formasyon !

sedaecrin

“Kırarlar diye hayal kurmaktan vazgeçilmez.”
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2011
7.800
1.834
398
kızlar merahaba ben türk dili ve edebiyatı okuyorum fakat dört yıldan sonra da formasyon almak istiyorum bu konu hakkında bilgisi olanlar var ise bilgi alışverişi yapmak isterim merakım büyük ve öenmli çünkü yardımcı olursanız sevinirim

bende mersin ü. fen edebiyat fak. sosyoloji bölümündeyim
formasyon benimde aklımda birçok soru vardı bu konuyla ilgili
bölüm başkanı hocamıza sordum cevapladı sağolsun
bizim okul için söylüyorum
her sene mezun olanlar için 200 kişilik bir "kurs" gibi birşeymiş adı neydi hatırlamıyorum,açılıyormuş
ama bu 200 kişi fizik,biyoloji,matematik,felsefe,sosyoloji..yani tüm fen edebiyat fakülteleri için ortak
yani işi çok zora sokmuş yök
herneyse ona katılıyormuşuz ama tabi ders notu ortalamamız yüksek olmalıymış ki oraya başvuru yapanlar arasından seçilip yerleşebilelim
umarım açıklayıcı oldu anlatışım :/

teşekkür ederim canım yani ister istemez analdığım kadarı ile öğrencileri bizleir yani kasıyor bu durum not yüksek olmalı anlaşılan tabi bir de o 200 kişilik kategori de girebilecekmiyiz acaba onun telaşı olacak bakalım hayırlsı

Okuduğun okul çok önemli formasyonda. Mesela balıkesir üniversitesi en az 2.5 ortalama istiyormuş matematik bölümü için ama sene uzatmadan okulu bitirebilmek bile mümkün değil. Bir de sene kaybı felan olmayacakmış sanırsam. O yüzden okulla alakalı çok iyi araştır ortalamanı da çok yüksek tut derim ben cnm. Ama formasyon kalkıyomuş diye bişey söylediler bizim okulda ben eğitim fakültesinde okuyorum ne kadar doğru bilmiyorum.

arkadaslar 2010 tde mezunuyum bir yıl ücretli öğretmenlik yaptım ayda 600 civarı bi para, formasyon deseniz 2 senedir cıkmıyo 3 üzeri hatta baya üzeri diploma puanı lazım, dersaneler deseniz 700 tl 1000 tl para veriyo, su andaki aklım olsa bu bölümü kesinlikle okumazdım su anda evdeyim, ne formasyon var, ne ücretli cıktı ne dersaneler para verdi, kpss hazırlanım desem 120 den 105 yapmak lazım düz memurluk için oda muamma, anlayacagınız bi adım sonramız yok, arkadaslarım formasyon aldı ama atanamadı öyle veya böyle bu bölümü okumaktansa sağlık meslek lisesinde okumayı tercih ederdim, kız kardesim liseyi bitirdi sağlıkçı olarak atandı, bense su anda ne yapacağımı bilmiyorum tekrar sınava girip 2 yıllık ataması olan bi bölüm mü okusam ücretli mi yapsam yoksa ölene kadar formasyon mu beklesem, kpss hazırlık kursuna mı gitsem bilemiyorum, galiba bu gidişle 1 cocugum daha olur, diplamanında arada tozunu alırım artık...offfffff offf, ben ne yapcam ya? 4 sene bi tarafımı yırta yırta okudum yok osmanlıca yok fonetik ,,, sonuca bak kocaman bi hiçççç

evet kalkma durumu vardı formasyonun onu ben de duymuştum ama sonradan karara bağlandı diye biliyorum yani önceden sene içerisinde alabliyorduk fakat şimdi sene sonun da yani mezun olduktan sonra alabiliyormuşuz üniversiteye gelince ben istanbul üniversitesindeyim iyi bir üniversite de yararı olur mu bilmem formasyon alabilmeme oratalamayı da evet yüksek tutmaya çalşıyoum ama dersler cidden zorluyor bazenn

Formasyonu ben de merak edenlerdenim
Henüz pek bir bilgim yok Hacettepe'de okuyorum Hacettepe formasyonu kaldırdı başka yerden alabilirsiniz diyorlar vs
Kafam çok karıştı hiçbir yerde kesin bir açıklaması yok mu bunun

Kızlar Fen-edebiyat fakültesinde okuyanlar için formasyon ve KPSS kalkıyor...
Bu yıl KPSS sonmuş, hocamız bilgilendirdi geçen gün...
Fen-Edebiyat'tan mezun olup öğretmen olmak isteyenler formasyon yerine tezsiz yüksek lisans yapacakmış...
Bu da 4 yılın üstüne 1.5 yıl daha okumak demek, ayrıca bu normal yüksek lisans yerine de geçmeyecek...
Bunun için ALES puanı ve not ortalaması gerekiyormuş, bilginize...

ben de istanbul üniversiteseindeyim canım aynen benim de kafa allak bullak fen edebiyat fakültesindeyim herkes farklı birşey söylüyor ne yapacağım bilmiyorum

çok teşekkür ederim canım bilgilendirmen için peki ales puanı kaç olmalı ve de okul puanı bir bilgin var mı bu konuda acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…