Spoiler İçerir :)
5. sezonu bugün bitirdim mükemeldi sondaki beyaz lale beni benden aldı keşke çok önceden tanışsaydım bu diziyle. Genel itibariyle bilime uzaktan yakından ilgi duyan herhangi bir insan bile bu diziyi çok sevecektir. Oturmayan yerler var mıydı, vardı ama çok azdı oturup düşünmedikçe insanın dikkatini bile çekmiyor. Şu an televizyonda gördüğüm kurgusu sıfır, oyuncuları sıfır, sonu başı belli olmayan dizilere bin- on bin- yüz bin basardı:) O yüzden izlemiyorum çoğunu çünkü kaliteye ne kadar alışırsak saçma sapanlıktan vazgeçecekler ve iyi bir iş çıkarmak için çaba göstereceklerdir.
İnsan beyninin sınırı olmadığını, istediğinde her şeye ulaşabileceğini mesajını da alıyoruz bu diziden izleyenler Bell'in ve Walter'ın yaptıklarından çok iyi bilirler her ne kadar aşırıya kaçılsa da " hadi be ordan" dedirtse de hayal gücünü zorlamış çok da iyi olmuş sonuçta bilim kurgu dediğin böyle olur.
Finalde Walter dedeciğimin gitmesine çok üzüldüm. September vurulunca iş yine Walter'a düştü. Gözlerim doldu o sahnede.Eski Walter olacağım diye çok korkuyordu en azından başkaları için kendini feda etti ve alıştığımız Walter olduğunu gösterdi.Astrid'e garip isimler takmasını bile özleyeceğim. Son bölümüne kadar geldiğim ilk dizi oldu:)
Ajan Broyles'un sert mizacı altındaki koruyuculuğu, September'ın fedakarlığı ve yardımları da diziye anlam katmış.Charlie' de çıksaydı bir yerlerden keşke ona üzüldüm.Nina'nın da bu kadar fedakarlık yapabileceğini düşünmezdim beni şaşırttı ama "helal olsun Nina!" demeden de geçemedim Bell'in kasasından resmi çıktığında sevinen suratını yerim onun:)
Sonda her ne kadar Walter gitsede Olivia, Peter, Henrietta'nın klasik mutlu sona kavuşması güzel olmuş.
Çok iyiydi, çok kaliteliydi. J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci'nin mükemel kurgusuna; John Noble,Leonard Nimoy,Anna Torv,Joshua Jackson,Lance Reddick,Kirk Acevedo,Blair Brown,Jasika Nicole,Mark Valley,Michael Cerveris,Seth Gabel'ın oyunculuğuna teşekkürlerimi bir borç bilirim efendim :)