How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Fransız sevgilimden evlenme teklifi aldım, mutluyum ama bir konu var..

Yabancı dilde, İngilizce konusmak için gidip Arap mı buldunuz?
Neden şaşırdınız? Bana sormadınız ama ben cevaplayayım çünkü binlerce arap’la çalıştım erkek arkadaşım da arap. Biz türklerde 50-60 yaşında İngilizce konuşan bulamazsınız ama Araplar sular seller gibi İngilizce konuşuyor. Hele yeni nesil Arap çocukları anadil olarak ilk İngilizce öğreniyor. İngilizce konuşmak için illa ki Alman, İngiliz, Amerikalı bulmak şart mı? Nedir bu Arapları küçümseme merakınız anlayamıyorum.

Neden şaşırdınız? Bana sormadınız ama ben cevaplayayım çünkü binlerce arap’la çalıştım erkek arkadaşım da arap. Biz türklerde 50-60 yaşında İngilizce konuşan bulamazsınız ama Araplar sular seller gibi İngilizce konuşuyor. Hele yeni nesil Arap çocukları anadil olarak ilk İngilizce öğreniyor. İngilizce konuşmak için illa ki Alman, İngiliz, Amerikalı bulmak şart mı? Nedir bu Arapları küçümseme merakınız anlayamıyorum.
Ezelden beri sevmem Arap kültürünü, Göç dalgasıyla katmerlendi rahatsızlığım, zaten sevmek mecburiyetinde de değilim Ama ben anladım sizin niye Araplari savunduğunuzu, size mutluluklar Arap erkek arkadaşınızla.

Ezelden beri sevmem Arap kültürünü, Göç dalgasıyla katmerlendi rahatsızlığım, zaten sevmek mecburiyetinde de değilim Ama ben anladım sizin niye Arap savunduğunuzu, size mutluluklar Arap erkek arkadaşınızla.
Sevmek zorunda değilsiniz dediğiniz gibi. Anlamak istediğiniz gibi de anlayabilirsiniz، sağolun 😊

İyi de mevzu yurtdisinda yaşamayi sevmekse Turk erkeklerinin yurtdisi yasaği mi var? 😂 Yurtdisinda da bir suru Turk erkegi var.
Turkle yapamazdim diyince daha farkli bir anlam cikiyor cunku. Araplarin hepsinin ayni olmadigini uzun uzun anlatip Turklerin hepsini ayni kefeye koyuyorsunuz bi de. 👍 Sanki Turk erkekler ayni.
Yine de Turk erkeklerle evlenmek istemezsiniz keyif sizin tabi o ayri ama sanki bir şey var gibi yazinca insanlar merak etti.😂
Ben de kendini Türk kültürüne ait hissedemeyen bir insanım. Dilciyim, onun da etkisi büyüktür. İçine kapanık bir insanım ve hayatı büyük oranda yabancı yazarların kitaplarından ve yabancı dizilerden öğrendim. Bu yüzden insanlarla iletişim sorunu sık yaşarım. Hiçbir zaman kendimi Türk erkeğiyle göremedim. Avustralyalı sevgilim de oldu. Şu anki, 7 senedir birlikte olduğum sevgilim, Türk. Ancak o da dilci. Dolayısıyla o da farklı kültürlere çok maruz kalarak büyümüş bir insan ve ben onunla iletişim sorunu yaşamıyorum. Asla stereotipik bir Türk erkeği değil.

Ben ne yazık ki bu yoruma katılıyorum :bicak:
Bunca yıl okulda öğretilmesine rağmen öğretilemeyen bir yabancı dil var ortada, İngilizce. o_OGayet kolay bir dil, öğrenilecek yabancı dillerin en kolayı hatta. Çocukların yıllarca okulda saatleri harcanıyor, ama sonuç 0. gerçekten 0.

Dubai çok sayıda yabancıya ev sahipliği yapan bir şehir, orta ve kaymak tabakadan olan herkes gayet iyi İngilizce konuşuyor. Orta ve üst sınıf Arapların eğitime ulaşımı gayet iyi durumda.

İngilizceye gelinceye kadar ortada Türkiyedeki eğitimin genel olarak yerlerde sürünmesi gerçeği var. Anlayamadığım bir sebepten dolayı çok çok iyi eğitime sahip insanlardan da dümdüz ayılar çıkıyor. Onun dışında da bakıyorum, adam doktor olduğunu söylüyor ama kadın düşmanı, öbürü Cihangir solcusuyum bilmem neyim 'aydınım' diyor amma kendinden olmayan insanlara hakaretler ediyor aşağılayıcı ifadeler kullanıyor... kaba ve saygısız insan sayısı o kadar fazla ki, kendini bilen insan parmakla gösteriliyor.

Ben Suudi Arap beyler tanıyorum, biri benim dermatoloji doktoru, diğer 3ü de iş sebebiyle tanıdığım insanlar. Dördü de gayet, kibar ve beyefendi. Okumuş Arap erkeği bizim erkeklerden kat kat daha kibar ve medeni. Dermatolog adamla anestezi kremi etkisini beklerken:) sohbet ediyoruz ara sıra, gayet keyif alıyorum Türk dizilerini konuşuyoruz. Diğer yandan İstanbullu bir erkekle sohbet mümkün değil bence 5 dk konuşsan konuyu politikaya getiriyor, bağır çağır fikrine katılmadığı guruplara hakaret ediyor. Başka bir popüler konu da Türk kızlarına hakaret etmek, Türk kızları kezban öyle böyle ... 5 dk havadan sudan konuşamıyorsun, sürekli aynı konular. Daha kötüsü az biraz kibar davranırsan bu da kesin bendenn hoşlandı diyorlar:bicak:
Yani yukarda Arap erkekle evli üye Türkiyedeki gergin ortamdan sıyrılmak için taşınmış sanırsam gayet de haklı:bicak:

Ayrıca Arap erkekleri çok cincon, ben asla Turkle yapamazdım diyene sorsaniza senin Turkle ne derdin var diye, bana Arapla ne derdin var diye sorucagina
Ben size Arap’la ne derdiniz var demedim, küçümseme merakınız nedir dedim. Ki küçümsediğiniz millet küçümsediğiniz konuda emin olun bizden kat kat önde. Hanımefendi türkleri küçümsememiş, kendi tercihini söylemiş geçmiş. Bana soracak olursanız ben de Yunanlı biriyle yapamam. Onlarla derdim var anlamına gelmez bu.
Araplar dünya markası değiller, öyle bir iddiam da olmadı olamaz da zaten çok geniş bir milletten bahsediyoruz Suriye’lisi Ürdünlüsü veya Libyalısı. Ama inanın %90 ı Türklerden iyi İngilizce konuşuyor😊

Bunca yıl okulda öğretilmesine rağmen öğretilemeyen bir yabancı dil var ortada, İngilizce. o_OGayet kolay bir dil, öğrenilecek yabancı dillerin en kolayı hatta. Çocukların yıllarca okulda saatleri harcanıyor, ama sonuç 0. gerçekten 0.

Dubai çok sayıda yabancıya ev sahipliği yapan bir şehir, orta ve kaymak tabakadan olan herkes gayet iyi İngilizce konuşuyor. Orta ve üst sınıf Arapların eğitime ulaşımı gayet iyi durumda.

İngilizceye gelinceye kadar ortada Türkiyedeki eğitimin genel olarak yerlerde sürünmesi gerçeği var. Anlayamadığım bir sebepten dolayı çok çok iyi eğitime sahip insanlardan da dümdüz ayılar çıkıyor. Onun dışında da bakıyorum, adam doktor olduğunu söylüyor ama kadın düşmanı, öbürü Cihangir solcusuyum bilmem neyim 'aydınım' diyor amma kendinden olmayan insanlara hakaretler ediyor aşağılayıcı ifadeler kullanıyor... kaba ve saygısız insan sayısı o kadar fazla ki, kendini bilen insan parmakla gösteriliyor.

Ben Suudi Arap beyler tanıyorum, biri benim dermatoloji doktoru, diğer 3ü de iş sebebiyle tanıdığım insanlar. Dördü de gayet, kibar ve beyefendi. Okumuş Arap erkeği bizim erkeklerden kat kat daha kibar ve medeni. Dermatolog adamla anestezi kremi etkisini beklerken:) sohbet ediyoruz ara sıra, gayet keyif alıyorum Türk dizilerini konuşuyoruz. Diğer yandan İstanbullu bir erkekle sohbet mümkün değil bence 5 dk konuşsan konuyu politikaya getiriyor, bağır çağır fikrine katılmadığı guruplara hakaret ediyor. Başka bir popüler konu da Türk kızlarına hakaret etmek, Türk kızları kezban öyle böyle ... 5 dk havadan sudan konuşamıyorsun, sürekli aynı konular. Daha kötüsü az biraz kibar davranırsan bu da kesin bendenn hoşlandı diyorlar:bicak:
Yani yukarda Arap erkekle evli üye Türkiyedeki gergin ortamdan sıyrılmak için taşınmış sanırsam gayet de haklı:bicak:
Cherry eminim burda da senle oturup çok şeker muhabbetler edecek bir sürü erkek doktor vardır, genele vurursan Arap Turkten iyi demek zor, ayrıca saçma bı muhabbet bu, bizim erkekler ayı, Araplar eti cici...

Ben size Arap’la ne derdiniz var demedim, küçümseme merakınız nedir dedim. Ki küçümsediğiniz millet küçümsediğiniz konuda emin olun bizden kat kat önde. Hanımefendi türkleri küçümsememiş, kendi tercihini söylemiş geçmiş. Bana soracak olursanız ben de Yunanlı biriyle yapamam. Onlarla derdim var anlamına gelmez bu.
Araplar dünya markası değiller, öyle bir iddiam da olmadı olamaz da zaten çok geniş bir milletten bahsediyoruz Suriye’lisi Ürdünlüsü veya Libyalısı. Ama inanın %90 ı Türklerden iyi İngilizce konuşuyor😊
Hoşlanmıyorum Araplardan, sizin çevrenizde ki Türkleri bilemem, benim çevremde herkesin gayet akıcı İngilizcesi var, ben dahil.

Cherry eminim burda da senle oturup çok şeker muhabbetler edecek bir sürü erkek doktor vardır, genele vurursan Arap Turkten iyi demek zor, ayrıca saçma bı muhabbet bu, bizim erkekler ayı, Araplar eti cici...

Konu Araplara nerden nasil geldi anlamadım ki, Paul Arap değil Fransız.. :bicak: Fransızlara yoğunlaşalım lütfen :deli:

Kesinlikle öyle. Bir de hayattan ne beklediğinize bağlı. Eğitim görmüş, durumu orta ya da yüksek olan bir Arap kadını el üstünde tutuyor. Bir de dini inançla büyümüşse kadını elmas gibi değerli görüyor ve yaşatıyor. Kadından beklentisi bile olmuyor çoğu bakıcılarla hizmetçilerle yaşıyor. Ben şu ana kadar 500 arap tanıdıysam 400 ü böyleydi diyebilirim. Valla dalga geçiliyor ama ben göremedim her çocuğa ayrı bakıcı tutmuş bir AVM’ye gidince ellerinde Gucci Versace çantalar kıyafetlerle dolaşan ultra bakımlı Türk kadınları. Çünkü bizim erkeklerimiz hep bir cefakar kadın isteme modundalar. Birçok gelir düzeyi düşük Arap’la da çalıştım ama yine ve yine İngilizce biliyorlar ve çok efendi insanlar oluyorlar. Çünkü onların gördüğü eğitim bizimkinin yanından geçemiyor maalesef 😭

Ben de kendini Türk kültürüne ait hissedemeyen bir insanım. Dilciyim, onun da etkisi büyüktür. İçine kapanık bir insanım ve hayatı büyük oranda yabancı yazarların kitaplarından ve yabancı dizilerden öğrendim. Bu yüzden insanlarla iletişim sorunu sık yaşarım. Hiçbir zaman kendimi Türk erkeğiyle göremedim. Avustralyalı sevgilim de oldu. Şu anki, 7 senedir birlikte olduğum sevgilim, Türk. Ancak o da dilci. Dolayısıyla o da farklı kültürlere çok maruz kalarak büyümüş bir insan ve ben onunla iletişim sorunu yaşamıyorum. Asla stereotipik bir Türk erkeği değil.

Kimse X ile Y ile evlenmek istemek zorunda değil. Aslinda bir gerekcesi olmak zorunda da değil, sorun o değil zaten hani sadece özel olarak Turk erkegiyle yapamam diye belirtme geregi duyunca insanlar da merak etti ve daha farkli bir aciklama bekliyorlardi muhtemelen ama cevap olarak yurtdisinda yaşamayi seviyorum denince bir garipsendi haliyle. 😂

Siz ve Türk erkeklerini her fırsatta yerme sevdanız.
Hiç değişmiyor. :KK51:

Ne alakası var anlayamadım, burda Araplar çokeşli ıykk denmiş de bizimkiler de az değil ki :halay: sadece yasal bir adı yok. Burda Araplar çokeşli kudurmuş amma bizim ülkede öyle şeyler yok dersek bu vicdansızlık olur düpedüz. Ben de pek Arap sevmem genel olarak ama tanıdığım Araplar da gayet iyi insanlardı tek tek onları severim ezdirmem ama genel olarak da Arap sevmem (anlayın işte bu acaip cümleyi) :bicak: :halay:

Konu : Gormemisin çocuğu olmus tutmuş pipisini koparmış özetle..
İki lafın biri ABD ötekisi New York.
Sevgili zaten ithal..
Yani durum gerçekçi bile değil bana sorarsanız.
Sırf Çaka satmak,hava atmak adına açılmış bir başlık sanki..
İlk kez bir başlık bu kadar itici geldi bana..
Yani disardan yabancı biriyle evlenilebilir.
Olayi bu derece abartıp ballandirmak ise reklam bana kalırsa..
Belki de ben yanlış düşünüyorum.

Hoşlanmıyorum Araplardan, sizin çevrenizde ki Türkleri bilemem, benim çevremde herkesin gayet akıcı İngilizcesi var, ben dahil.
Size ısrarla hoşlanın demiyorum. Ben bir genele vuruyorum bunu inkar edemezsiniz Türkler genel olarak İngilizce bilmiyor. Bunu bilmek için şöyle meydanda iki ingilizce soru sorun anlarsınız. Sizin çevreniz ya da benim çevrem Türk milleti genellemesi için maalesef yeterli değil.

Sanırım toz pembe gözlüklerinizi takmışsınız …
Ayaklarınız yerden kesildiği için hayal dünyasına dalmışsınız. Avrupalılar için hayvanlar çocuktan önce gelir , hayvan sevgisine bakıpta süper baba olur sanmayın.
Maddiyata gelince mutlaka vardır sen evde otur ben çalışır sana bakarım akşam gelinecekse yemek ev işi yaparım diyen erkek ama çoğunluk İçin diyorum Avrupalı eşlerin pek sıcak baktığı bir konu değil. Karı koca gittikleri restoranda herkes kendi hesabını öder. Benim 17 yıllık komşularım öyle bir iş planı yapmışlarki , haftanın belirli günü kadında ve erkeğin ayrı evlerinde geçiyor, merdiven temizleme sırası geldiğinde daha 17 yıldır birinin tek başına temizlediğini görmedim! Biri süpürür diğeri siler, maddi manevi kimse kimseye hak geçirmez. Gözlüklerinizi çıkarıp tekrar düşünün , ve kariyerinizi daha dün tanıdığınız biri için ziyan etmeyin

Yaşım da var baya benim 35'imde çıktı karşıma. Kimse ümidini kaybetmesin!
Seni hatırlıyorum
Maşallah 🧿
Ama adam o açtığın konuda hafif isteksiz gibiydi
Neyse boşver düşünme bunları
İş illa ki bulunur
Hukuk denkliği yok belki ama başka iş yaparsın sorun mu
Mutluluğuna odaklan
Mutluluklar

Konu Araplara nerden nasil geldi anlamadım ki, Paul Arap değil Fransız.. :bicak: Fransızlara yoğunlaşalı lütfen :deli:
Ay benim kocam Fransız, yeteri kadar yogunlasiyorum ben Fransızlara 😐ama çıkıp da Avrupa'li erkek çok sukela, Türk erkeği tukaka demiyorum, nasi bı genellemedir bu? Araplar çok süper İngilizce konuşuyormuş, konuşsun abicim, sevmediğim bı kültür Arap kültürü, İngilizcesi iyiyse iyi, ben Turkiye' de yaratılan yeni demografik yapıdan hoslanmiyorum bı kere.

Back