FOLİK ASİT KULLANIP HAMİLE KALANLAR...

55burcu55

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
116
75
18
36
Merhaba kızlar, biz 3 aydır bebek düşünüyoruz doktorum folik asit verdi ve tüm kontroller yapıldı herşey normal ..Benim merak ettiğim folik asit kullanıp hamile kalan arkadaşlar varmı ve varsada ne kadarlık bir süreç izlediler acaba ?

Merhabalar, polikistik over hastasıyım. Bebek düşünmeden önce kadin dogumcuya muayene oldum.cok şükür kistlerle ilgili önemli bir problem yok dedi. Folik asit verdi. 3ay kullandıktan sonra hamile kaldim. Sonraki 3 ayda kullanmaya devam ettim. Şimdi ise doktorun verdiği folik asit destekli demir ilacini ve vitamini kullanmaya devam ediyorum. 15 haftalik hamileyim.İnşallah gönlünce olur senin de.

Bende denemeye başlamıştık bü ay ama iki aydır adet arası kanama yaşıyorum aynı adet gibi ağrılı sancılı yoğun. .:( bugün özele gittim doktor geçen ay bu sorun olunca 20 gün orgametril verdi adet bitimi 3.günü gittim herşey normaldi smear testi hormonlar..ama bu ay yine aynısı oldu ; ((( bugün tekrar gittim ne kist ne miyom hersey normal yumurta çatladığından olabilir dedi . Bu dönemde çalışmalarà devammi etmeliyim yoksa bi kaç ay doğum kontrol ilacı ile düzene girmesini mi bekleyeyim bilemiyorum aklım çok karıştı :( nezaman adet olcam nezaman yumurtlama donemim artık birbirine girdi iyice buda iyice sinirlerimi bozuyor ..benim gibi aynı sorunla karşılaşan varmı :(

Bende denemeye başlamıştık bü ay ama iki aydır adet arası kanama yaşıyorum aynı adet gibi ağrılı sancılı yoğun. .:KK43: bugün özele gittim doktor geçen ay bu sorun olunca 20 gün orgametril verdi adet bitimi 3.günü gittim herşey normaldi smear testi hormonlar..ama bu ay yine aynısı oldu ; ((( bugün tekrar gittim ne kist ne miyom hersey normal yumurta çatladığından olabilir dedi . Bu dönemde çalışmalarà devammi etmeliyim yoksa bi kaç ay doğum kontrol ilacı ile düzene girmesini mi bekleyeyim bilemiyorum aklım çok karıştı :KK43: nezaman adet olcam nezaman yumurtlama donemim artık birbirine girdi iyice buda iyice sinirlerimi bozuyor ..benim gibi aynı sorunla karşılaşan varmı :KK43:
Doktor yumurta catladigindan dedemis bence tam zamani :) hem o kadar bekliyoruz yok yumurtladim mi yok catladimi diye boyle birsey soylediyse bence gebelik sansin yuksek bu ay agirlik ver derim tabi doktorun aksi bir sey soylemediyse hakkinda hayirlisi olsun ;)

Doktor yumurta catladigindan dedemis bence tam zamani :) hem o kadar bekliyoruz yok yumurtladim mi yok catladimi diye boyle birsey soylediyse bence gebelik sansin yuksek bu ay agirlik ver derim tabi doktorun aksi bir sey soylemediyse hakkinda hayirlisi olsun :KK66:
Genelde öyle diyorlar ewed cnm ama doktor bebek istediğimi bildiği halde denemeye devam et demedi yumurta catlamak üzere buyuzden kanama olabilir dedi . Kendini takip et kanama az ise yada fazla olursa doğum kontrol hapı vericem bi kaç ay düzene koymak için dedi ama görünürde hormon değerlerimde, vajinal muayenede hiç bişey çıkmadığını söyledi. . Ama dediğin gibi denemek lazım sanırım şansımı. .

Merhabalar, polikistik over hastasıyım. Bebek düşünmeden önce kadin dogumcuya muayene oldum.cok şükür kistlerle ilgili önemli bir problem yok dedi. Folik asit verdi. 3ay kullandıktan sonra hamile kaldim. Sonraki 3 ayda kullanmaya devam ettim. Şimdi ise doktorun verdiği folik asit destekli demir ilacini ve vitamini kullanmaya devam ediyorum. 15 haftalik hamileyim.İnşallah gönlünce olur senin de.

Tebrikleer cnm.bende polikistik overim.yani cok sayida kistim war.ama bende adet olamama sorunu da var.illaki ilac iciyorum gelmesi icin.senin nasildi pko belirtilerin?

Teşekkür ederim canim. Benim yaklaşık 10sene önce (15 yasinda) adetduzensizligim basladi. Once 10 günde bir adet gördüm. Sonra 40 güne falan cikti. Ayrıca tuylenme sikayetim de vardı. Dr a gittigimde kistlerim olduğunu söyledi. dogumkontrol hapi ve baska bi kac ilac kullandim. 5 yil sonra ilaclari biraktigimda adetlerim duzene girmisti çok şükür. Evlendikten sonra da kadin doğumcuya kontrole gittim bi kaç yil. Çocuk düşündüğümüzde de tekrar muayene oldum folik asit basladim 3 ay kullandiktan sonra yumurtlama donemine denk getirmeye calistik. Çok şükür hamile kalmıştım (: çok korkuyordum olmayacak diye. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Tebrikleer cnm.bende polikistik overim.yani cok sayida kistim war.ama bende adet olamama sorunu da var.illaki ilac iciyorum gelmesi icin.senin nasildi pko belirtilerin?
Hala aynı mı kistlerin canım düzelme yok mu? Çok şükür ben düzeldim darısı sana

Nasil duzeldin peki cnm sen ?senin adetin nasildi?
Daha önce başka topikte konuşmuştuk, 40-50-60 günde bir oluyordum. Soğan kürüyle düzene girdi şükür. kist nerdeyse her ay yine oluşuyor ama adetle gidiyor, doktor dedi ki kistin olmazsa zaten hamile kalamazsın, yumurtlaman oluyor ki kist de oluşuyor.

Canım bende ilk devlet hastanesine gitmiştim bebek istediğim için banada folikasit vermişti biraz kullandım sonra banada kullanma başka yere git dediler özel hastaneye gittim birsürü tahlil istediler sorun yoktu şükür yumurtamın büyümesi için klomen verdi tabi o süreçte haftada bir kontrole gittim yumurta istenen boyuta gelince ilişki oldu Allah à şükür bebişimizin olduğunu öğrendim tabi arada yolunda gitmeyen şeylerde olmuştu ama sen herzaman daha iyi bi yer araştır doktor tercihini iyi yap

Folik asit hamile kalmaya yardimci olmaz.Olur da hamile kalirsaniz cocukda olusabilecek bazi anomalileri onler.

Back
X