Menopoz FSH değeri yumurtlama problemi?

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

isra67

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
329
175
27
Merhabalar;
Yakın zamanda doktora gidip rutin kontrol yaptırdım hormonlarımda FSH 14,8 çıktı. Yüksek rakam.. 23 yasındayım henüz
Doktor Trisequens yazdı bir paket kullan sonda gel bakalım dedi..
Başına gelen veya fsh değerine iyi gelen önerebileceginiz bişey varmı?

Vajinal ultrasonla doktor yumurta sayınıza baktı mı? Amh değerinize baktırın birde .Fsh her ay değişen bir hormon evet sizinki yüksek çıkmış .Ama asıl önemli olan ultrasonda görülen folikül sayısı .

Kan sonuclarımı görmeden önce bakmıştı ultrosonla,kist gözükmediğini söylemişti sanırım ilacı kullandıgımda adet gördüğümün 2-3 günleri gel bakalım demişti sanırım ozaman bakıcak detay olarak

Evet o zamanlar daha iyi bakılıyor folikül sayısına .Testere dişli Aslan pençesi Fsh hormonunu baya düşürüyormuş öyle okumuştum onu bir araştırın .Birde amh değerinizin bakılması gerek

Canim benim 19 du tup bebek bile olmaz dendi birkac ay sonra kendiliginden dustu degerim sitrestende yukselebiliyor amh degerlerinede bakilmasi lazim

Canim benim 19 du tup bebek bile olmaz dendi birkac ay sonra kendiliginden dustu degerim sitrestende yukselebiliyor amh degerlerinede bakilmasi lazim

Stres yaptıgım konu yok aslında nasip birazda sanırım ilaç kullanmışmıydınız?

Evet o zamanlar daha iyi bakılıyor folikül sayısına .Testere dişli Aslan pençesi Fsh hormonunu baya düşürüyormuş öyle okumuştum onu bir araştırın .Birde amh değerinizin bakılması gerek
Araştırayım canım teşekkür ederim,sanırım benim ilaçtan kullanan yok

Yok birsey kullanmadim canim ben kendiliginden duzeldi farkinda olmasakta stres hayatimizin icinde malesef diger tahlillerin temizse duzelir doktorun verdigi ilacla

Meraba benm fsh 21di cyclo-prognova kullanmam gerektiğini söyledi doktorum ve acil doğum yapamamı onuda tüp bebekle olucağını demişti ilaçtan sonra fsh 15e düşmüştü. Bu arada testere dişli aslan pençesi kullandım fsh 13den 19a tekrar çıktı iyice bir araştırın derim

Benzer bi durum bendede oldu ilaçla iniş gösteren hemen hemen düzelen FSH ımı tekrar bıtkılerle ben mahvettım bende tam tersi etkı yapıyor herkeste düşürürken yükseltıyor bu tarz seyler benım degerlerımıde

Evet herkeste aynı etkiyi yaratmıyor maalesef ama inatla bu ayda kullandım bakıcam tahlillere çünkü ilaçla düşürmek istemiyorum korunmak zorundayız doktorum öyle demişti belki bir umut otlarla olur diye umut ediyorum

İnşallah... cok gecmıs olsun acil şifalar güzel haberlerinizi bekleriz gönlünce olur umarım..

Yaa? Çok geçmiş olsun canım tedavin devam ediyormu peki?

Tedaviniz ne durumda peki

Tedaviniz ne durumda peki
Yani şuanda adeti bekliyorum belki olmam diye de dua ediyorum ama olmazsa tekrar kan tahlili yaptırıcam otların işe yarayıp yaramadığını ve devletten raporumu yenilenmesi için virüs bitmesini bekliycem

Yaa? Çok geçmiş olsun canım tedavin devam ediyormu peki?
Çok teşekkür ederim bitkileri bıraktım cyclo progynovaya devam ediyorum suan malum hastanelerede gidemediğimiz için tahlilde yaptıramadık ama bu ay yaptrcam insallah güzel gelısmeler olur hepimiz için tüm şifa isteyenlere inşallah...

Cyclo-prognova yı kullanınca korunmak gerekiyor değil mi ? Benim doktorum öyle demişti de

Aynı dertten muzdaribim diyelim o zaman ben iki gebelik yaşadım ikisinde de öldü neden böyle oluyor diye araştırmak için profesör doktora gittim adetli zikirmatik muayene etti yumurta göremedi fsh değeri ölçüldü 9,02. Bir sonraki ay bir daha bakıcaz dedi fsh 11 olmuş o ara ( 10 güne yakın günde bir bardak aslan pençesi çayı içmiştim) ya stresten ya çaydan bilemiyorum artmış. Amh değerim güzel geldi ancak doktor acil tüp bebek fsh yüksek dedi. Dedim hocam fsh düşürülemez mi ilaçla. Doğum kontrol hapı düşürür ama yalancı düşüş olur değişen bir şey olmaz dedi. Vitamin ilacı verdi şu an onu kullanıyorum bir de bitkisel karışık bir kür. İçinde yine aslan pençesi var ama umarım bu kez gerçekten güzel sonuç verir

Cyclo-prognova yı kullanınca korunmak gerekiyor değil mi ? Benim doktorum öyle demişti de
Gebelik istiyorum diye doktora gittim ve bugun cyclo prognova yi verdi bana adet duzensizligimde var diye. Gebeligi xe kolaylastiracak dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…