Beslenme planım şimdilik şöyle.
-Günde 3 litre su içilecek (Bu Allahın emri zaten, her kilo vermek isteyen önce suya abanması gerektiğini bilir ancak problem şu ki ben su içmeyi pek sevmem. Artık meyveyle tatlandırarak, yemeklerde meşrubat yerine içerek filan tamamlayacağız bir şekilde)
-Yine bir diyet klasiği olarak 3 ana 2 ara öğün yapmayı planlıyorum. Beslenme planımı kalori azaltmak üzerine değil de karbonhidrattan (özellikle basit karbonhidrattan) ve hazır gıdalardan kaçınmak üzerine kurmak istiyorum. Yine de ana öğünlerde min 300 - max 500 ara öğünlerde min 100 - max 180 kalori almaya çalışacağım. Ki bu da benim kilomda yaşımda bir insanın günlük alması gereken kalori miktarına denk geliyor. Bu yüzden yediklerimin üstünkörü bir kalori hesaplamasını yapacağım. Kaloriyi çılgınca kısmamaya özellikle dikkat ediyorum. Çok hızlı kilo verip hemen geri almak, üstüne bir de sarkmak istemiyorum çünkü.
-Günde bir porsiyon meyve bir porsiyon çorba iki porsiyon çiğ iki porsiyon pişmiş sebze, ara öğünlerde dahil öğün başına bir porsiyon protein tüketmeye çalışacağım.
- Lezzetli karbonhidratlar olan makarna, pirinç, ekmek, poğaça börek yerine tam buğday ekmeği, kepekli makarna, bulgur vs. tüketeceğim, bunları da hiç sevmem, ilk yazdıklarımı ise aşırı severim ama yapacak birşey yok.
-2 haftada bir tartı gününden sonra canım ne yemek isterse istesin ondan bir porsiyon yiyeceğim.