Fransada Cocuk Yetiştirmek?

LaL

Hayallerim var benim...
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
1.405
1.715
36
Yurt dışına evlenmeye karar verdiğim andan bu yana en çok düşündüğüm şeylerden biri de ileride çocuklarıma nasıl eğitim vereceğim oldu.. Farklı dil, din ve kültüre sahip bir ülkede müslüman bir Türk çocuğu yetiştirebilmek kolay olabilir mi? Mesleğim olduğu için çocuk yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum ve sizlerin fikrini almak istedim, anne olanlar çocuklarına nasıl eğitim veriyorlar yada istedikleri gibi eğitim verebiliyorlar mı?
Yurt dışında yaşayıp çocuğu olanlar, anne olacak olanlar gözlemlediğiniz ve yaşadığınız kadarıyla fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. a.s.

neslihancim anne olamadim henuz ama sen dogru olan seyleri guzel olan seyleri ogret birazda cocugunun icinde olmasi lazim tabi ...ama onemli olan iyiligi guzelligi kucukken asilamak o minik beyinlere!!!

cevremde gordugum kadariyla cok iyi cocuk yetistiren yok insallah ben onlarin yaptigi bazi hatalari asla yapmiycam...ozellikle cocugun yaninda agzi bozarak konusma ve cocugu dovme gibi...

İnşallah canım gördüğümüz hataları biz yapmayalım.. çocuğa karşı yapılabilecek en büyük hata dövmektir!

mehayin dedigi gibi benimde cocugum yok ama burdaki cocuklar iki kultur arasinda kaliyo ,arkadas cevresi hep yabanci her turden insan var ,ailere burda cok is dusuyo ,ellerinden geldigi kadr cocuklari iyi davranmalari gerekli ,biraz kizsan bisey yapsan hemen tpki veriyolar ,biz turklerle yabancilar cok fazli cocuklarda onlara ozeniyo ,bu yuzden gercekten yabanci ulkede cocuk oktmak yetistirmek zor
hep bende diyo aceba benim cocugumda boyle olurmu ,benim olsa boyle yapmam kizmam dovmem ,guzelce oturur konusurum ,diye ama basa gemeyince kimse bilmez anlican canim burda baya zor yetistirmek

evet dedigin cok dogr biraz kizsan senle tartismaya giriyorlar saygi nedir bilmiyor cogu....buyuklerin yaninda nasil davranmalari gerektiginide!!!

evet dedigin cok dogru biraz kizsan senle tartismaya giriyorlar saygi nedir bilmiyor cogu....buyuklerin yaninda nasil davranmalari gerektiginide!!!birde buyuklerine ismi ile hitap ediyor cogu mesela esim 33 yasinda yegenleri var 10 yasinda ismi ile cagiriyor dayi demiyor cok tuhafima gidiyor benide tabi ismimle cagiriyorlar!!!!hic hoslanmiyorum!!!

yaa siz böyle söyleyince daha da korktum.. benim nişanlım ve ailesinde saygı sevgi konusunda hiçbir problem yok.. ama ben çok korkuyorum orada çocuk yetiştirmekten

ailede sorun olmasa bile canim okulda oluyor ister istemez..sen evde cocuga istdigin kadar ogret okulda ogrendikleri kalior beyninde...bende korkuyorum o yuzden biraz!!!!

evet dedigin cok dogru biraz kizsan senle tartismaya giriyorlar saygi nedir bilmiyor cogu....buyuklerin yaninda nasil davranmalari gerektiginide!!!birde buyuklerine ismi ile hitap ediyor cogu mesela esim 33 yasinda yegenleri var 10 yasinda ismi ile cagiriyor dayi demiyor cok tuhafima gidiyor benide tabi ismimle cagiriyorlar!!!!hic hoslanmiyorum!!!

canim o biraz da ogretmekten geciyo sanirim.esimin yegenleri hep dayi diye hitap ederler,bana da yenge derler.ilk geldigimde kaynim ismimle cagiriyodu beni.benden bir yas kucuk, kayinvalidem hemen o senin yengen niye yenge demiyosun dedi. ogun bugundur hep yenge der.aslinda ben ismimle cagirmasini isterdim,nede olsa benden bir yas kucuk.ama olsun yenge demesinede alistim.

burada cocuk yetistirmek gercekten zor.iki kultur, iki dil cocuklar arada biraz bocaliyolar.3 yasinda ana okuluna basliyolar,senden cok onlarla vakit geciriyolar.bide ilgisiz bir anne babaysa... isimiz zor ama napalim onlarsizda olmuyor.insallah cocuklarimizi iyi yetistirebiliriz.

inşallah istediğimiz gibi yetiştirebiliriz.. Türkiye'de bile çok zorken çocuk yetiştirmek diline ve kültürüne çok yabancı olduğumuz bir ülkede işimiz kat kat zorlaşıyor..

canim o biraz da ogretmekten geciyo sanirim.esimin yegenleri hep dayi diye hitap ederler,bana da yenge derler.ilk geldigimde kaynim ismimle cagiriyodu beni.benden bir yas kucuk, kayinvalidem hemen o senin yengen niye yenge demiyosun dedi. ogun bugundur hep yenge der.aslinda ben ismimle cagirmasini isterdim,nede olsa benden bir yas kucuk.ama olsun yenge demesinede alistim.

burada cocuk yetistirmek gercekten zor.iki kultur, iki dil cocuklar arada biraz bocaliyolar.3 yasinda ana okuluna basliyolar,senden cok onlarla vakit geciriyolar.bide ilgisiz bir anne babaysa... isimiz zor ama napalim onlarsizda olmuyor.insallah cocuklarimizi iyi yetistirebiliriz.

canim haklisin ogretmekle alakali ama bizimkiler soylediler basta yenge de diye cok ustelemediler tabi bu yuzdende oyle kaldi..birde cocuk okulda ogretmenini ismiyle cagirdigi icin buyuklerini ismiyle cagirmak yanlis gelmiyor onlara...burda ailelere cok is dusuyor gercekten!!!!

anneler gununuz kutlu olsun cocugu dunyaya getirmek ne kadr zorsa yetistirmekte bi okadr zor ,allahim isteyen herkese versin
74686464mc1.jpg

Rabbim isteyen herkese anne olmayı ve güzel güzel yavrular yetiştirmeyi nasip etsin özellikle sana canım a.s.

benim kayinlarimin ikiside benden buyuk abilerini ismiyle beni yenge diye cagiriyorlar :KK70:
bende cok korkuyorum bi kizim var henuz cok kucuk ama simdiden kendi kendime stratejiler gelistirmeye calisiyorum insallah iyi olur.. onu surekli olarak bir turlu aktiviteyle mesgul edip yanlis arkadsliklar edinmesine engel olup kisisel olarak gelismesini saglayabilmek.. yasadigimiz aile duzeninde dengeli olmaya calisip ona kendi kulturumuzu sevdirmek.. benim ailem burda degil ama babanesine ve dedesine amcasina cok bagli kilmaya calismak kendi ortami ve ailesi icinde onu HUZURLU ve mutlu etmek, dini olarak en guzel sekilde iyimser olarak egitmek aile icinde ogrenmek ibadetleri beraber uygulamak zorlamadan bayrami seyrani onun icin eglenceli hale getirmek bayram sabahi heyecanlanmasini saglamak.. bi yere gitmek, bayramlasmak icin hediyeler almak , suprizler yapmak sevdigi aile fertlerinin yaninda olmak ... cok isim var cok...

cocugu olunca insan daha iyi anliyor. ortam cok bozuk. kiz olsun, erkek olsun hic farketmiyor. cocuk egitimi kitaplari okuyorum, elimden gleni yapmaya calisiyorum..insallah hayirli evlat olurlar..
alaha emanet olsunlar ... onlari butun kotuluklerden allah korusun...

cocugu olunca insan daha iyi anliyor. ortam cok bozuk. kiz olsun, erkek olsun hic farketmiyor. cocuk egitimi kitaplari okuyorum, elimden gleni yapmaya calisiyorum..insallah hayirli evlat olurlar..
alaha emanet olsunlar ... onlari butun kotuluklerden allah korusun...

evet valla Allah kolaylik versin bizlere gerçekten...biz buyudukleri zaman rahatlariz diye dusunuyoruz ama asil zorluk ondan sonra basliyor haberimiz yok.....:KK31:

evet valla Allah kolaylik versin bizlere gerçekten...biz buyudukleri zaman rahatlariz diye dusunuyoruz ama asil zorluk ondan sonra basliyor haberimiz yok.....:KK31:

Aynen... Gecen buralarda bir genc, asiri dozdan hayatini kaybetti. Boyle bir ortamda cocuk buyutmek gercekten korkutucu..

X