• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransiz Manikürü Yapimi

selam arkadaşlar bu bölümü gördüm ve ilgimi çekti...bende tırnaklarım düzse eger selo bantla yapıyorum bazende perdedor arkadasın anlattıgı gibi tırnak uçlarıma beyazı sürüp pamuklu çubugu asetona batırıp uçlardaki fazlalıkları silerek yapıyorum gayet güzel oluyo genelde benım fransız manikürümü begenirler.. ama burda anlatılan yöntemi denedim düzgün olmadı gerçekten resimle anlatırsanız sevinirim degişik bi yönteme benziyo

ay anladim nihayet,,,ama su jeton dusene kadar canim cikti o baska...fotolari koysan arkadasim daha bi cesaretlencem gibiyerimseniben

kızlar ben yaptım da fotoğrafını nasıl koycam diye düşünmekteyim.. iki elim doluyken kim çekcek :roflol::roflol:
becerebilrsem koycam ama..

bilsem yardim ederdim ama bilmiyom..............biran once ogren de koy sunlari meraktan catliycam burda...hadi ben yatiyom san aiyi geceler ...yarin ilk isim buraya gelip fotolara bakmak olacak ona gore:mymeka:

bende anladım ben manikürcü olduğum halde sağ elim sol kadar düzgün olmuyordu ama bu güzel bir fikir gerçekten denemek lazım.verdiğin bilgi için saol fakat resimde koysaydın anlayamayan arkadaşlar için daha iyi olurdu

ya arkadaşlar daha önce sitede fransız manikürü için flormarın mı emin degilim set önerilmişti.. numarasıda verilmişti hatta bantlarıda vardı.. aklında olan yada bilgisi olan varmı...

evet arkadaşım, flormar ın öyle bi seti vardı kutu içinde ojeleri ve bantları oluyor. üç renk oje koyuyorlardı sanırım. seffaf, beyaz, ve kırık beyaz. birde bunlara yakın tonları var. bikaç çeşit. bilenler bilir 319 ve ona yakın renklerde. bantlarıyla yapıyorsun ama zahmetli ya hiçbiri kuafördeki kadar güzel olmuyor. oda sürekli para. zaten erkek arkadaşımda yok kime göstericem:1closedeyes:

evet evet ben de o yöntemle yapıyorum. hem çok az vaktimi alıyor hem de çok düzgün oluyorlar. ama ben sol avcuma sürdüğüm ojeyi sağ el tırnaklarım için kullanıyorum, sağdaki tırnaklar için de sol avucuma sürüyorum. hostes tekniği diye isimlendiriliyor sanırım.

cık yasakkelime bu yöntem dümdüz olan tırnaklar için ideal benimkilerde olmuyor sürüp asetonla düzeltmek şimdilik benim için en pratiği şakkıdı

malzemeler: kireç beyazı oje (ucu için)
gülmeyin....flormar uçuk mavi (tırnağın hepsi için: çünkü eller daha temiz ve aydınlık duruyor)
ilk önce biliyoruz ki tırnağın ucuna kireç beyazı sürülüyor ama sonra hepsine neden rakı beyazı sürülüyor :))) hiçde güzel durmuyor zaten ucundaki beyazlığı kapatıyor.
ben şöyle yapıyorum: avcumu içi bana dönecek şekilde açıyorum ve baş parmağımın bittiği yaerdeki yani bileğimle baş parmağım arasındaki etli kısıma kireç beyazı ojeden bir fırçalık sürüyorum ve hemen hiç beklemeden, oje kurumadan diğer elimin tırmaklarını oradaki eti sıyırırmış gibi ojeyi sıyırıyorum. sonra diğer elimdeki tırmaklarıma geçiyorum. az bekleyip kurusun diye (ki oje bu yöntemle zaten inca ve kibar sürülüyo) en son uçuk mavimden tek kat sürüp bitiriyorum.
avcumu temizlemeyi unutmuyorum.
denemeden anlaşılmayabilir :)))

slm , ben senin önerdiğin yöntemi haftasonu denedim ve inanılmaz derecede güzel oldu tırnaklarım ve acayip kolay yaptım , çokda çabuk oluyor gerçekten bir elimin uçlarını yapmak birkaç saniye sürüyor hemde muntazam oluyor , herkes denesin bence :lepi:

Kızlar ben tırnaklarıma bant takıp beyaz ojemi sürüyorum sonra kuruduktan sonra bantları çıkarıp, düzgün olmayan varsa kulak pamuğuna aseton döküp düzeltiyorum. Daha sonra açık renk ojemi sürüyorum, onunda fazlalıklarını alıyorum ve kurumasını bekliyorum.

İşte buda fotoğrafı ama yeni çekmedim buradaki bakımlı tırnak ve el yarışmasına katıldığım fotoyu koydum.:utangac:

ffffnr0.jpg

canımın içiii ben biliyorum fransız manikürünü sıksıkta yaparım ama çok zamanımı alıyor ve yapması çok zahmetli oluyor bi elime yapıyorum diğeri yamuk yumuk oluyor..

ama burada anlatılan daha pratik ben burda anlatılanı resimlemelerini istiyorum arkadaşlardan...
pratik fransız manikürünü resimlermisiniz arkadaşlar yapım esnasında...

yapamıyorum şu fransız manikürünükafamçokkarıştıfisfisfis ugraşmam gerekiyor o da işime gelmiyor:1rolleyes:

hayatımda duyduğum en ilginç yöntem diyebilirim ilk defa duydum becerebilirmiyim o ayrı bir mevzu ben genelde kuaförde yaptırıyorum manikür yaptırdığımda yoksa tırnak etleri çıkınca hoş olmuyor french ama yaptırınca süper duruyor bende arkadaşlara katlıyorum resimleyip anlatırsanız çok sevinirim

Back