Folik asit ve İnofolic arasındaki fark nedir?

Kullanmanızda fayda var arkadaşlar çünki ben hamile kalmadan 6 ay evvelinden başladım ve yararını görüyorum hala doktorumda 4. Aya kadar kullanmamı istiyor ben hap olarak kullanıyorum folio ismi günde 1 tane içilmesi gerektiği öneriliyor

2 bucuk Aydr inofolic içiyorum. Doktorum verdi. Yorumlarda çok iyi. Insallah faydasını görürüz hepimiz inşallah
Canım inofolic ı bi sorun olduğu için mi verdi doktor yanlış anlama bende okudum biraz bu ilacı folik asit gibi kendimiz alabiliyormuyuz acaba onu merak ettim

hamile kalmadan önce tamamen duyumlarla eczaneye gidip teyid ettirip duyduklarımı, folik asit almıştım.kullanmaya başladım.3. aya doğru hamileliğim oldu, doktor da iyi yaptığımı 3 ay daha folik asite devam etmem gerektiğini söyledi.

Kızlar konuyu ben açmıştım ben ilk folik asit kullanıyodum sonra adetimin 3. Günü yani 29 Mayısta inofolic kullanmaya başladım nasıl olsa içeriğinde folik asit de var diye. Yumurtlama günüm geçene kadar kullandım sonrasında folik asit kullanmaya devam ettim ve bu ay hamile kaldım :)

Kızlar konuyu ben açmıştım ben ilk folik asit kullanıyodum sonra adetimin 3. Günü yani 29 Mayısta inofolic kullanmaya başladım nasıl olsa içeriğinde folik asit de var diye. Yumurtlama günüm geçene kadar kullandım sonrasında folik asit kullanmaya devam ettim ve bu ay hamile kaldım :)
Ayy cok sevindim canim yaa .. Bende inofolic kullandm bu ay ilk defa .. Doktora gittigimde bir tane yumurtamin gelistigini ve pko gibi gozukmedigini soyledi. Sonra tekrar gittigimde yine pko dedi :( inofolic i bende yumurtlama zamanina kadar kullandim acaba bende folik asitle mi devam.etsem ?

Ayy cok sevindim canim yaa .. Bende inofolic kullandm bu ay ilk defa .. Doktora gittigimde bir tane yumurtamin gelistigini ve pko gibi gozukmedigini soyledi. Sonra tekrar gittigimde yine pko dedi :KK43: inofolic i bende yumurtlama zamanina kadar kullandim acaba bende folik asitle mi devam.etsem ?
Sen istersen inofolic kullanmaya devam et pko düzelene kadar sonra folik asite geçersin ama tam da bilemiyorum yanlış yönlendirmek istemem canım

inofolic bende kullanıyorum bildiğim kadarıyla polikistik overi düzenlemek için kullanılan bir takviye içerisinde folic asit ve myo inozitol diye birşey var reçetesinde fsh ve tsh'ın görevlerini yerine getirmesini sağladığı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam yumurtaların kabuklarını inceltip çatlamasına yardımcı oluyormuş

Canım inofolic ı bi sorun olduğu için mi verdi doktor yanlış anlama bende okudum biraz bu ilacı folik asit gibi kendimiz alabiliyormuyuz acaba onu merak ettim
Canım pko hastasıyım. Bu ilac pkolulara çok iyi geliyormuş reçetesnde de yazıyor zaten. Aynı zamanda folik asit takviyesi

Bende pko yok ama olmadan da kullanılıyor mu acaba
İnofolik ilacı, hormonal denge bozukluğu yaşayan bayanların kullanabileceği bir ilaçtır. Bunun dışında kolay anne olmak isteyen bayanlar da bu ilacı rahatlıkla kullanabilir.
internette buldm canm bu açıklamayı... pko olmasada kullanılıyo demekki

kızlar doktoruma infolic combiyi sordum bu söylemlerle birlikte
yumurtlamasında bi problem hormonal dengesizlikleri olmayanlarda kullanılırsa yumurtalar gereğinden fazla büyüyüp kiste dönüşür dedi.
demem o ki her ilaç da olduğu gibi (ilaç olmasa da) büyük çoğunluğa iyi geldiği size de iyi geleceği anlamına gelmez.
doktorunuza danışıp alın derim ben ;)

kızlar doktoruma infolic combiyi sordum bu söylemlerle birlikte
yumurtlamasında bi problem hormonal dengesizlikleri olmayanlarda kullanılırsa yumurtalar gereğinden fazla büyüyüp kiste dönüşür dedi.
demem o ki her ilaç da olduğu gibi (ilaç olmasa da) büyük çoğunluğa iyi geldiği size de iyi geleceği anlamına gelmez.
doktorunuza danışıp alın derim ben :KK66:
Mantıklı

İnofolik ilacı, hormonal denge bozukluğu yaşayan bayanların kullanabileceği bir ilaçtır. Bunun dışında kolay anne olmak isteyen bayanlar da bu ilacı rahatlıkla kullanabilir.
internette buldm canm bu açıklamayı... pko olmasada kullanılıyo demekki
Tsk canım bilgilendirdigin için

canım folik asit b9 vitamini yeşil yapraklı sebzelerde badem fondık ceviz gibi yemişlerde de bulunuyo. bı sıkıntın yoksa yumurtalıklarında bu gıdalar ağırlıklı beslenebilirsin. ama benim gibi pco lu olan hastalarda yumurta gelişimi sıkıntılı olduğu için takviye edici gıda olarak verilebiliyo. inofolik doktormun dediğine göre daha doğal bi karışımmış. folik asit tablet seklinde onu gebelikte kullandırıyolarmış genelde. bi de miyositol var ben onu kullandım bu ay. kapsül şeklinde 46 lira. bu en doğal olanıymış. :) doktor söylüyo tabi bunları :) ilaç değil zaten canım bunlar takviye edici gıda. yumurtalıkların cevap vermesini sağlamak adına. umarım yararlı olmuştur.

Ya doktora gittim bi sıkıntı yok dedi yani bakti ultrasonlâ ve testlerimi yaptı bi sıkıntı yokmuş ama bebek olmuyo 8 aydır çocuk istiyoruz

Back
X