Ben ne yazık ki bu yoruma katılıyorum
Bunca yıl okulda öğretilmesine rağmen öğretilemeyen bir yabancı dil var ortada, İngilizce.
Gayet kolay bir dil, öğrenilecek yabancı dillerin en kolayı hatta. Çocukların yıllarca okulda saatleri harcanıyor, ama sonuç 0. gerçekten 0.
Dubai çok sayıda yabancıya ev sahipliği yapan bir şehir, orta ve kaymak tabakadan olan herkes gayet iyi İngilizce konuşuyor. Orta ve üst sınıf Arapların eğitime ulaşımı gayet iyi durumda.
İngilizceye gelinceye kadar ortada Türkiyedeki eğitimin genel olarak yerlerde sürünmesi gerçeği var. Anlayamadığım bir sebepten dolayı çok çok iyi eğitime sahip insanlardan da dümdüz ayılar çıkıyor. Onun dışında da bakıyorum, adam doktor olduğunu söylüyor ama kadın düşmanı, öbürü Cihangir solcusuyum bilmem neyim 'aydınım' diyor amma kendinden olmayan insanlara hakaretler ediyor aşağılayıcı ifadeler kullanıyor... kaba ve saygısız insan sayısı o kadar fazla ki, kendini bilen insan parmakla gösteriliyor.
Ben Suudi Arap beyler tanıyorum, biri benim dermatoloji doktoru, diğer 3ü de iş sebebiyle tanıdığım insanlar. Dördü de gayet, kibar ve beyefendi. Okumuş Arap erkeği bizim erkeklerden kat kat daha kibar ve medeni. Dermatolog adamla anestezi kremi etkisini beklerken:) sohbet ediyoruz ara sıra, gayet keyif alıyorum Türk dizilerini konuşuyoruz. Diğer yandan İstanbullu bir erkekle sohbet mümkün değil bence 5 dk konuşsan konuyu politikaya getiriyor, bağır çağır fikrine katılmadığı guruplara hakaret ediyor. Başka bir popüler konu da Türk kızlarına hakaret etmek, Türk kızları kezban öyle böyle ... 5 dk havadan sudan konuşamıyorsun, sürekli aynı konular. Daha kötüsü az biraz kibar davranırsan bu da kesin bendenn hoşlandı diyorlar
Yani yukarda Arap erkekle evli üye Türkiyedeki gergin ortamdan sıyrılmak için taşınmış sanırsam gayet de haklı