar düşünme canım.
Bu hormonlar moralle o kadar alakalı ki; stres, üzüntü anlarında anında değer değiştirebiliyorlar...
O yüzden moralini yüksek tutmaya çalış, yaşın kaç bilgim yok ama bu değerin yaşla büyük bağlantısı var diye biliyorum.
Tedavi olursun, artık hiçbir hastalık tedavisiz değil günümüzde..
Birçok tüp bebek merkezleri var.
Yeter ki Allah istesin, her şey yoluna girer.
Eğer değiştirebiliyorsan doktor da değiştirebilirsin, seni anlayan bir doktorla tedavi olman moralini de yüksek tutmanı sağlayacaktır.
Bol sevgiler... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşım 29 canım hep özele gıderdım ılk defa devlete gıttım bıdahada buyuk konusmayım ama gıtmem zaten doktorunda kendısı yoktu asistandı bana bakan şimdi testere dişli aslan pençesi kurunu uyguluyorum fsh hormonu için iyi geldiğini duydum bakalım 1ay kullandım reglımı normal zamnında oldum gerçektende işe yaradı şimdilik inşallah degerimde normale döner ilgin için çok saol sen evlimisin bebeğin varmı

Canım rica ederim ne demek, ben henüz bekarım :)
Ama bu konunun çok yakından tanığıydım.
Ta ki geçen yıla kadar...
Teyzem şu an 42 yaşında ve fsh değeri yüzünden çocuk sahibi olamıyordu.
Geçen yıl doğum yaptı, bu nisan ayında 1 yaşında olacak kuzenim :)
Aklıma kazınmıştır kaç yıldır, bu değerleri onun sayesinde öğrendim diyebilirim.
Ama öyle bir şey ki, Allah nasip etti işte...
O yüzden hiçbir zaman olumsuz düşünme derim ben :)
Her şeyin çaresi var... :)

fsh yüksekliği adeti bile etkileyebiliyor
geçen sene benimde 25le 30 arası oynuyordu
sizi korkutmak istemem ama
tüp bebek için bile 15 in altına inmesini beklemiştik
ve yükselmesinin en büyük nedeni stres
şimdi kaç olduğunu bilmiyorum fsh seviyemin
6 aydır doktora gitmiyorum 7 yıllık evliyim ve çocuğumuz maalesef yok

bu seviyede olunca gebelik çok zor onu biliyorum fakat ben adetli değiken yaptırdım bu testi ama adetin 3. gunu yapılması gerekiyormus acaba adetimin 3. gunu yaptırsam sonuc daha farklı olurmu ben onu merak ettim

evet haklısın herşeyin çaresi var ne guzel 42 yaşında bile bebek sahibi olmuş teyzen allah bağışlasın böyle şeylerde umut oluyo insana

canım öncelikle geçmiş olsun fsh ile lh değerine beraber bakıldı mı ?? o değer de önemli fsh tabi ki direkt yumurtalık rezervini gösterdiği için önemli... lh ile arasındaki fark da kontrol edilmeli...... estradiole de bakılmalı... fsh yüksek evet yani normal aralık 2-10 arasıdır... adet döneminde bu değer değişebilir ama büyük oynamalar olacağını sanmıyorum.....FSH 6 nın altındaysa mükemmel denebilir... kendini yorma bunu düşünüp özel hastaneye git,,ben hayatımda ilk kez adet gecikmesi yaşadım devlet hastanesine gittim resmen süründüm.. kendi doktorum gerekli testleri yaptı.. şükür bi şey çıkmadı.. sende doktor değiştir inşallah değerlerin düşer ve hamile kalırsın... düşmesede üzme kendini aslan pençesi kürü bunun için çok ideal bi kür okuduğum kadarıyla.. Rabbim bekletmesin inşallah seni...

güneş ay canım teyzen hangi doktora gitti.

neler kullandı kür olarak yazabilir misin

Canım selam.
Teyzemle eniştemin bildim bileli çocukları olmuyordu, değerleri yüksekmiş teyzemin.
Ne yaptıysa düşüremediler, sanırım yaşı da ileriydi o yüzden.
Geçen yıl kendiliğinden hamile kalmış; hiç beklemediği bir zamanda.
Doğumunu İstanbul'da yaptı ama hangi doktor hiç bilmiyorum...
Çok sağlıklı bir bebeği var şimdi, bu ayın 25'inde 1 yaşında olacak :)

öncelikle bu yazıyı yazıp bir kaç yere kopyalayacağımı bilmenizi isterim, 4 ay evvel fsh sorunum yüzünden forumları takip etmeye başladım, 9-10larda seyreden fshım kasımda evlendikten sonra 28 sonrada 32ye çıktı, çok iyi doktorlar ve çok iyi hastaneler beni tüp bebeğe almadılar ve daha yeni evlenmiştim ve hala da evliliğimden hiç birşey anlamadım. Neyse bir gün önce kıbrısı araştırmaya başladım, bu sürede de canım sıkıldıkça test yapıyordum. Dün annemlere geçerken eski evimin şansına bi daha yaptım, bir çizgi daha görünüyor ama ben inanamadım, koştum farklı 2 test daha aldım, onlarda da 2 çizgi, hemen kan testine koştum... 6 haftalık hamileyim bayanlar.. dün öğrendim, burada benim gibi bir umut arayan çok kişi gördüğüm için yazıyorum, ailem bile bilmiyor daha. yaptığım birkaç şeyide yazayım, akzenin hazır hayıt suyunu aldım, kuru kayısı bal ile meyve suyu yaptım, 15 gün fln her sabah aç karına bir bardağın dibine hayıt üstüne meyva suyu koyarak içtim. Sonra ne yalan söyleyim sıkıldım bıraktım. son 2 aydır yapay ostorejen için hormon tedavisi görüyordum ayrıca. Duphaston isimli ilacı kullanıyordum. ne yaptım nasıl yaptım bilmiyorum ama doktorumun doğum kontrol kullan en azından regl olursun ısrarı üzerine mucizelere inanıyorum ben demiştim. Ve sağlıkla kucağımıza almayı da nasit etsin rabbim ki kavuştuk..

Bende fsh yüksekliği yaşamış biri olarak deneyimlerimi paylaşayım:benim değerlerim daha yüksekti:fsh menopozda artar dolayısıyla fsh yüksekliğinde adet olmamanızın sebebi budur:ayrica yüksek fsh yumurtalıkların bozulmaya başladığını gösterir:vücut menopoza girmiş gibi davranır:bende yüksek fsh rağmen düzenli adet vardı:dr lar buna hiç anlam veremediler: tüp bebekle hamile kaldım: normal yoldan hamileliği zorlaştıran bir olaydır:adetin ikinci günüde gitmiş olsanız yine yüksek çıkardı:alanında uzman bir dr gidin derim

merhaba ; adet gecikmesi olan hastalarıma öncelikle muayene ettikten sonra , kanda gebelik testi olan bhcg baktırıp , ardından adet görmeyi sağlayacak progesteron hormonu içeren ilaç verdikten sonra adet olursa adetin 3. günü hormon testlerini yaptırıyorum. Çünkü kadınlık hormonları adet döneminde farklı iki adet ortasında farklı , adet öncesinde ise farklı düzeylerde bulunuyor. Değerlendirme bu yüzden hormon testinin nezaman yapıldığına göre değişir. dilerim yardımcı olabildim . selamlar.
op . dr fazile akyüz

fazile hanım ilginiz için çok teşekkur ederim doktor bana adet sokturucu ılaç bıle vermedi daha sonra kendılıgınden regl oldum fakat çok korkuyorum reglımın 3. gunu bu testleri yaptırmaya yıne yuksek cıkıcak dıye cunku kendımı hala daha toparlayamadım tekrardan aynı şeyleri duymayı kaldıramıcam bebegımın olmucagını soyledi ve yolladı benı ama cesaretımı toplayıp yaptırıcam mecbur tekrar çok teşekkurler

ay ne guzel bı haber bende senın gıbı mucızelere ınanıyorum şartlar ne olursa olsun bırgun benım melegımde gelıcek bunu bılıyorum inşallah sağlıklı bı şekılde bebegını kucagına alırsın canım ilerde sağlıklı sıhatlı hayırlı evlat olur boyle haberler ınsanın umudunu kat kat arttırıyor

evet canım aslan pençesi kurunu duydum denemeyı dusunuyorum bakalım inşallah dediğin gıbı olur iyi dileklerin için çok saol allahım isteyen herkeze nasip etsin inşallah

Arkadaslar bnde simdi hastaneden geldim fsh ve diger hormon teatlerini yaptrdin ogleden sonra sonuclari alicam dua edin ins bisey olmazzz((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…