• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fotoğraflı, bebeğimin ayak parmakları

Siyah_2001

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2022
4
-20
16
23
Merhaba bebeğim 3 aylık ve doğuştan bir ayak parmağı diğer parmağının altına doğru yamuk gidiyor Danimarkaya yeni taşındım, burada evimize kontrol için bir kaç ayda bir ebe geliyor ona gösterdim ve aile hekimine göster dedi, aile hekimine gösterdiğimde ise bakmadı bile henüz çok erken dedi, çevremdeki insanlarda büyüdülce düzelir diyor ama ben bir sorun varsa ve erken müdahale edilmesi gerekiyorsa oğlumun yürüme sorunu olursa diye endişeleniyorum, Türkiyeye gittiğim zaman doktora göstereceğim umarım geç kalmış olmam başına böyle bir durum gelen varmı?

Eklentiler

• 17371057654363236395915807038955.jpg
    17371057654363236395915807038955.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 67
Yetişkinlerde de var bu durum. Bunlar için aparatlar oluyordu parmakların arasına bosluk olması için falan. Bebeklere göre olanı var mıdır, bilmiyorum. Ama daha kucuk nihayetinde. Bir şekilde parmaklar arasında bosluk bırakılsa, kemik ona göre şekillenir düzelir diye düşünüyorum. Bir cocuk ortopedi görmesi gerek kesinlikle. Ulasabilirsen internetten ulaşmaya calış. Belki faydası olur. Enazından kendi kendine gecer mi gecmez mi onu öğrenir ona göre yol alırsın

Merhaba bebeğim 3 aylık ve doğuştan bir ayak parmağı diğer parmağının altına doğru yamuk gidiyor Danimarkaya yeni taşındım, burada evimize kontrol için bir kaç ayda bir ebe geliyor ona gösterdim ve aile hekimine göster dedi, aile hekimine gösterdiğimde ise bakmadı bile henüz çok erken dedi, çevremdeki insanlarda büyüdülce düzelir diyor ama ben bir sorun varsa ve erken müdahale edilmesi gerekiyorsa oğlumun yürüme sorunu olursa diye endişeleniyorum, Türkiyeye gittiğim zaman doktora göstereceğim umarım geç kalmış olmam başına böyle bir durum gelen varmı?
Bence bi sorun yok ya tamamen tombişlikten yer bulamıyor şişko parmakçık😅 bir de şimdi basmıyor ya böyle gözüküyor o yüzden. Bassa düzelir ağırlığı üzerine binince.
Ben böyle düşünüyorum

Benim kızımın da serçe parmağı böyleydi, fotoğrafı görünce hatırladım. Şu anda 11 aylık ve normal. Fark etmemişim bile ne zaman düzeldiğini

Back