formasyonda staj yardımm..

183314

İnan sana değil kastım.. Cahille sohbeti kestim !
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.092
2.000
31
merhabalar.. bu konuyu açmak istedim çünkü o kadar kafam karışık ki.. tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olursa çok mutlu olurum.. öncelikle branşım felsefe..( şuan 3. sınıf bitiyor) ayrıca aöf sosyoloji okuyorum.. 4. sınıfta formasyon alacağım ve bu süre içinde malum staj var.. beni korkutanda bu.. o kadar bilgisiz hissediyorum ki kendimi yapamayacak gibi elbette biliyorumdur notlarıda yüksek bi öğrenciyim ama yinede bu durum beni 'şimdiden' korkutuyor çok heyecanlanıyorum bi yandan da.. Hep hayalimdi öğretmen olmak bazı sebeplerden dolayı bölüme gelmek zorunda kalsam da.. eğitime öğretime çok önem veriyorum bu yüzden de bunu çok kafama takıyorum sanki ya faydalı olamazsam ya beceremezsem diye.. siz tecrübelerinizle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

ben kendi tecrübemi paylaşayım. malum formasyon kısa sürede verildiği için ne derslerde ne de stajlarda sizi zorlayacak bir durum olmıuyor. staja gittiğim okul ticaret lisesiydi. okuldaki öğrencilerde staj hocamızda pek rahatlardı. 9 hafta boyunca sadece bir kere ders anlattık. o da cok basit bir duzeyde. aynı ilde formasyon alan arkadaslarımdan hiç ders anlatmayan sadece girip cıkanlarda vardı. velhasıl formaliteden yapılıyor. telaşa luzum yok

çok teşekkür ederim ...herşey de olduğu gibi bunda da bi düzen yok demekki ülkemizde.. neyse bakalım ben nasıl bi okula düşeceğim :)

benimde formasyon eğitimim yeni bitti meslek lisesinde staj yaptım.staj süresinde sınav yaptım ders anlattım performans ödevlerini değerlendirip not verdim hatta hoca dersi bırakıp gitti bana yani gidiceğin okul ve öğretmende önemli. benim için staj çok verimli geçti.

benim de istediğim bu aslında oturup dinlemek benim için verimli olmayacaktır.. evet gideceğin okul ve öğretmene göre değişiyormuş umarım senin gibi olur :)

formasyonu bulunduğumuz şehirde almamız mümkünmü? yani acık 4 yıllık okudum diyelim ,ankarada yaşıyorum burda alamazmıyım?..

formasyonu bulunduğumuz şehirde almamız mümkünmü? yani acık 4 yıllık okudum diyelim ,ankarada yaşıyorum burda alamazmıyım?..

Üniversitelerin kendi öğrencileri için ayrı, dışarıdan aldığı öğrenciler için ayrı kontenjanı oluyor. Siz de hangi üniversiteden formasyon almak istiyorsanız ön kayıtta başvuruyu yaparsınız, garantiye almak için bir kaç üniversiteye başvurabilirsiniz. Hangilerinden hak kazanırsanız en son birine gidip kesin kayıt yaptırabilirsiniz. Ama üniversite dışarıdan öğrenciye kontenjan açmamışsa yapabileceğiniz bir şey yok. Hakkınızda hayırlısı olsun...

Teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…