• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Folik asit ve fiyati

Arkadaşlar bence ilaçlara fazla takılmayın,
Çok duymussunuz biliyorum fakat yine de hatırlatmak isterim, bol bol meyve ve yeşil sebzeler (marul, göbek, brokoli,ıspanak vs.) tüketmenizi tavsiye ediyorum.
Benim pek ilaçlarla aram yoktur doktora gider ilaç alırım ama bir çoğunu da kullanmamışımdır.
Bizde hayırlısıyla bebek düşünüyoruz ama her akşam marul yada göbek sebze meyve tüketiyorum..

Bende çocuk düşünüyorum.Doktorum folik asit kullanacaksın dedi.folbiol kullandım bitti.plus kullanıyorum şimdi fiyatı 6,5 felan kesinlikle zarar yok.Tereddütte kalmayın bunlar zaten doktorların önerisi..

Kizlar folic plus 400 mg olanini alacağim dimi peki günde kaç kere kullanmam gerekiyor bu sefer doktoruma danişmayacağim ben ona öğreteceğim yakinda tip okumadan nasil moralm bozuldu yaa..iyi değilse neden veriyor

Yorum yapmıştım ama tekrar yapacağım .
Canım bende hamilellik düşünüyorum diye doktora gittim karneme 1 ytl folic yazdı. Benimde ablam hamile ona sormuştum hemen onun doktorunu aradık (onun özel doktorunu aradık) doktorun yanlış yaptığını folic plus almam gerektiğini söyledi
Canım günde 3 defa alman gerekiyor

Ben bir sabah bir akşam alıyorum çoğu zaman unutuyorum ( :1closedeyes: )

Canım Allah inşallah bize hayırlısıyla bir bebiş verir. :1hug:

folik asitin günde bir taneden fazlası zararlı olabiliyor fazlasınıda yüklemeye gerek yok folik asit veya kan düşüksse doktor verebiliyorda normal biri için günde 1 tanesi yeterli olanı karşılıyor diye biliyorum ben

merhaba arkadaşlar doktorda bana verdi folik asit şuan bir gebelik yok bu ilacı günde 3 defa dedi heralde 3 ünü birden de içebiliyoruz sanırım bilgisi olan varmı

Arkadaşlar bence ilaçlara fazla takılmayın,
Çok duymussunuz biliyorum fakat yine de hatırlatmak isterim, bol bol meyve ve yeşil sebzeler (marul, göbek, brokoli,ıspanak vs.) tüketmenizi tavsiye ediyorum.
Benim pek ilaçlarla aram yoktur doktora gider ilaç alırım ama bir çoğunu da kullanmamışımdır.
Bizde hayırlısıyla bebek düşünüyoruz ama her akşam marul yada göbek sebze meyve tüketiyorum..

FOLİK ASİT BULUNAN TÜM MEYVA SEBZELERİNİN LİSTELERİNİ ÇIKARDIM AMA YİNEDE FOLİK ASİT YETERSİZ KALABİECEĞİ İÇİN DOKTORLAR TAVSİYE EDİYOR..KARPUZ FINDIK YEŞİL MERCİMEK kaydirigubbakcemile5

selam arkadaşlar ben folik asid takviyesini hamile kalmadan başlayıp hamileliğimin üçüncü ayında bıraktım ve günde bir defa alıyordum...üç kere alındığını ilk defa duydum sanırım yanlışlık olmalı iyice araştırmak lazım

merhaba arkadaşlar doktorda bana verdi folik asit şuan bir gebelik yok bu ilacı günde 3 defa dedi heralde 3 ünü birden de içebiliyoruz sanırım bilgisi olan varmı

az önce başka konu başliğima yanit gelmiş ayni anda kullanabilirmişsin güzelim ama bir anda ağir gelmesin

selam arkadaşlar ben folik asid takviyesini hamile kalmadan başlayıp hamileliğimin üçüncü ayında bıraktım ve günde bir defa alıyordum...üç kere alındığını ilk defa duydum sanırım yanlışlık olmalı iyice araştırmak lazım

yok üç defa verildiğini duydum ama benimde merak konum normalde 400mg aşmayin diyorlar ..3 defa alindiğinda bu gramaj aşilmiş oluyor bu arada bizede sağlikli evlat nasip etsin inşallah..

işe yaramasa folbiol niye doktorlar versin ki herhalde fiyatı ucz hastam alsın diye bizlerin ekonomik yönünü düşünecek değiller ya

folbiolun fiyatının düşük olmasının sebebi 5mg olması olabilir. hem zararlı olsa hiç bi doktor bu ilacı vermez

Bana da doktorum folic plus önerdi, günde 3 kere olacak , tek seferde alabilirsin , istediğin saatte al dedi..

bu ilaç ne işe yarıyo söylerseniz çok sevinirim

Bu ilaç Gebeliğin ilk 3 ayında bebeğin gelişiminin Düzenli olmasını sağlayabilen bir ilaçtır.Gebelik düşünmeye başladığının 3 ay öncesinden kullanmaya başlaman daha faydalıdır..:1hug:

arkadaşlar bende hamiş kalmak istiyorum.dr.a gittim ve bana folbiol verdi.bunu kullan dedi.bende fiyatını duyduğumda şaşırdım ama ucuz işe yaramaz diye düşünmedim.acaba yeterlı mı diye düşündüm.kasım başındada hamıle olduğumu öğrendiğimde başka bir dr folic plus verdi onu kullanıyordum.ama bebeğim bir hafta sonra düştü.sonra ben istediğim doktorumu sectım oda folbiol verdi.
şimdi anlamadım folbiol iyi mi? kötü mü?
boşuna mı içiyorummm yoksa :uhm:

Son düzenleme:
Gebelik öncesi 3 ay öncesinden kullanmaya başlatırlar ve hamile kaldıktan sonra da 3 ay daha kullanılıyor.Ben folic asit folbiol kullandım ve SSK fiyatı ile de 8 ytl olarak almıştım.Bebeğim gelişimi ve omirliliğin gelişiminde kullanılanıyor.Ayrıca folic asid baklagillerde de mevcuttur.Kurufasulye,nohut,bezelye v.s zaten folic asidin içeriğinde de tamamen kimyasal değildir.
Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

bende sancılı adet dönemlerim doktoro gittiğimde ekstra hamile kalmak istediğim ve folik asit kullanmak istediğimi söylediğimde folbiol vermişti üstelik günde yarım yani 2,5 mg kadar 3 ay kullandım şimdi bugün yeniden aldırdım eşime

Back