• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fransada Yasayanlarin Sohbet Topigi de Olsun mu ? (:

Sagol canim iyiz simdilik bekliyoruz iste az kaldi 2 hafta gibi az bir suremiz var heycan stres korku ozlem hersey karisik insallah sag salim gelsinde kuzum

S'en neler yapiyosun?

INSALLAH canim,az kalmis Allah yardimcin olsun...
Bende napiyim bi degisiklik yok evde is guc yemek ugrasiom iste hayat devam ediyor sallana sallana :31:

Evet feci bir sicak vardi cok bunaldim yoruldum vallah sicaktan

6.gune geldik ne cabuk geciyor ramazan da gunler valla...
Allah cumlemizin yuvasina huzur mutluluk versin..
Sen hazirliklari tamamladinmi besik felan...
Bide seker felan hazirladinmi ?

slm kizlar bugun bogucu sicak var oruc tutanlarin allah yardimcisi olsun lapuni aklim sende dogurmani bekliyorum bu sicaklar seni dahada zorlar dikkat et kendine en son kac kilo oldun ne kadar aldin

ruzgar gulu sen noruyon kiz nevar neyok koye gitmiycenmi

slm kizlar bugun bogucu sicak var oruc tutanlarin allah yardimcisi olsun lapuni aklim sende dogurmani bekliyorum bu sicaklar seni dahada zorlar dikkat et kendine en son kac kilo oldun ne kadar aldin

Hic sorma canim y'a en son 16 kilo almistim simdi hic tartilmiyorum sicaklar cok kotu evet bakalim bizde bekliyoruz son 2 haftamiz kaldi artik rabim herkeze yardimci etsin

Noruyum kiz evde mesgulum yemek is felan bunaldim acaip sicak ya,hem sicak hemde bunaltici bir havasi var :14:
Yok giz ben bu sene buraliyim :5:
Sen gitmiyonmu ?

selam kizlar nasilsiniz, dun çok sicakti bugunde oyle olacak yoruyor beni sicak halsizsiyorum elim kolum kalkmiyor valla :((

lapinu dogum ne zaman canim ???

kizlar burada cuma gunu yazdiklarimiz nereye gitmis ? silindimi? ben cuma gunku yazilarimi bulamadim cok az bir paylasim kalmis cuma gununden...bilginiz varmi acaba???

slm hanimlar, hayirli ramazanlar diliyorum cumlenize ;))

benim sizlere bir sorum olacak, sorup çikacam, in$aallah cevap yazarsiniz, eger bu konuda bilginiz varsa..

benim silikon kaliplarim var çok zaman once almi$tim, bir kaç kez kek pi$irdim gazli firinimda, fakat keklerin uzeri hafiften yandi, içleri tam pi$medi vs..
geçen hafta markette silikon kaliplara bakinirken, birinin di$ kabinda, "gazli firinlarda kullanmayiniz" yaziyordu :/ kafam kari$ti..
acaba aranizda gazli firini olan varmi ? eger var ise silikon kalplardan kullaniyormusunuz ? ve eger kullaniyor iseniz, bunun bir puf noktasi varmi ?
bu arada silikon hariç tum diger kaliplarda keklerim çok guzel pi$er, yani sorunun silikondan oldugu kesin de, acaba pi$irme teknigi felan varmi ? bunu ogrenmek istiyorum :(

a evet birde $u var, ben nutellayi çok severim, $imdiye dek çok tukettim, fakat haftalardir agzima suremiyorum :/ içinde haram katki maddesi oldugu soyleniyor, bilginiz varmi bu konuda ?
ara$tirma yaptim, ggle amcadan $u "lecithines de soja hakkinda", kafam iyice kari$ti yaa pufff, tam sonuca variyorum, he iyi fasulye ye benzer bir bitkinin yagimi$ diyorum, ayni sitede yumurta kaynakli olabilir yaziyor tamam oda ok diyorum, yok efendim hayvansal kaynakli da olabilir yaziyor..
bu konu hakkinda kesin bilgisi olan var ise Allah rizasi için beni haberdar etsin !
nutellanin saglik açisindan zararli oldugunu da biliyorum, malum içindeki sivi madde olarak tek siviyagi kullaniliyor, $ekerde cabasi !! ama ben vazgeçemiyoruuummm ;)) (gerçi $u haram katki $uphesinden dolayi haftalardir yemiyorum o ayri ;)))

uzun oldu bu sefer, fakat zaman ayirdiginiz için allah sizlerden razi olsun bacilarim.. in$aallah beni bu konularda aydinlataniniz çikar ;))

yaa $u huile de palme hakkinda da çok soylentiler ve yazilar var !!
maalesef hemen hemen her $ekerlemelerde, viennoiserie lerde vs bulunuyor :/
$imdiye dek bilinçsiz $ekilde çooooooo.........k tukettim maalesef, bu nutella dair :( vazgeçemiyorum diyorum fakat mecburen (haram katki olsun olmasin) vazgeçmeliyim..
Allah korusun meme kanseri tehlikesi ta$iyormu$ :/
her$eyin ba$i saglik tir !! diyorum ve $u nutella nin katkili olup olmadigina dair bilgiyi yinede ogrenmek istiyorum.

her markete gidi$imde etiketlere bakmaktan usandim artik !!
neden insan sagligi ile bu kadar fazla oynaniyor anlamiyorum !! bunlari yapanlarda insanoglu !!

zaten haram katkilari inceliyorum illede arti arti olacak !!
Allah'im sen sonumuzu hayir et.
vucudumuzdan sagligi, yuvamizdan huzuru eksik etme. amin.

benim sizlere bir sorum olacak, sorup çikacam, in$aallah cevap yazarsiniz, eger bu konuda bilginiz varsa..

benim silikon kaliplarim var çok zaman once almi$tim, bir kaç kez kek pi$irdim gazli firinimda, fakat keklerin uzeri hafiften yandi, içleri tam pi$medi vs..
geçen hafta markette silikon kaliplara bakinirken, birinin di$ kabinda, "gazli firinlarda kullanmayiniz" yaziyordu :/ kafam kari$ti..
acaba aranizda gazli firini olan varmi ? eger var ise silikon kalplardan kullaniyormusunuz ? ve eger kullaniyor iseniz, bunun bir puf noktasi varmi ?
bu arada silikon hariç tum diger kaliplarda keklerim çok guzel pi$er, yani sorunun silikondan oldugu kesin de, acaba pi$irme teknigi felan varmi ? bunu ogrenmek istiyorum :(

a evet birde $u var, ben nutellayi çok severim, $imdiye dek çok tukettim, fakat haftalardir agzima suremiyorum :/ içinde haram katki maddesi oldugu soyleniyor, bilginiz varmi bu konuda ?
ara$tirma yaptim, ggle amcadan $u "lecithines de soja hakkinda", kafam iyice kari$ti yaa pufff, tam sonuca variyorum, he iyi fasulye ye benzer bir bitkinin yagimi$ diyorum, ayni sitede yumurta kaynakli olabilir yaziyor tamam oda ok diyorum, yok efendim hayvansal kaynakli da olabilir yaziyor..
bu konu hakkinda kesin bilgisi olan var ise Allah rizasi için beni haberdar etsin !
nutellanin saglik açisindan zararli oldugunu da biliyorum, malum içindeki sivi madde olarak tek siviyagi kullaniliyor, $ekerde cabasi !! ama ben vazgeçemiyoruuummm ;)) (gerçi $u haram katki $uphesinden dolayi haftalardir yemiyorum o ayri ;)))

uzun oldu bu sefer, fakat zaman ayirdiginiz için allah sizlerden razi olsun bacilarim.. in$aallah beni bu konularda aydinlataniniz çikar ;))

meraba canim slikon kaliplar hakkinda tek soyleyebilecegim onlar bes para etmez neden teflon almiyorsun? ben senelerdir teflon kalip kullaniyorum ve çoookkk memnunum...ayni pastanedeki kekler gibi oluyor keklerim...sende dene bak pisman olmayacaksin ve slikon kalibi direk çöpe atacaksin...zaten slikon kaliplar plastik oldugu için nedense hiç isinamadim sanki o plastik kanserojen madde içeriyor beni hasta edecek hissi var hep içimde...

nutellaya gelince mmmmmmmm bana nutella demeyin derim bende vazgeçemem çooookk severim kasik kasik yerim.....bu haram gida korkusu yuzunden bisey yiyemez oldum ben ve surekli arastirma yapiyorum senin dedigin cochineal bocegini biliyorum fakat bildigim kadariyla nutellanin icindeki o degil yani aslinda o bir bocek degil fasulye gibi bir bitkinin yagi bak burda var mesela La phytothérapie:Lécithine de soja,Isoflavone de soja zaten nutellanin içerigine bakarsan lécithine de soja yaziyor yani bu...
diger bocek meselesine de gelirsek sen ne kadar yemek istemezsen yeme yedigimiz bircok seyde var ve bilmeden yiyoruz mesela içeceklerin renklendirmesinde kullaniliyor, pastalarda, dondurmalarda, sekerlerde , sakizlarda ve daha bircoookkk seyde...senin anliyacagin kirmizi renkli olan herseyde....ama ben bu konudada arastirma yaptim ve bu bocegin haram olmadigini okudum yani kaktusun uzerinde yasayan ve o bitkiden beslenen bir bocekmis sadece (tabi bocek kismi mide bulandiriyor orasi dogru) ama diyanete bagli biryerde okumustum yalan olmasinda bir hoca bu soruyu yanitlamisti ve dinen kuranda bu bocegin haram olduguna dair bir bilgi yok demisti....tabi yersin yemessin onu sen bilirsin ama haram degilmis....

bak soyle bir soru ve cevap buldum.... karmini maddesinden nasıl korunabiliriz sağlık bakanlıği buna nasıl izin veriyor güvendiğimiz markalar ülker,kent,eti vb. bile karmini olduğu söyleniyor ne derece doğru bu maddeyi nasıl anlayabiliriz?

Cevap: Karmin gidalarda kullanimina izin verilen bir renk maddesidir. Kullanimi yasak degildir. Hatta diger alternatif kirmizi boyalar sentetik oldugundan dogal olan karmin maddesinin kullanimi avrupada desteklenmektedir.

Almanyadan gelen nutellanın icınde herhangı mekruh yada haram olan bi sey vrmi?
Cevap: Alamanyada üretilen Nutellada etiket bilgilerine göre haram bir madde bulunmamaktadir

http://www.helal-gidalar.com/detay.php?sayfa=sorucevap

Son düzenleme:

Selam canim valla ben slikon kalip hic kullanmadim o yuzden o konuda yardimci olamicam,nutella konusunda da ben evlendim evleneli agzima surmuyorum gozumun onunde durur gelir gecerim hic canim cekmez bekarken saldirirdik valla,ayrica ben turk marketinden ulker cokokrem aliyorum nutella almadim pek burda icindekileride bilmiyorum sendne duydum :26: sende turk marketinden alsan :44:

Back