Folik asit hamile kalmayımı kolaylaştırıyo?

akrabamızada vermıstı folık asıt,gercektende hamıle kaldı.bana vermedı hatta kızmıstı eltım sana nıye ıcırmıyo dıyo pembe bı ılac dımı.ah bu doktorlar hıcbırı bırbırıne uymuyo

merhaba mesajını yeni okudum.folic plus'ı 3 tane alman daha iyi olur aslında ben de onu 3 tane kullandım.canım nerdeyse 1 yıl kullandım.hamilelik öncesin 3 ay,hamilelikte 2 ay(2.ay sonunda düştü)düşükten sonra da 4 ay kullandım.gerçekten kilo aldım ve bu aya kadar da veremedim.ancak bu ay kilo vermeye başladım.çevremde de bu ilaçla kilo alanlar olduğu için genelledim.tabi belki sana bi etkisi olmamıştır.ama genel kanı bu.valla şuan ben de kilo filan geçtim ama olmuyo işte.nasip...hayırlısı inşallah hepimiz için...yerimseniben

Ben bu ilacı 3 gün önce kullanmaya başladım yatmadan önce alıyordum ,dün gece midem feci bulanıyordu almak istemedim eşim belkide bu ilaçtandır mide bulantın dedi...çok kötü oldum dün gece almadan o halimle yatağa girdim uyudum...:çok üzgünüm:

dün doktorum folbiol verdi. yarım tablet alacakmışım.sizce az değil mi?

merhaba arkadaslar,benimde bildigim omurilik gelisimi icin veriyor doktorlar.Ben 3 ay kullandim fakat cok kilo aldim ve biraktim,bence istah aciyor ben kendimi tutamiycak hale gelmistim ve sebebini anlamiyordum delirmis gibi yemek yiyordum folik acid icmeyi biraktim 1 ay sonra tekrar normale dondum tabi kilolar duruyor hala

Benim çok yakınım biri hamile kaldığında dr.un verdiği folic asidi kullanmadı kilo alıyorum diye ..
spina bifidayı duymuştuk ancak bu bebekte doğduktan sonra tavşan dudak denen bir anomali olduğunu gördük üzüntüen hepimiz mahvolduk tabi..
aynı zamnda üst damak oldukça yarıktı..ve dr. bunu folicasidi kullanmaması ile ilgili olabileceğini söyledi...
defalarca ve saatler süren ameliyatlar oldu bir dizi..şimdi daha iyi bebeğin görüntüsü ancak maddi manevi aşırı külfet yaşadı aile...
bebğin eli devamlı ağzında olduğu içinde dr. görememiş ultrasonda..ilk 3 ayda farkedilse imiş folicasid yüklemesi yapılıp düzeltilebiliyormuş anne karnında iken ama görülemedi...
şimdi bende hamile kalabilmeyi istediğim için folicasidi ara ara kullanıp bırakıyorum ancak hamile kalırsam aksatmadan içmeyi düşünüyorum..
arkadaşlar kilo alıyorum diye içmemezlik etmeyin bebeklerimizin sağlıkları çok daha önemli...kilo nasıl olsa verilir....
ancak hamile kalmayı kolaylaştırdığını hiç duymadım...benneyaptımki

Bende 3 ay folik asit kullandım.. (fakat bende hiç kilo yapmadı,kilo almak istediğim halde)

bebekte omurilik gelişimi için öneriyorlar özellikle...hamile kalmayıda kolaylaştırıyormuş benimde duyduğuma göre...

Ben şuan hemile kalmayı planlıyorum ve folbiol kullanıyorum günde 1 kere hamile kaldığında bebişine iyi bir zemin hazırmaış olursun hem aynı zamanda zaten kendisi bir vitamin hiç bir zararı yok

meraba kadisim deyindiğin konu için tşkr ederim çünkü çok önemli, benim şu an 13 yaşında olan kız kardeşim üst dudağı yırtık şekilde doğdu 1 aylık bebekken ameliyat oldu ve daha sonrasında estetik oldu bunun sebebinide doktorlar annenin demir vitamini,folik asit eksikliği olduğunu sölediler.

bende korunmayı bırakır bırakmaz gıttım doktora kontrollerımı yaptırmak ıcın banada folıc plus yazdı hamıle kalmayı kolaytırır falanda demedıCADIARZUsasırdım acıkcası:1shok:

merhabalar oncelikle bende folic plus iciyorum kızlar da 4 hafta 6 gunluk hamileyim ama cok istah aciyor vala karnimi sisiriyor cok yararlari var tabi hamile bayanlar kesinlikle kulanmalilar arkadaslar

Hayır hamile kalmayı kolaylaştırmıyor,sadece hamile kalmadan önce ve hamilelik süresince bebekte oluşabilicek nöral tüp defektini önlemeye yarıyor..Folik plus veya elevit olarak kullanımları var..Ayrıca anemisi olanlar için ve gebelikte de önerilen demir kapsüllerinden gnyo-ferrasanolun içinde de folik asit var...

Ayrıca doğal yoldan yeterince yeşillik falan yiyorsanız folik asit te alıyorsunuzdur..

merhaba arkadaşlar size tavsiyem folik plus değil FOLBıOL KULLANIN çünkü folik plus da 0.1 mg folik asit var folbiolde 5 mg var hemde çok ucuz kutusunda 50 tane var 1 ytl fıyatı ben kullanıyorum

offff.........bende hamile kalmayı kolaylastırır ümidiyle folikaist alacaktım neyse............

Iki gün önce doktora gittim bana folik asit verdi basta ne icin verdigini anlamadim tabii sordugumdada bana bebegin gelisimi icin dedi birde hamileligi kolaylastirip kolaylastirmadini sordugumda etkisinin oldugunu söyledi hatta esim sigara kulladigi icin onun da günde birtane folik asit icmesini tavsiye etti. Yani doktorun demesine göre folik asit az da olsa hamile kalmaya yardimci oluyormus.

evet kızlar.ben internette bir sayfada okumuştum.altyapıyı daha sağlam hazırlıyormuş döllenmenin olması için.yani folik asit faydalıymış.bunun yanında bitkisel anlamda havucun da döllenmeye olumlu etkisi varmış.bir de bol bol su içmek faydalıymış.ama ilişkiden önce suları içip tuvalete gitmek gerekiyor.çünkü diğer türlü ilişkiden sonra hemen tuvalete gidersek spermler de boşa gidiyor.ben ilk hamileliğimde yatabildiğim kadar yatmıştım ilişkiden sonra.kırlent de koymuştum.işe yaradı.:)

Kızlar Allah izin verirse bizde yaza doğru çocuk sahibi olmayı dusunuyoruz, folik asiti duydum. Bu yuzden bu ay içinde doktara gidip tahlil yaptırcam folik asit onerirse 3 ay kullanıcam inş.

"Gebe kalmayı düşünen herkesin folik asit vitamini kullanmaya başlamalıdır. Folik asit vitamini bebekte nöral tüp defekti denilen anomalileri önler. Hamile kalmayı kolaylaştırır"

Kaynak: Hamileliğe hazırlık

kızlar ben hamile kaldiğimda doktorum banavermişti sonra 4 haftalıkken dusuk yaptım doktorum hamile kalmak istiyormusun dedi evet dedim 2*3 ay korunun sonra devam edeblrsnz dedi bu süre içinde yine folik asiti iç dedi ve bende içiorum her sbah :)

kolaylaştırsa bende etki yapardı 7 aydır içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…