Doktorlar düşünüyorsan hemen başlıyorlar canım 3 ay öncesinde baslaman lazım 3 ay kullandn bebek olmadı diyelim bi kontrol baktırıp ara veriyorsn sonra tekrar başlıyorsn bnde inofolic kullanıyormMerhaba hanımlar. 8 aylık evliyim yakında bebiş denemesine başlamak istiyoruz eşimle. Hamilelik öncesi folik asit kullanımına başlanmalı diye duydum. Sizce bir sonra ki ay başlamalımıyım yoksa denemeye başladığımız da mı kullanayım. Bir de doktor yazmadan kullanmam da sıkıntı var mı doktora görünüp mü yazdırmalıyım. Direk eczaneden alsam yan etki yapar mı adette sağlıkta falan. Adet gecikmem var bu arada.
doğru bir yol almak istiyorsan jinekolojik muayene olmanı öneririm . Adetinde düzensizlik varsa tüplerin ,yumurtalıkların ,rahmin bunların ve hormon değerlerine baktırman avantajın olur.Merhaba hanımlar. 8 aylık evliyim yakında bebiş denemesine başlamak istiyoruz eşimle. Hamilelik öncesi folik asit kullanımına başlanmalı diye duydum. Sizce bir sonra ki ay başlamalımıyım yoksa denemeye başladığımız da mı kullanayım. Bir de doktor yazmadan kullanmam da sıkıntı var mı doktora görünüp mü yazdırmalıyım. Direk eczaneden alsam yan etki yapar mı adette sağlıkta falan. Adet gecikmem var bu arada.
Yani biz 2 ay sonra denemeyi düşünüyoruz ben o zaman bu ay sonunda eczaneden alıp başlasam olur mu yoksa 2 ay sonra mı başlayayım canım. Bir de folik asit bebek olması için bir etkisi oluyor mu yoksa sadece vitamin miDoktorlar düşünüyorsan hemen başlıyorlar canım 3 ay öncesinde baslaman lazım 3 ay kullandn bebek olmadı diyelim bi kontrol baktırıp ara veriyorsn sonra tekrar başlıyorsn bnde inofolic kullanıyorm
2 ay önce düzensizlik sebebiyle hastaneye gittim kan testi ve ultrasonla baktı doktor. Kanda sıkıntı çıkmadı ultrasonla da kist falan demedi. Hatta pko vardı bende oda gözükmüyor dedi guatr vardı guatr değerlerin normale gelmiş ilacı kullanmaya devam et demişti. Ama hala gecikmeler yaşıyorum. Bunun nedeni ne olabilir sizce. Folik asitte dene yada deneme kullanılmasında sıkıntı olmaz o zaman 2 ay sonra ki denemeler için şimdiden başlayabilirimdoğru bir yol almak istiyorsan jinekolojik muayene olmanı öneririm . Adetinde düzensizlik varsa tüplerin ,yumurtalıkların ,rahmin bunların ve hormon değerlerine baktırman avantajın olur.
Folik asit hiçbir kadına sağlık konusunda zarar vermeyeceği gibi ,olası durumda hamilelik oluşumda bebeğin gelişimine destek sağlar..
İster 1 ay ,ister 3 ay sonra düşünün farketmez..Şimdiden başlayın derim.
Önerebileceğim FOLİDOCE .Ortalama 50,00 tl gibi bi tutarı var.Sabahları aç karnına alabilirsin günde 1 tane.
Evet düşünürseniz hamilelik öncesi yazıyor doktorlar hamileligin üçüncü ayında bıraktımMerhaba hanımlar. 8 aylık evliyim yakında bebiş denemesine başlamak istiyoruz eşimle. Hamilelik öncesi folik asit kullanımına başlanmalı diye duydum. Sizce bir sonra ki ay başlamalımıyım yoksa denemeye başladığımız da mı kullanayım. Bir de doktor yazmadan kullanmam da sıkıntı var mı doktora görünüp mü yazdırmalıyım. Direk eczaneden alsam yan etki yapar mı adette sağlıkta falan. Adet gecikmem var bu arada.
2 ay önce düzensizlik sebebiyle hastaneye gittim kan testi ve ultrasonla baktı doktor. Kanda sıkıntı çıkmadı ultrasonla da kist falan demedi. Hatta pko vardı bende oda gözükmüyor dedi guatr vardı guatr değerlerin normale gelmiş ilacı kullanmaya devam et demişti. Ama hala gecikmeler yaşıyorum. Bunun nedeni ne olabilir sizce. Folik asitte dene yada deneme kullanılmasında sıkıntı olmaz o zaman 2 ay sonra ki denemeler için şimdiden başlayabilirim
O zaman ben bir sonraki ay başlayayım almaya. Korkum şu eşimin işi sebebiyle denemeye başlayamazsak sıkıntı olur mu acabaydı ama hamilelik öncesi içilen vitamin denenmese de sıkıntı çıkarmaz gibi.Evet düşünürseniz hamilelik öncesi yazıyor doktorlar hamileligin üçüncü ayında bıraktım
Yok ilaçla korunmamız olmadı zaten gecikmelerim var bir de hepten alt üst eder diye korktum açıkçası :) eşim korundu. Yok nasip o işler rahmi kistle dolu 45 yaşında tanıdığım yakında doğum yapacak :) bir de hiç denemediğimiz için şuan stres yok ama deneme zamanı nasıl hissederim bilmiyorum. Rabbim herkesn gönlüne göre versin inşallah herkes ilk testte çift çizgiyi görsün :))PCO evli ve çocuk isteyen bir kadın için önemlidir ve ihmal edilmeden kontrolü devamlılık sağlanmalı. Tiroitlerinizin de aynı şekilde 4-5 ay da kontrol isteyen bir durumdur.
Fakat bu olumsuzluk anlamına gelmez. Ayrıca folik asit her doktor tarafından önerilir , içinizin rahat etmesini istiyorsanız elbette danışabilirsiniz fakat vakit kaybetmeyin .. Ayrıca 8 ay boyunca ilaçlı korunma falan yapmadıysanız , bebek sürecini de zamana bırakın :)
Hemen olacak diye bir umuda da kapılmayın veya olmadı diye kendinizi sakın niye olmadı gibi sorularla üzmeyin.Kadınların evlilik sonrası hormonları ,rahmin yeni bir düzene girmesi zaman ister. Keza eşinizde de herhangi bir sıkıntı yoksa Rabbim vakti geldiğinde nasip eder.
Bir dee kimler hangi folik asiti kullandı :)Merhaba hanımlar. 8 aylık evliyim yakında bebiş denemesine başlamak istiyoruz eşimle. Hamilelik öncesi folik asit kullanımına başlanmalı diye duydum. Sizce bir sonra ki ay başlamalımıyım yoksa denemeye başladığımız da mı kullanayım. Bir de doktor yazmadan kullanmam da sıkıntı var mı doktora görünüp mü yazdırmalıyım. Direk eczaneden alsam yan etki yapar mı adette sağlıkta falan. Adet gecikmem var bu arada.
Nasıl ilaç yan etkisi falan oldu muDoktorlar düşünüyorsan hemen başlıyorlar canım 3 ay öncesinde baslaman lazım 3 ay kullandn bebek olmadı diyelim bi kontrol baktırıp ara veriyorsn sonra tekrar başlıyorsn bnde inofolic kullanıyorm
Hayır , hayır hiç öyle strese kapılıp da şöyle yaparsam böyle olur ,şudur budur ikilemlerine girip korkuya kapılmayın. Folik Asit olmazsa olmaz diye birşey yok .. Malum eskiler tarlalarda doğum yapan kadınlarımız,annelerimiz sonuçta...Yok ilaçla korunmamız olmadı zaten gecikmelerim var bir de hepten alt üst eder diye korktum açıkçası :) eşim korundu. Yok nasip o işler rahmi kistle dolu 45 yaşında tanıdığım yakında doğum yapacak :) bir de hiç denemediğimiz için şuan stres yok ama deneme zamanı nasıl hissederim bilmiyorum. Rabbim herkesn gönlüne göre versin inşallah herkes ilk testte çift çizgiyi görsün :))
Haklısın canım veren de Allah alan da. Korunmayı bıraktığınız zaman almaya başlayayım o zaman ben. Bakarsın ilk aydan gelir de yormaz bizi :) isteyen herkese versin Rabbim inşallah çevrem de sık görmeye başladım artık umutsuzluk aşılamalar tutmaması falan zor gerçekten inşallah herkes istediği zamanda kucağına alır yavrusunu. Sağol canım bilgiler için :)Hayır , hayır hiç öyle strese kapılıp da şöyle yaparsam böyle olur ,şudur budur ikilemlerine girip korkuya kapılmayın. Folik Asit olmazsa olmaz diye birşey yok .. Malum eskiler tarlalarda doğum yapan kadınlarımız,annelerimiz sonuçta...
Fakat Dünya öyle bir hale geldi ki hazır gıdalar ,beton içinde yaşamlar ,kirli hava döngüsü derken tüm akla gelebilecek etkenler üremeyi etkileyebilecek duruma sahip oldu.
Gönlünüzce kullanabilirsiniz ,adetinize sorun olmaz o çok farklı birşey ..
Korunmadan devam edeceğiniz birkaç ay boyunca devam edin ,eğer gebelik oluşmazsa da bırakın çünkü vücuda fazladan vitamin almanın pek de faydası olmaz. Lakin gebelik sürecinde 3 ay aktif kullanmayı öneriyor doktorlar ,sebebi ise fetüsün gelişim zamanında beyin gelişimine yardımcı olmak için.
Herşeyin zamanı vardır , akışına bırakın ..
Yaşınız genç ,sağlığınız da yerinde ve çocuk yapmak için yastığa koymuyorsanız başınızı vaktinde müjdeler kendini ... :)
İlaç değil takviye olduğu için yan etkisi olmaz canımNasıl ilaç yan etkisi falan oldu mu
Hayır kafanıza göre çoğunluk ne kullandı diye almayın sakın. Öncelikle mutlaka bi kadın doğuma gidin gebelik planlıyorum dediğinizde zaten gerekli muayene ve smear testi uygulayacaktır. Size folikasit reçetesi de yazar. Aynı gün dahiliyeye de gidin aynı şekilde kan değerlerinize bakılsın. O şekilde başlayın planlamayaBir dee kimler hangi folik asiti kullandı :)
Merhaba ben de 2 yıllık evliyim ortalama 6 7 ay önce gebelik planlamaya başladık ve kadın doğuma da gittim adetlerim çoğu kez düzensizdir ama ne kestim ne pco ne de hormonlarda bir sorun vardı. Kan tahlillerime falan bakıldı ama ne smear testi yapıldı yani sadece ultrasonla baktı temiz dedi ne de folikasit verdiler 2 ayrı doktora gittim ben de 3 ay öncesinden folidoce kullanmaya başladım şu an bir gelişme yok. Kararsız kaldım başla bir doktora kontrole mi gitsem yoksa folik asit kullanmaya devam edip denemeye devam mı etsem teşekkürlerHayır kafanıza göre çoğunluk ne kullandı diye almayın sakın. Öncelikle mutlaka bi kadın doğuma gidin gebelik planlıyorum dediğinizde zaten gerekli muayene ve smear testi uygulayacaktır. Size folikasit reçetesi de yazar. Aynı gün dahiliyeye de gidin aynı şekilde kan değerlerinize bakılsın. O şekilde başlayın planlamaya
Ben 3 ay önce folidoce a başladım şimdi ara verdimBir dee kimler hangi folik asiti kullandı :)
Tabi ki farklı bir kadın doğuma da görünün smear bakması gerekirdi. Kan tahlili için de kendiniz dahiliyeye gidin gebelik planlıyorum diyerek kan değerlerinize, hormonlarınıza bakılsınMerhaba ben de 2 yıllık evliyim ortalama 6 7 ay önce gebelik planlamaya başladık ve kadın doğuma da gittim adetlerim çoğu kez düzensizdir ama ne kestim ne pco ne de hormonlarda bir sorun vardı. Kan tahlillerime falan bakıldı ama ne smear testi yapıldı yani sadece ultrasonla baktı temiz dedi ne de folikasit verdiler 2 ayrı doktora gittim ben de 3 ay öncesinden folidoce kullanmaya başladım şu an bir gelişme yok. Kararsız kaldım başla bir doktora kontrole mi gitsem yoksa folik asit kullanmaya devam edip denemeye devam mı etsem teşekkürler
Teşekkür ediyorum. Sizin de bebişiniz hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah:)Tabi ki farklı bir kadın doğuma da görünün smear bakması gerekirdi. Kan tahlili için de kendiniz dahiliyeye gidin gebelik planlıyorum diyerek kan değerlerinize, hormonlarınıza bakılsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?