Gebeliğe Hazırlık folic asid sorunsalı ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hamile kalmadan önce folik asit kullandınız mı ?

• hayır kullanmadım ve herşey yolunda.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    11

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
arkadaşlar hamile değilim ama kalmayı planlıyorum,çikolata kistimde var,amh normalden düşük yani dr dediki çocuğun öyle hemencecik olmaz uğraşman gerekebilir. Folic 1 kullan dedi ama ölçüm falan yapmadı. Şuan bir makale okudum ve bazı dr lardan duymaya başladım fazla folik asit otizm riskini 2 kat artırıyormuş,çok kafam karıştı. napsam bilmiyorum :(

İlk kez duyuyorum böyle bir şey hep kullandım şu an da kuşlanıuprum, oğlumda kullandım öncesinde belki 6 7 ay.. çok zeki yaşıtlarından önde gelişimi.
Siz dr unuza danıştınız mı? Benim bildiğim dr umun da onayladığı, folik asit vücutta depolanmaz öyle olsa 1 ay kullandırır bıraktırır dı dr lar!
Günlük alınma sebebi bu günlük ihtiyaç duyar vücut kalanı da atılır .. birikmez artmaz .. hee artae şöyle artae günlük doz önerilen 200-400mg dır siz gidip 600 800 mg içer iseniz iite o zaman tehlikeli olabilir. Böyle ispatlanmamış şeyleri okuyup kötü düşünmeyin ..

arkadaşlar hamile değilim ama kalmayı planlıyorum,çikolata kistimde var,amh normalden düşük yani dr dediki çocuğun öyle hemencecik olmaz uğraşman gerekebilir. Folic 1 kullan dedi ama ölçüm falan yapmadı. Şuan bir makale okudum ve bazı dr lardan duymaya başladım fazla folik asit otizm riskini 2 kat artırıyormuş,çok kafam karıştı. napsam bilmiyorum :KK43:

Azaltıyoru arttırıyor diye okumuş olabilirmisiniz.Çünkü zaten tamda bu amaçla kullanılıyor..

arkadaşlar hamile değilim ama kalmayı planlıyorum,çikolata kistimde var,amh normalden düşük yani dr dediki çocuğun öyle hemencecik olmaz uğraşman gerekebilir. Folic 1 kullan dedi ama ölçüm falan yapmadı. Şuan bir makale okudum ve bazı dr lardan duymaya başladım fazla folik asit otizm riskini 2 kat artırıyormuş,çok kafam karıştı. napsam bilmiyorum :KK43:
Doktoruma göre folik asit bir vitamindir ve her vitamin gibi fazlası idrarla atılır, depolanmaz.
Bence yine de kuşkunuz varsa doktorunuza danışalabilirsiniz

Azaltıyoru arttırıyor diye okumuş olabilirmisiniz.Çünkü zaten tamda bu amaçla kullanılıyor..
yok kesimlikle doğru okudum. arkadaşıma doktoru demiş bende nette şöyle araştırdım : 'folik asit fazlalığı otizm riskini artırıyor ' bu şekilde yazıp bakarsanız görürsünüz. Bu son yapılan araştırmaymış henüz çok yaygın değil. sonrasında doktor sitesinde ilgili yazışmalara bakınca orda da bir çok doktorun bunu yazdığını gördüm. En iyisi kanda seviyesine baktırmak sanırım bilmiyorum çok karıştı kafam ya :( bir arkadaşım sırf eksikliği yüzünden ilk bebeğini ölü doğurmak zorunda kaldı..

yok kesimlikle doğru okudum. arkadaşıma doktoru demiş bende nette şöyle araştırdım : 'folik asit fazlalığı otizm riskini artırıyor ' bu şekilde yazıp bakarsanız görürsünüz. Bu son yapılan araştırmaymış henüz çok yaygın değil. sonrasında doktor sitesinde ilgili yazışmalara bakınca orda da bir çok doktorun bunu yazdığını gördüm. En iyisi kanda seviyesine baktırmak sanırım bilmiyorum çok karıştı kafam ya :KK43: bir arkadaşım sırf eksikliği yüzünden ilk bebeğini ölü doğurmak zorunda kaldı..

Tamam demek istediğinizi şimdi anladım.Evet fazlalığından bahsediyorsunuz.Folik asid vücutta depolanmıyor.Yukarda arkadaşlarda söylemiş..Ne kadar aldıysanız o kadardır varlığı.Eksikliğide fazlalığıda hoş olmayan sonuçlara neden oluyor.Bu yüzdendir ki uygun görülen bir dozu var ve onu kullanıyorsunuz.Bunu doktor zaten söylüyor.Bu dozda genelde 400 mg dır.Daha geçen gün bununla ilgili bir yazı paylaştım.Okuyabilirsiniz

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/folik-asite-ne-zaman-baslanmali.1074102/

Eğer emin olamıyorsanız folic asid değerinizi ölçtürüp ona göre de kullanabilirsiniz. Bende yabancı dr.ların makalelerinde okumuştum fazlası otizme neden oluyor diye. Ama ne kadar fazlası bilemiyorum ve vücudun ne kadar ihtiyacı var şuanda.Ben hamile kaldıktan sonra başlamıştım 2 ay felan kullanmıştım. Öncesinde kullanmamıştım.

Back