Fsh değeri yüksek çıkanlar yardım lütfen 😔

gulumseyen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2020
2
1
35
Merhaba Geçen hafta doktor hormon testi yaptı Fsh değerim 39 çıkmış internette araştırdım erken menopoz diyor ama benim adetlerim düzenli, 34 yaşındayım dünya başıma yıkıldı sonuç göstermek için gitmeye korkuyorum..benim gibi olup düşen varmı yardım edin lütfen.. nişanlıyım seneye evleneceğim ..anne olamayacakmıyım 😔😔 stres çok yaşadım bir kaç ayda ondanmı oldu, geri düzelirmiki 😔😔

Merhaba Geçen hafta doktor hormon testi yaptı Fsh değerim 39 çıkmış internette araştırdım erken menopoz diyor ama benim adetlerim düzenli, 34 yaşındayım dünya başıma yıkıldı sonuç göstermek için gitmeye korkuyorum..benim gibi olup düşen varmı yardım edin lütfen.. nişanlıyım seneye evleneceğim ..anne olamayacakmıyım 😔😔 stres çok yaşadım bir kaç ayda ondanmı oldu, geri düzelirmiki 😔😔
stres etkiliyor evet ama 39 çok yüksek. doktorlar sağlıklı gebelik şansı için 8in altında olmasını istiyor. benim değerim ekim ayında 9.31 çıkmıştı. ve doktor vakit kaybetmeden gebe kalman lazım çünkü artık gençleşmiyorsun ve hormonların iyiye gitmeyecek. yaşın ilerledikçe gebelik şansın da düsecek demişti. yaşım 27ydi bu arada benim. diğer hormonlarınıza da bakılması lazım, amh değeriniz de menapoz hakkında bilgi verebilir. değeriniz çok yüksek ama. en kötü yumurta toplatıp dondurabilirsiniz. benim bir tanıdığım da 35 yasinda menapoza girmişti fsh yüksekti. artık doğum kontrol haplarıyla regl olabiliyor. tüp bebek için gittiğinde doktor rahminin 50 yasinda bir kadının rahmi gibi olduğunu ve tüp bebeğin tutmayacağını söylemişti. (ilk çocuğunu 21 yasinda yine tüp bebekle yapabilmişti) yüne de doktorun diğer hormonlara da bakması gerekiyor. ama dediğim gibi benim prolaktin yüksek çıkmıştı ve fsh da 9.31di ve başka bir soeun yoktu. amh değerim 9.61di yani yumurta rezervim çoktu. ona rağmen zaman geçirmeden gebe kalman lazım demişti doktorum.

Merhaba, aynı durumla ben de 1 yıldır uğraşıyorum.2 yıllık evliyim hamilelik oluşmayınca 1 yıl önce hormon testi verdim ve amh 0.78 , fsh 1,3 çıkmıştı. Tüp bebeğe yönlendirildik tabi bu süreçte amh 0.1 e kadar düştü fsh 79lara kadar çıktı. ilaç tedavisiyle dengeleyebiliyorlar fakat henüz bir sonuç alamadık.Bir süre yumurta oluşmadı oluştuğunda toplandı kaliteli çıkmadı.Donasyon tedavisinden başka yol olmadığı söylendi.Daha sonra normal hamile kaldım ama bebeğimin 7.haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.Şuan tekrar adet olmayı bekliyorum.35 yaşındayım ve benim de adetlerim düzenliydi bugüne kadar.
Stres çok etkiliyor. İster istemez de stres yapıyoruz elimizde değil. Umudunu kaybetme karamsar asla olma lütfen.Tedavi açısından umudun olsun.Ben de devam edicem tedavi sürecine.Fsh düşürülebiliyor fakat amh (yumurta rezervi) arttırılamıyor. Eğer imkanın varsa düğün tarihini erkene çek yada yumurta dondur . Zaman çok önemli ve 1 yıl uzun bir süre.

Merhaba, aynı durumla ben de 1 yıldır uğraşıyorum.2 yıllık evliyim hamilelik oluşmayınca 1 yıl önce hormon testi verdim ve amh 0.78 , fsh 1,3 çıkmıştı. Tüp bebeğe yönlendirildik tabi bu süreçte amh 0.1 e kadar düştü fsh 79lara kadar çıktı. ilaç tedavisiyle dengeleyebiliyorlar fakat henüz bir sonuç alamadık.Bir süre yumurta oluşmadı oluştuğunda toplandı kaliteli çıkmadı.Donasyon tedavisinden başka yol olmadığı söylendi.Daha sonra normal hamile kaldım ama bebeğimin 7.haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.Şuan tekrar adet olmayı bekliyorum.35 yaşındayım ve benim de adetlerim düzenliydi bugüne kadar.
Stres çok etkiliyor. İster istemez de stres yapıyoruz elimizde değil. Umudunu kaybetme karamsar asla olma lütfen.Tedavi açısından umudun olsun.Ben de devam edicem tedavi sürecine.Fsh düşürülebiliyor fakat amh (yumurta rezervi) arttırılamıyor. Eğer imkanın varsa düğün tarihini erkene çek yada yumurta dondur . Zaman çok önemli ve 1 yıl uzun bir süre.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için benim amh ye bakılmamış onu bilmiyorum fsh değerimi görünce hayata küstüm dok.a gitmeye korkuyorum olumsuz ve hiç bir çaresi olmadığını söyleyecek diye 😔 hayıt tohumu ve soğan suyunu gördüm iyi geldiğini yazmışlar ona şuan başladım.. maddiyat açısından bu yıla düğünü çekemedik malesef 😔 ilk hamilelik başlangıcı olduysa inşallah ikinci denemede başarılı olacaktır Allah büyük dualarım sizinlede Allah yardımcımız olsun 🤲🤲

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için benim amh ye bakılmamış onu bilmiyorum fsh değerimi görünce hayata küstüm dok.a gitmeye korkuyorum olumsuz ve hiç bir çaresi olmadığını söyleyecek diye 😔 hayıt tohumu ve soğan suyunu gördüm iyi geldiğini yazmışlar ona şuan başladım.. maddiyat açısından bu yıla düğünü çekemedik malesef 😔 ilk hamilelik başlangıcı olduysa inşallah ikinci denemede başarılı olacaktır Allah büyük dualarım sizinlede Allah yardımcımız olsun 🤲
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Umarım senin de herşey gönlünce olur. Sen de içini ferah tut çünkü fsh düşürülebilinen bi değer. İlk fırsatta herhangi bir kadın doğum polikliniğinde horman testi ver diğer değerlere de bakılsın. Komplike bi durum. Ve Amh değerine de bi baktır derim. Ne kadar erken o kadar iyi bu süreçte. Keşke ben de evlenmeden önce baktırmış olsaydım.

Son düzenleme:
Amh baktir ve hemen yumurta dondur evet stres çok tetikliyor bende geçen yıl başıma geldi adetin birden kesildi malesef bende 36 yasindaydim lanet bsy bu ama hemen yumurta döndür bekleme sakin hatta nişanlınla git ve oda versin embriyo olarak dondur yada hemen evlen cnm düzelmiyor lanet bsy ana stres yapma lütfen araştır elini cbk tut

Merhaba Geçen hafta doktor hormon testi yaptı Fsh değerim 39 çıkmış internette araştırdım erken menopoz diyor ama benim adetlerim düzenli, 34 yaşındayım dünya başıma yıkıldı sonuç göstermek için gitmeye korkuyorum..benim gibi olup düşen varmı yardım edin lütfen.. nişanlıyım seneye evleneceğim ..anne olamayacakmıyım 😔😔 stres çok yaşadım bir kaç ayda ondanmı oldu, geri düzelirmik

Bunu şakası yok hemen yumurta döndür hatta eğer evlilik kesin ise onla git ve embriyo döndür aksi halde bir ayda bile yumurtalar bitiyo lanet bsy bunu öğrendikten sonra elde değil stres artiyo ve daha da etkiliyo

Merhaba ben 32 yaşındayım bir evlâdım var doğal yolla olan ama ikinci olmadı benimde 1,5 sene oldu. Bana tüp bebeğe git dediler fsh 34 çıktığında. Âdetlerim düzenliydi fakat artık düzenini yitirdi inşallah olmaz ama kısa bi süre sonra sizinde bu şekilde olur gibi. Herşey bi anda oluyor. Şu an 65 gün filan oldu adet olamadim hala. Fsh 34 le durumumu öğrendim sonra 50 ye sonra 74 e çıkınca korkudan alel acele tüp bebek doktoruna gittim adette çok zor olmuştum soğan kabuğu renginde tukuruk kadar geliyordu çok azalmıştı ve doktor doğum kontrol hapı yazdi ismi y.... ile başlayan. Onu kullanınca gel dedi kullanınca fsh olcturdum 35 e düşmüş. Ama amh 0,03 iken 0,01 e düştü malesef. Yani iyiye giden bişey olmadi malesef şimdi tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum ne yapicam bilmiyorum. Ülkeniniz varsa yumurtalarınızı dondurun ve düğününüzü erkene çekmeye çalışın. Korkutmak istemem ama durum ciddi kendimden bildiğim için söylüyorum. Şu an doğal yoldan deneyerek zaman jaybettigim içinde ayrıca pişmanım hep doğal olsun ilki öyle oldu diye bekledim bugüne kadar durumum daha kötüye gitti şimdi bir an evvel tüp bebeğe başlamak istiyorum ama bu seferde korkuyorum negatif olur diye. Allah hepimizin yardımcisi olsun

X