• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Esimle kaynim geldi cikmak zorunda kaldim , yemek yapicam daha. Ruzgargulu ozelden gonder bakim guzelligine gozlerim acilsin biraz :)

hayirdir gunduz gunduz sayfalarca yazmissiniz masallah :)

sempatik cheescake in cok farkli benim yaptigimda jelatin yok ama cok guzel tutuyor kuvami. ust jolesini de donuk kirmizi meyvalari blanderdan gecirip nisastayla kivam tutturarak pisiriyorum.. crem fraiche ile yapiyorum ben ve st moret ile..

milfoylerde domuz katkisi yok ama hepsinde alcol var. "ed" dekinde alkol yerine limon suyu kullaniorlardi ama simdi yeni bir marka gelmis onlarda da alcol var. ben cok uzun zamandir alamadim. alcol olmayan bir marka var mi? siz biliyo musunuz?

bi kere hic kimse benim oglum kadar yakisikli olamaz. herkes yavrumu behlul diye seviyor haberiniz olsun :23:

sempatik sen bolgdaki gibiysen tam bir esmer bombasin. gerci resim siyah beyazdi galiba ama :9: cok begendim seni :)

ayyyy behlul onun gibi sarisin yani benim oglan kara kasli kara gozlu hemde gobuklu bir kusuru var dahada yurumedi gitti tembel

aralarinda 1 ay var. benimki de yurumedi daha.. icim rahtladi seninkinin de yurumedigini ogrenince.. kusura bakma.. artik ruyalarimda yurudugunu falan goruyorum o derece..
bir de engelli dogacak denilmisti ya, ister istemez daha cok tedirgin oluyorum.. ama cok sukur elimi tutup beni kaldiriyo onu yurutmemi istiyo simdilik,,

evet oglusum sarisin ama saclari sapsari degil kaslari da belirgin oyle renksiz ruhsuz durmuyo yani :)

benim oglan 17 aylik halada yurumuyor dr 18 ayligini bekleyelim dedi....koltuklari duvari elimi tutunca guzel yuruyor elini biraktigim anda oturuyor bilerek rahatini seviyor herhalde....bazen buyuk oglani okuldan almaya gidince puset goturmuyorum inat edip yurumuyor kendini yerlere atiyor mesela dun turk marketine gittim arabayi alt katta kapali otaparka parkettim puseti goturmedim okadar guzel yurudiki ta markete girdim sonra biraz uzaginda tabaka gittim yine yuruyerek parginde indim hep yurudu ama cani istemese oldursemde yurumuyor...

birde benimkisi erken dogdu 34 haftalikken ama cok sukur saglik problemi olmadi hic uzun bir zamandir birseyleri tutarak yuruyor ama yanlizken yok dr sana birsey dedimi hic yurumesi icin...

benim ilk oglum 13 aylikken yurudu hice ustune dusmedim bunun ustune dustugum kadar bende cok ruyamda goruyorum yurudugunu yurumesinide cok istiyorum abisini okuldan almaya gidince sapir sapir yurusun benim evin parginki ta arka tarafta dolaniyorum baya o sure icinde bile puset kullaniyorum kucakta zor oluyor yurumemesi her acidan zor dun oglumu yurudugunu goren bayila bayila bakip gulumsuyorlardi tam oglum oturmaya calisirken haydigi nanna nigi nanna diyip oturmaktan vazgecip biraz oynayip yurudu gulmekten koptum

benim oglan 17 aylik halada yurumuyor dr 18 ayligini bekleyelim dedi....koltuklari duvari elimi tutunca guzel yuruyor elini biraktigim anda oturuyor bilerek rahatini seviyor herhalde....bazen buyuk oglani okuldan almaya gidince puset goturmuyorum inat edip yurumuyor kendini yerlere atiyor mesela dun turk marketine gittim arabayi alt katta kapali otaparka parkettim puseti goturmedim okadar guzel yurudiki ta markete girdim sonra biraz uzaginda tabaka gittim yine yuruyerek parginde indim hep yurudu ama cani istemese oldursemde yurumuyor...

elinden tutmadigin halde mi yurudu? elinden tutarak mi?

bazi cocuklar 2 yasinda bile yuruyorlar korkmak icin aslinda daha erken. zaten sorun;
18 aylik oldugu halde, ayaklarinin stune basip tutunarak da olasa duramiyorsa, emeklemiyorsa, adim atamiyorsa, ulasimini saglamiyorsa bacaklaeinda kuvvet yoksa falan boyle seylerde sorun olabilir.
sen daha tecrubelisin tabi ama, belli bir yasi gectikten sonra korkularindan yurumek istemiyorlar zaten. benimki de inan ki 7 aylikken surunuyordu, 7 bucuk aylikken emekledi, 9 aylikkne ayakta duruyordu tutunarak. herkes dedi ki bu yasini yarsilar, erken yurur falan dediler. cocuk 1 bucuk yasina geldi yurumek istemiyor cani. ulasimini sagliyor cunku, koltuk tepelerinde zipliyor emekleyerek her delige giriyor. cok korkuyor iste..
insallah vakitleri gelince yururler, saglikli olsunlar da gec yurusunler.. yeter ki iyi olsun oglum...

birde benimkisi erken dogdu 34 haftalikken ama cok sukur saglik problemi olmadi hic uzun bir zamandir birseyleri tutarak yuruyor ama yanlizken yok dr sana birsey dedimi hic yurumesi icin...

canim oglumun beyin bosluklarindan birindeki su miktari digerlerinden daha fazla.
allaha cok sukur bunun ciddi boyutta bir etkisi olmadi cocuguma.. oglum kucukken pediatri doktorumuz bana dmisti ki bunun dizleri biraz siki duruyor, sik sik banyo yaptir, sonra da badem yagiyla ov, acilsin demisti. dedigi gibi yaptim bayagi duzeldi buyudukce..
simdi bacaginda biraz kasilma var. haftada bir veya iki haftada bir yurume egzersizleri yapmasi icin bir merkeze goturuyorum ama doktor diyor ki yurumemesi icin bir engeli yok. kuvveti var, adim atiyor, hopluyor zipliyor..
kasilma sebebiyle dengesini kuramiyor olabilir, yurudugunde hafif aksayarak yuruebilir dedi. bakalim, insallah buyudukce acilir.. ama cok cok gecikmis sayilmaz dengesini kuramiyor olabilir tabi, ama cok korktugu da bir gercek.

Son düzenleme:
benimki onceden cok korkuyordu elinden biraktigim an korkardi simdi ise son zamanlarda caktirmadan birakiyorum yanlizken bir iki adim atip dustu aslinda cani istese yurur elinden tuttgumda oynuyor zipliyor evin icinde cok rahat geziyor disari ciktigimizda hic durmadan bile yuruyor cani istemezse 1 adim bile atmiyor dr kilosundan olabilir dedi ama benim ilk oglumda kiloluydu ben ilk oglumun ustune hic dusmedim elinden ole tuttugumu bile hatirlamam birgun piknige gitik eve geldigimde ben mutfaktaydin bir anda mutfaktan yanima geldi yuruyerek sok olmustum bunda cok ustune dustum yatagina bile gotursem yuruterek goturuyorum ama hevesi yok dr 13 aylikken bakti yurumesi yakindir dedi ama halada yok artik cani ne zaman isterse ozaman yurusun evde yemek masasini bile topladim alan iyice acilsin rahat yurusun diye yinede yok birde ben yurutece hic koymadim hep kendi haline biraktim acaba yurutece koymadigim icinde kaynaklaniyormudur....

ben karar verdim lapinunun kizini alacam o daha citirdir simdi[/QUOTE

Ayyy çiti piti yerim ben o kizi
Vallah ben kızımı vermem sen oğlunu verecen bize anca oyle

ben oglumu olsemde vermem kimselere onu ne zorluklarla dogurdum ben bir kayip acisindan sonra oldu bu oglumun dogmasi bile mucizeydi dr yuzde seksen duser demisti ama oglum bizimle kalmaya karar verdi dunya bir yana o bir yana annelik duygusunu onda tattim evlat nedir acisi nedir onda anladim ben hep kaybetme korkusuyla yasadim ilk oglumda cok acemiydim bunda usta oldum o benim en buyuk kiymetlim oglumu kimselereeeee vermemmmmmmmm verememmmmmm onsuz olurummmm bennnnnnn

benimki onceden cok korkuyordu elinden biraktigim an korkardi simdi ise son zamanlarda caktirmadan birakiyorum yanlizken bir iki adim atip dustu aslinda cani istese yurur elinden tuttgumda oynuyor zipliyor evin icinde cok rahat geziyor disari ciktigimizda hic durmadan bile yuruyor cani istemezse 1 adim bile atmiyor dr kilosundan olabilir dedi ama benim ilk oglumda kiloluydu ben ilk oglumun ustune hic dusmedim elinden ole tuttugumu bile hatirlamam birgun piknige gitik eve geldigimde ben mutfaktaydin bir anda mutfaktan yanima geldi yuruyerek sok olmustum bunda cok ustune dustum yatagina bile gotursem yuruterek goturuyorum ama hevesi yok dr 13 aylikken bakti yurumesi yakindir dedi ama halada yok artik cani ne zaman isterse ozaman yurusun evde yemek masasini bile topladim alan iyice acilsin rahat yurusun diye yinede yok birde ben yurutece hic koymadim hep kendi haline biraktim acaba yurutece koymadigim icinde kaynaklaniyormudur....

e daha ne yuruyormus iste. demekki inatci ve dikkafali bir yapisi var :) biraz da korkak..
sen takma kafana her cocuk yasina girdiginde yurumuyor. bize de yasini karsilar dedi herkes korkak tospaga hic ugrasmiyor. hadi duralim diyorum mesela direk dizlerini katliyor onu durdurmami bile istemiyor yani
saglik olsun, hepsi olur insallah...

Back