folic acid kullanan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

a.acele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2008
459
0
slm kızlar....ben temmuzda tüp bebeğe başlayacağım. hamilelikten önce ve hamilelikte folic acid kulanılması gerekiyormuş.bende başladım.günde 2 tane içmeme (normali 3) rağmen benim bağırsaklarımı bozuyor.aynı problem yaşayıpta çözüm bulan varmı? ben folic plus adlı ilacı kullanıyorum.

slm kızlar....ben temmuzda tüp bebeğe başlayacağım. hamilelikten önce ve hamilelikte folic acid kulanılması gerekiyormuş.bende başladım.günde 2 tane içmeme (normali 3) rağmen benim bağırsaklarımı bozuyor.aynı problem yaşayıpta çözüm bulan varmı? ben folic plus adlı ilacı kullanıyorum.

bende kullanmıştım günde 3defa progestonla birlikte ama bende kabızlık yapmıştı, o daha kötüydü..:sm_confused:

valla ben de kullanıyorum şu an günde 3 tane ama bende de kabızlık problemi var ondan diğer ilaçlardan mı bilmiyorum(megadyn+benoxol+puregestoron iğne)

selam bende kullandım ama bende herhangi bi problem olmadı rahattı yani ama oluyomuş böyle tepkimeler yeni içtiğin içindir belki dr söyle belki deiştirir ilaçı

selam canım bende solgar folıc acıd kullanıyorum gunde 1 tane alıyorum tavsıye ederım

arkadaşlar bende günde 1 adet folic asit içiyorum..siz neden bu kadar çok kullanıyorsunuz??? normali günde 1 adet...özel bir sebebiniz var mı???

evet bende günde bir tane kullanıyorum tedavim esnasındada öyleydi yeni tedaviye hazırlanıyorum yine günde bir tane alıyorum

arkadaşlar bende günde 1 adet folic asit içiyorum..siz neden bu kadar çok kullanıyorsunuz??? normali günde 1 adet...özel bir sebebiniz var mı???

valla sebebini bilmiyorum artık herşeyi sorgulamdığım için ne derlerse onu yapıyorum.
ilacın üstünde de 3 yazıyor ama.
:sm_confused:

benim doktorum günde 1 tane almamın yeterli olacagını sölemişti...ama sizin doktorunuz ne dediyse onu yapın.sevgilerimle..

arkadaşlar folic asit ilaçları çeşit çeşittir. ilacın çeşidine göre adedi değişiyor. mesela folic plus diye bir ilaç ise kullandığınız günde üç alınması gereken bir ilaçtır ve kabızlık yapıyor evet. bazı folic ilaçları varki günde bir tane yeterlidir.kimisinde de gün aşırı alınıyor. bu tamamen ilacın miligramına ve türevine göre çeşitlilik gösterir. kafanızı karıştırmayın. kullanacağınız ilaç doktorunuzun iyi olduğuna inandığı ilaçtır. her ilacın kullanımı ve dozu farklıdır. doktorunuzun talimatına muhakkak uyun. kaç dediyse o şekilde kullanın. folic plus kullanan arkadaşlar kabızlığı tetikliyor kesinlikle doktorunuza söyleyin ilacı değiştiriyor.

arkadaşlar folic asit ilaçları çeşit çeşittir. ilacın çeşidine göre adedi değişiyor. mesela folic plus diye bir ilaç ise kullandığınız günde üç alınması gereken bir ilaçtır ve kabızlık yapıyor evet. bazı folic ilaçları varki günde bir tane yeterlidir.kimisinde de gün aşırı alınıyor. bu tamamen ilacın miligramına ve türevine göre çeşitlilik gösterir. kafanızı karıştırmayın. kullanacağınız ilaç doktorunuzun iyi olduğuna inandığı ilaçtır. her ilacın kullanımı ve dozu farklıdır. doktorunuzun talimatına muhakkak uyun. kaç dediyse o şekilde kullanın. folic plus kullanan arkadaşlar kabızlığı tetikliyor kesinlikle doktorunuza söyleyin ilacı değiştiriyor.

heh işte eveet ben de folic plus kullanıyorum valla teşekkürler yahu. ben mi yanlış bir şey yapıyorum diye telaşlanmaya başlamıştım. Doktora tekrar soracağım zaten.:sm_cool:

slm arkadaşlar bende dahaönceki denemelerde çok kabız olmuştum duphalac şurup verdi dr ama hiç kar etmedi senecot denedik eh işte çok kötüydü ıkınmamak lazımmış ben bilememiştim,çok dikkat edin arkadaşlar sulu şeyler yiyin bol su için birde stres yapmayın,folic plus kabız yapıyor ama dr değiştiriyor,söyleyin kızlar dr unuza.

arkadaşlar birde bu vitaminleri yatarken almak bana iyi gelmişti,iştahımı açıp kilo aldırmıştı bana,sizde böyle bir durum varmı?

slm arkadaşlar bende dahaönceki denemelerde çok kabız olmuştum duphalac şurup verdi dr ama hiç kar etmedi senecot denedik eh işte çok kötüydü ıkınmamak lazımmış ben bilememiştim,çok dikkat edin arkadaşlar sulu şeyler yiyin bol su için birde stres yapmayın,folic plus kabız yapıyor ama dr değiştiriyor,söyleyin kızlar dr unuza.

Bana da aynı şurubu söylediler sabah aç karna içip kahvaltı yapınca öğlene etkisini göstermişti. zaten barsaklarda etkisini hissediyorsun. ama sürekli kullanmamamak gerekiyormuş. Şimdi sabahları aç karna akşamdan suya koyduğum bi kaçtane kuru kayısıyı yiyip suyunu da içiyorum ve biraz evde dolaşında o da etkili oluyor.. Bir de şimdi hastaneyle konuştum tekrar bu ilaçlardan ziyade puregestoron iğne daha çok kabız yapar dediler.

arkadaşım bende de ters tepki veriyor ben anlamadım bu işi. herkez kabızlıktan şikayet ediyor ama benim bağırsaklarımı bozuyor..ben kendim başladım ilaca. folic plus günde 2 tane içiyordum.

X