Kekler - Pastalar frambuazlı&çikolatalı pasta(resimli)

layd_pacino

sen olmadan asla..
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2008
384
9
39
........

..........

Pandispanyası için gerekli malzemeler ;
4 adet orta boy yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr sütlü çikolata, 100 gr bitter çikolata
1 paket dr.oetker vanilya aroması veya 2 çorba kaşığı vanilya esansı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağı
ara katlarına:
180 gr bitter kuvertur çikolata parçalanmış
¼ su bardağı süt
55 gr (4 yemek kaşığı) tereyağ
1 yumurta sarısı
250 ml soğuk krema
üzerine krem şanti(süt yerine frambuaz suyu kullandım)

pandispanyanın hazırlanışı:yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım.

Yumurta ,şeker ve aromayı birlikte çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kaba unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyelim. Çikolatamızı benmaride eritelim. Çırptığımız yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Şekerin iyice erimesi gerekmektedir. Bu sırada yoğurdumuz ekleyip çırpalım, sıvı yağı ekleyip çırpalım. Hazırladığımız unlu karışımı ilave edip tekrar yavaş yavaş çırpalım.
Ve hazırladığımız karışımı ilave edelim. Tel ızgaranın üzerinde dengelice kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım(1 gün önceden yapılır)
iç kreması:Hazırlanışı
1-Sıcak su üzerine koyduğunuz sos kabında (benmari usulü) çikolata,süt,ve tereyağı birlikte eritin..( ben yumurta sarısınıda çikolata ile birlikte benmari usulü pişirerek yaptım)
2-Başka bir kapta kremayı mikserle çırparak sertleştir.
3-Çikolatalı karışım ılısın,yumurta sarısınıda ekleyip çırpın ve kremaya ekleyip karıştırın.ve buzdolabına kaldırın.
Pandispanyamızı 3 e bölelim ilk katına kremadan sürüp 10 dk. buzdolabında bekletelim sonra diğer katı yerleştirp krema sürüp kapatalım..şanti ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben şeker hamurundan çiçeklerle frambuazlı damla çikolatalar kullandım.

Eklentiler

• $frambuazlı pasta (1).jpg
    $frambuazlı pasta (1).jpg
    5,8 KB · Görüntüleme: 46
  • $frambuazlı pasta (3).jpg
    $frambuazlı pasta (3).jpg
    5,6 KB · Görüntüleme: 53
  • $Görüntü000.jpg
    $Görüntü000.jpg
    6,3 KB · Görüntüleme: 70
  • $Görüntü006.jpg
    $Görüntü006.jpg
    7,6 KB · Görüntüleme: 76
ben diyet yapıodum yaaa ne ara girdim gördüm bu pastayı anlayamadımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ellerine sağlık cokk lezzetli gözüküo

X