Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

benimkinin pek kiskanclik huyu yoktur, hatta cok zaman kiskansin isterim :)
ben giderdim ehliyet olmus olsaydi ,otobusle gidilcek bi yer olsa otobusle giderim ama oda yok

ha bu arada kaynim diyordu, orleanstaki carrefourun o taraflara belki ikea acacaklarmis, onu uzerinde konusmalar var diyordu

neyse canim herses tek tek cikti hadi bende cikiyorum saat 2 olmus , hergun 2 de yatip 6da kaliyorum :)
hadi sanada iyi geceler

Son düzenleme:

kiskancligin azi karar cogu zarar. bunaltiyor bazen.. neyse belki ikeada bulusuruz bir gun, ilerde kocamin kiskancligi azalair, sen suruslere baslarsin falan, olabilir neden olmasin :)

neyse hadi iyi geceler..

Kizlar Flan pâtissier yapicam insallah guzel olur..
Sempatikcimm senin blogdada gordum super gorunuyor..
Birde labne peynirini nasi bulcam ben ya burda hic kullanmadim onceden :44:

Fromage blanc dami labne yerine geciyo ne cesit seyler var bu fransizlarda ama cok ise yariyor gercekten

ruzgargulu flan yapcakmisin, yap cok guzel oluyo, insallah seninkide cok guzel olur
labne peyniri ne icin kullancaksin
turkiyede herseye labne kullaniliyor ama burda degisik oluyor
orjinal tiramisuda mascarpone kullaniliyor ama o turkiyede heryerde bulunmadigi icin labne kullaniliyor, labne aslinda krem peynirdir kaymak gibi degil
tiramisu yapcaksan marcarpone kullan
cheesecake falan icinde burda st moret yada philadelphia diye krem peynir var onlari kullancaksin
fromage blanc da krem peynir ama o cok hafif sanki yogurt gibi onu genelde cheesecake'de kullaniliyor yada frinda bi sebze yemegi yapcaksin ona karistirilip yapiliyo,tiramisu asla yapilmaz onla

burda gercekten cok fazla cesit var insan neyin ne oldugunu bilmiyor
turkiyede bir tane labne var herseye kullaniliyor burda labne diyince kac cesit penir geliyo akla :)

Son düzenleme:

Tesekkur ederim canim saollll..
simdi flan icin mascarpone mu kullanicam ?
Bide pain grille ile tatli denicem umarim guzel olur

benim yaptigim flanda peynir yok, yada benim bildigim flanlarda peynir yok
sen cheesecake yapcak olmayasin ,tarifi bi yazsana bana neymis

pain grille dedigin turkiyede etimek oluyor ,ben cok kullanirim tatlilarda
onu nasil yapcaksin, benim senelerdir yaptigim tatli var ona herkes bayilir,bende bloga eklicektim resimi cekmistim

benimki bu canim

Son düzenleme:
Ayy harika gorunuyor.. Sanirim cheesecake di benim gordugum senin blogadaki flan da labne yok sanirim. Peki nasil kivamini tutturuyosun canim ?
Sert duruyo kesilince de guzel sekil aliyoya oyle olsun istiyorum.. Firinda pisince erimiyomu peki :26:

Son düzenleme:
Bavarois aux fraise ( çilekli bavyera )

Tabani için;
200g burçak biskuvi ( Fransa'da spéculoos biskuvi kullaniliyor)
60g erimis margarin

Le bavarois aux fraises:
2 kutu crème liquide entière (soguk)
70g pudra sekeri
6 g jélatin (1 tatli kasigi agar agar yosun jelatini)
200g çilek

çilek jolesi için;
200g de coulis de fraises
30g toz seker
Yarim limon suyu
1 çay kasigi jélatin (agar agar yosun jelatin

Biskuvileri iyice kirip ( gerekirse robottan geçirin ) uzerine erimis margarini dokun. Karistirip kelepçeli kalibiniza elinizi bastirarak yerlestirin. Sonra buzdolabina koyun.
Bavyeranin Hazirlanmasi:

crème liquide entière pudra sekeri ile krem santi kivamina gelinceye kadar bayagi bir çirpin ( uzun suruyor malesef ) sonra buzdolabina koyun.
Ocaga kuçuk bir tencere koyun, yikayip minik minik dogradiginiz çilekleri tencereye koyun, içine 1 tatli kasifi toz jelatini, 1 yemek kasigi toz sekeri ekleyip pisirin ve sonra robottan geçirerek parçalayin.ilimaya birakin.
ilidiktan sonra buzdolabindaki kremaya ekleyin ve karistirin. Kelepçeli kalibinizdaki biskuvilerin uzerine dokun. Tekrar buzdolabina koyun.

Jölesini hazirlanmasi:

Kalan Diger 200g çilegi, yarim limon suyu ve 1 Yemek kasigi toz sekerle blendirdan geçiirin ve kuçuk bir tavaya koyun. Uzerine 1 çay kasigi kadar toz jelatini koyun ve pisirin. Neredeyse soguk olan bir kivama gelince buzdolabindaki bavyeranin uerine dokun. Kolay çıkarılması için, çıkarmadan önce Bavyera etrafında bir bıçakla kenarlarini geçin.
********************************************************************************************************************
Bu cok guzel gorunuyor bunuda deniycem ama yosun jelatini diyor o neymis yaww daha neler duycaz
oda suymus

Son düzenleme:
evet bu cheesecake bi cinsi oluyor, genel cakelerde krem peynir ve krem likid kullaniliyor, bunda sade likid kullanilmis, koyu olmasi icinde gelatin kullanilmis

benim blogdada var cheesecake tarifi

sen bu hosuma gitti denicem diyorsan dene, hatta evde agar agar vardi bende yapayim

agar agar yani yosun gelatini, diger burda kullanilan jelatinlerin hepsi haram domuz katkisi kullaniliyor

helal kullanmakn isteyenlerde yosundan yapilmis jelatin kullaniyor
sen bunu kullanabilirsin canim ,sadece agar agar olcak bilkisel
diger hayvansallar hep domuz katkili

Senin mikfoylu olani deniycem super gorunuyor..
sildim ama yinede kaldi ya soyleyimde silsinler, kimdi buranin editoru bi bakayim
Simay napiyoo ayyy bana versende aksama kadar sevsem sonra geri getiririm olmaz mi

tamam sildim, mesaj duzenlemeden silinince olmuyor, ama hani eklenti yaparken ordaki ekledigimiz resimler icinde bunu silersen, burdanda siliniyor, ogrenmis oldu

bikac ay oncesine kadar bende baya editorluk yaptim yemek tarifleri bolumunde, benden sonra site baya degisti suan ben bile zor biliyorum :)

cok kolay canim dene insallah guzel olur, senin firin nasil altli ustlumu, burda gazli firinlar genelde oyle oluyor, ben bunu yaparken ust tarafini actim daha fazla kizarmasi icin

birde buranin milfoy buyuk oluyor, turkiyeninki kare kare oluyor, burdaki magazalardan alirsin milfoyu, yada olmadi tarifte yazmisyim, kucuk kareleri birlestirip yaparsin
simayda az once uyandi emzirdim geri uyudu, artik uyaninca corbasini iicez
gel al teyzesi aglayana kadar kalsin sende :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…