Folik asit ve İnofolic arasındaki fark nedir?

Ya doktora gittim bi sıkıntı yok dedi yani bakti ultrasonlâ ve testlerimi yaptı bi sıkıntı yokmuş ama bebek olmuyo 8 aydır çocuk istiyoruz
Degerlerini yazar misin canim sendeyse ? Her doktorada guven olmuyor ama insallah birsey yoktur canim.. Nasip iste zamanini bekliyor olabilir :)

canım folik asit b9 vitamini yeşil yapraklı sebzelerde badem fondık ceviz gibi yemişlerde de bulunuyo. bı sıkıntın yoksa yumurtalıklarında bu gıdalar ağırlıklı beslenebilirsin. ama benim gibi pco lu olan hastalarda yumurta gelişimi sıkıntılı olduğu için takviye edici gıda olarak verilebiliyo. inofolik doktormun dediğine göre daha doğal bi karışımmış. folik asit tablet seklinde onu gebelikte kullandırıyolarmış genelde. bi de miyositol var ben onu kullandım bu ay. kapsül şeklinde 46 lira. bu en doğal olanıymış. :) doktor söylüyo tabi bunları :) ilaç değil zaten canım bunlar takviye edici gıda. yumurtalıkların cevap vermesini sağlamak adına. umarım yararlı olmuştur.
Cok pahaliymis ilac bir iki ay alirsin da devamli nasil alinir ;)) hamile kalirsan soylersin ona gore bizde doktora sorariz :)),

Gittiğim doktor iyi bi doktor araştırıp gittim hangi sonuçlar peki
Zamanını bekliyordur mutlaka ama insan neden diye düşünüyor tabi çünki doktor sıkıntı yok dedi bide ovulasyon günümu de takip ediyorum ama olmuyor oda kafa karıştırıyor artik

Gittiğim doktor iyi bi doktor araştırıp gittim hangi sonuçlar peki
Tsh lh fsh e2 bunlara bakmis olmasi lazim ya canim .. Tabiki oyle ama hastaligin olmamasi guzel birsey. Bende pko var devamli ne yaparim diye dusunmek cok zor geliyor..

TSH 2.82 yazıyor diğerleri aynen yazdığın gibi mi bulamadım da onları biraz b12 eksikligim de var

Cok pahaliymis ilac bir iki ay alirsin da devamli nasil alinir :KK66:) hamile kalirsan soylersin ona gore bizde doktora sorariz :)),
valla zaten ben adetle başladım yumurtam çatlayınca bıraktırdı doktor iki kutu bitti canım. 3. alacaktım tam eczacıya getirttim ama kullanma deyince kaldı. bakalım önümüzdeki günlerde inşallah mutlu haberler paylaşırım. ama benim pco lu olduğum için yumurtalarım aşırı dirençliymiş o yüzden bunu vermiş olabilir. bilemiyorum

valla zaten ben adetle başladım yumurtam çatlayınca bıraktırdı doktor iki kutu bitti canım. 3. alacaktım tam eczacıya getirttim ama kullanma deyince kaldı. bakalım önümüzdeki günlerde inşallah mutlu haberler paylaşırım. ama benim pco lu olduğum için yumurtalarım aşırı dirençliymiş o yüzden bunu vermiş olabilir. bilemiyorum
Ömrümü yedi bu pko bizim yaa :))) bende inofolic kullanacagim bakalim ne zaman etki edecek .. Sen ne kadardir istiyorsn bebek ? Benim 13 ay oldu ..

Ömrümü yedi bu pko bizim yaa :))) bende inofolic kullanacagim bakalim ne zaman etki edecek .. Sen ne kadardir istiyorsn bebek ? Benim 13 ay oldu ..
valla canım ne ömür yemek ama.... 4 yıllık evliyim 3,5 yıldır o doktor bu hastane geziyorum. (maddi imkanlar çerçevesinde) rabbim en uygun zamanda verecektir bakalım beklemedeyim bu ay az umutlu gibiyim. belirtilerim de var gibi gibi :) Rabbim isteyen herkese çok aratmadan versin insallah

Bayanlar ben şu anda folik asit kullanıyorum yalnız İnofolic kullanmak hamileliği kolaylaştırıyormuş. Ve de inofolic'in içeriğinde folik asitte varmış onu öğrendim, benim kafam karıştı biraz acaba folik asiti bırakıp inofolic mi kullansam??
Selam cevap veren oldu mu bilmiyorum canim.aradaki fark inofolic pko ya dogru gidenler icin oneriliyor.hafif kilosu olanlar icin.bir nevi pkoyu onlemek ve yumurta gelisimi icin.folik asit de bildigin folik asit:KK76:

Bizimde Mayıs ayı ilk denememizdi olmadı malesef.
Şuanda da reglim bitsin diye bekliyorum :oops: Evet folik asit çok duyuyorum kullanılıyor kullanmayanda var ama ben nedense alıp içmiyorum düşüncesizmiyim neyim bilmiyorum pek bişeyler içemiyorum ilaç gibi hap gibi vs ..
Evliliğimizin ilk yılında 1 2 ay kadar doğum kontrol hapı kullanmıştım ve beni mahvetmişti şimdide içesim gelmiyor yine hap türü şeyler.
Canim folik asit icmelisin bebek icin gerekli.bebekte olabilecek anomalileri yuzde 80 onluyor.folik asit eksikliginden bi suru anomali oluyor.insallah kimsenin bebeginde olmaz.eskiden folik asit mi vardi dersen de insanlar eskiden daga saglikli besleniyordu hersey dogaldi.bulgur da da bayagi miktarda folik asit var haberin olsun.:KK39:

Ca
canım sonuçlarımi araştırdım senin söylediğin testleri yapmamış doktor banà rutin testlerime baktı doktor
Anladim canim.. Arastira arastira ogreniyorsn.. Bende bir sene icinde kac tane doktora gittim hepsi bir sıkınti yok hamile kalabilirsin dedi. Ama sonradan pko oldugunu hemen hamile kalamayacagimi kilo verirsem ancak kolay hamile kalacagimi soyledi doktor. Uc ay progestan tedavisi gordm faydasi olmadi. Simdi üc ay zayiflama arasi verip oyle gidecegim doktora.. Bakalim o zaman ne diyecek. Onun icin sonuclarini aldiginda sen arastir yine degerlerin kac olmasi gerekir oranlari nasil olacak. Cok onemli

Anladim canim.. Arastira arastira ogreniyorsn.. Bende bir sene icinde kac tane doktora gittim hepsi bir sıkınti yok hamile kalabilirsin dedi. Ama sonradan pko oldugunu hemen hamile kalamayacagimi kilo verirsem ancak kolay hamile kalacagimi soyledi doktor. Uc ay progestan tedavisi gordm faydasi olmadi. Simdi üc ay zayiflama arasi verip oyle gidecegim doktora.. Bakalim o zaman ne diyecek. Onun icin sonuclarini aldiginda sen arastir yine degerlerin kac olmasi gerekir oranlari nasil olacak. Cok onemli[/QUOTE aynı durumda arkadaşım da oldu 1 yıl oldu evleneli pko ondada var doktor tedavi başladı ama bana daha 1 yıl dolmadı tedavi başlamıyor aslında sorunda yok diyor ama aklıma takılıyor 8 aydır olmadığı düşünüyorum Allaha hoş varsın tabi de kimisi istemiyor korunuyor falan buna rağmen hamile kalıyor ama biz 8 aydır uğraşıyoruz olmadı vardır bunda da bir hayır ama bakalım işte bu testleri doktordan kendin mi istiyorsun bende gittiğimde baktirayim

Aslinda doktor kendi istiyor ama genelde adetin ikinci yada üçüncü günü gelin diyorlar hormonlara bakmak icin. Bana adetli bakmadi ama doktor normal bir zamanda bakmisti.

Sabah dedin ya hani Kilo vermem falan gerekiyor diye yanlış anlamazsan kaç kilosun ben de biraz balık etliyim dé :KK48:

Back
X