Formasyon kaldrlyor mu? Peki imdi ne olacak?

graceful

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
4.065
23
Fen edebiyat mezunları, öğretmen olabilmek için, mezuniyet sonrasında tezsiz yüksek lisans yapmak mecburiyetinde kalıyordu. Fen Edebiyat mezunları, 1998'den bu yana tezsiz yüksek lisans şeklinde 1.5 yıl fazladan eğitim alarak formasyon eksiklerini kapatıyorlardı. Ancak Fen Edebiyat mezunları açısından sorun oluşturan bu uygulama kaldırılıyor. Üniversitelerin önerisi üzerine gündeme gelen değişikliği YÖK Eğitim Komisyonu karara bağladı.
Taslak düzenleme YÖKGenel Kurulu"na sunuldu. 27Ağustos"ta toplanması beklenen YÖK Genel Kurulu bu konuyu görüşecek
YÖK, öğretmen olmak isteyen Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunlarının, sadece mezun olduktan sonra alabildikleri formasyon şartına kolaylık getiriyor. Fen- Edebiyat Fakülteleri"nde de EğitimFakülteleri"nde olduğu gibi öğretmenlik formasyonlarının birinci yıldan sonra verilecek.

Üniversitelerin önerisi üzerine gündeme gelen değişikliği YÖK Eğitim Komisyonu karara bağladı.Taslak düzenleme YÖK Genel Kurulu"na sunuldu. 27 Ağustos"ta toplanması beklenen YÖK Genel Kurulu"nun onayı ile Fen- Edebiyat Fakülteleri"nde okuyan öğrencilerin öğretmen olarak atanmalarının önündeki bir engel daha kalkmış olacak. Böylece, Fen- Edebiyat mezunları, öğretmen olmak için bir buçuk yıl fazladan eğitim almaktan kurtuldu.

Fen- Edebiyat mezunlarınındevlet okullarına öğretmen olarak atanması için, KPSS sınavına girerek, atanacak taban puanı alması yeterli olacak. YÖK"ün yeni kararı ile Fen Edebiyat mezunları bir buçuk yıl fazla eğitimin yanı sıra, tezsiz yüksek lisans harçlarındanda kurtulmuş olacak. 1998"den bu yana öğrenciler Eğitim Fakülteleri"nde tezsiz yüksek lisans şeklinde bir buçuk yıl fazladan eğitim alarak formasyon eksiklerini kapatıyorlardı.
Hurriyet

arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum sizce bu durum söz konusu olunca mezun durumundakiler,ara sınıftakiler,bu sene mezun olacaklar için nasıl bir yöntem uygulanabilir? yani şimdi alese mi hazırlansın insanlar kpss ye ? bu haberi bugün okudum heryerde mevcut 27 agustosta da toplantı yapılacak. sizin fikirleriniz ne olacak ?

geçmişte yine aynı durum sözkonusu olduğunda atamaları direkt yapılmış ve görevlerini icra ederlerken bir yandan da 1 eğitim-öğretim yılı içinde eğitimlerini de meb vermiş...

yine başka bir durumda sınıf öğretmenliği formasyonu verilmiş branş öğrt. olmak isteyenleri tekrar 1 yıllık formasyon eğitmi alma koşulu konulmuş...

lütfen fikirlerinizi ,duyduğunuz haberleri ve tecrübelerinizi paylaşınız ...

arkadaşım bu durumda kpss ye yönelmek gerekiyor. fen edebiyat mezunlarına bundan sonra birinnci sınıftan itibaren formasyon eğitimi verilecekmiş. yalnız bu yıl mezun alacakları bu olay kapsamaz herhalde.çünkü onlara verilmemiş oluyor bu eğitim. sen bu durumu fakülte öğrenci işleriyle görüşsen daha iyi olur arkadaşım.yardımcı olamadım fazla kusura bakma

sağol songacığım maksat bilgi paylaşımı araştırmadayız napalım hayatımızı etkileyecek kararlar bunlar... üzerinde tartışmak istiyorum bakalım toplantı günü herşey inş açığa kavuşur...

çok içim sıkıldı bu mevzuda senağlamane yapacağımızı bilememek çok kötü .... bütün bir eğitim-öğretim yılı da çalışacağım aktif olarak... nasıl çalışacağız ne yapacağız Allahım yardım et Yarabbim:Saruboceq:

canım ne olacak söyleyim

şuanda 244000 öğretmen adayı boşta gezerken yarın öbür gün bu durumda 400.000 yada 500.000

civarı işsiz öğretmen meb kapılarında yada sokaklarda açlık grevlerinde sürünüyor olacak

bunlara birde açıköğretimden alınan öğretmenlerde eklenince aşağı yukarı 600.000 işsiz öğretmen

olacak.. devletimizin sorumsuzluklarından düşüncesisliklerinden biri işte..

kısaca geleceğin körelen mesleği öğretmenlik olacak

cicikız ne olacak hiç belli değil ... mezun durumundakiler için geçerli olacak mı yoksa onlara ayrı bir uygulama mı yapılacak belli değil... ayın 27 sinde toplanacak yök kararını beklemek lazım...

sana kesinlikle katılıyorum canım..
bu durumda fen-edebiyat ile eğitim fakültelerinin arasında ne fark olacak??
sadece işsizler, atanamayan öğretmenler kervanına binlerce aday daha katılacak..
kesinlikle böyle bir projeye karşıyım

bende fen edebiyat mezunuyum dersanede çalıştım direk..herkes kpss ye çalış meb e atan diyor ama bi düşünün..fen-edebiyat matematikten atanan yılda 50 kişiyi geçmiyor bunun içinde 90 hatta 95 üzeri almak gerekiyor..üstüne bide tezsiz yüksek lisans yapmak var..ben daha hiç birini yapmadım ama gerçekten geleceği çok karanlık bi meslek artık öğretmenlik..resmen körelttiler...
aslında kadro açığı olan ama bunu ücretli öğretmenlerle kapatan bi bakanlık vardı..madem onları çalıştırıyorsun ki açığın var atasana milleti neden süründürüyorsun senelerce sınavlara soka soka...bu konuda çok sinirliyim...sonu ne olur bilmiyorum..arkadaşım bir sene deli gibi çalıştı kurstu neydi gitti..üstelik kadro açığı matematiğe göre çok daha yüksek bi bölüm fen bilgisi...o bile 87 aldı ben nasıl alayım kursa gitmeden çocukla 95 i...
işsiz öğretmenlerle dolacak ortalık git gide sayı artıyor...

Çok saçma bi karar bu; çünkü lise öğretmeni olmak için eğitim fakültelerinde okuyan arkadaşlar 5 yıl okuyacak ama fen- edebiyatta okuyanlar 4 yıl içerisinde formasyonu da halledecekler. Eğitim fakültelerinde okuyanlar neden 1 yıl boşa okusun o zaman. Össden yüksek puan alıp da öğretmenlik kazanan arkadaşlar össden düşük puan alıp da fen edebiyata giden arkadaşlardan dezavantajlı duruma düşer bu şekilde. Eğitim okuyanların her zaman bi farkı olmalı.

Yavaş atılan adımlar bunlar

Önce imam hatip okulunun kat sayısı kaldırılır

Sonra Açıköğretim'e Edebiyat Bölümü eklenir

Sonra da Formasyan kladırılır :))

Gayet Net :))

Yavaş atılan adımlar bunlar

Önce imam hatip okulunun kat sayısı kaldırılır

Sonra Açıköğretim'e Edebiyat Bölümü eklenir

Sonra da Formasyan kladırılır :))

Gayet Net :))

yani ne oluyor ben anlamadım.ben de 6 yıldır dersanede çalısıyorum.tezsize basvurdum fakat umudum yok.çünkü ales puanları almış başını gidiyor.neyse inş.biz mezunları düşünürler fakat kpss yine en büyük engel.allah yardımcımız olsun.bugün bakalım ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…