Fobinin takıntı evresine geçmemesi için?

FrKafka

Okuyun.Mürekkebin akmadığı yerden kan akıyor!
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
4.217
8.682
Kızlar merhaba,

Geçenlerde bir kaç böcekle ilgili konu görmüştüm ama okumadım hiç, umursamamaktan değil fobim olduğu için.. Şimdi benim derdim de böcek.

Fobilerde birer takıntı mıdır bilmem ama benim böcek-örümcek fobim var.

Küçükken, köye, piknik yerlerine ya da başka yerlere gittiğimizde annem önceden tuvalete bakıp böcek-örümcek varsa alır ben öyle girerdim. Ya da pikniklerde sandalye tepesinde otururdum. Tabi zamanla bu biraz düzeldi. Küçük örümceklerden korkup kaçmamaya başladım. Büyüklerden hala kaçarım ve çığlıkta atarım.

Hafta sonu evde misafirim vardı. Dün değil bir önce ki gün yatmadan önce misafir teyzeyle sohbet ediyorduk ki terliklerin altına doğru bir şey gitti, ben önce kelebek sandım terliği bir kaldırdım ki koskoca hamamböceği!!:KK57::KK57:

Vurdum ama öldüremedim tabi kaçtı hemen portmantonun altına, eşim sesimize uyandı geldi, ben de dedorant sıktım belki sersemler diye sonra öldürdü ama benim psikolojim alt üst tabi sabaha kadar uyuyadım.

Dün evde yoktum akşam da misafirlerim gidecekti telaştan çok aklıma getirmemeye çalıştım fakat bugün uyandığımdan bu saate kadar koltukta oturdum ve mutfak kapısıyla portmanto arasını gözlüyorum. Her an çıkıp gelecekmiş hissi var.
Şuan buraya yazarken bile kaşınıyorum ve kafamı çevirip oraya bakasım geliyor.

7 aydır ilk defa böcek görüyorum evde.
Teyze mutfak camından gelmiştir açık bırakıldıysa diyor, eşimde kapıdan girmiştir diyor.

Dün mutfak camını hiç açtırmadım, eşimin pencere açmadan sigara içmesine bile razıyım eğer ordan geldiyse.
Kapıdan da nasıl gelmiş olabilir ki? kapı açıkken girse görmez miydim. Kocaman bir şey sonuçta.:KK64:

Benim bunu aşmam lazım.
Böcek ilacı alıp kapımın önüne, pencerenin diplerine sıksam olur mu?:KK58:

Bir de bunlar evde olsa illa ki ortaya çıkarlar değil mi? Sürekli bir yerde saklanıyor olamazlar.o_O
Allahımm sana geliyorum :KK43:

Kızlar bi el atın kafayı sıyırcam yoksa ben :KK53:

yem şeklinde satılan ilaçlardan alıp evin her köşesine koyarsan onlar sana görünmeden yuvalarında ölürler kalıcı çözüm mü bilemem tabii, bende nefret ederim pek fazla kötü anım var kendileriyle :KK35:

Böcek ilacı alıp kapımın önüne, pencerenin diplerine sıksam olur mu?:KK58:
Olur
Ama çabuk ölsünler diye de şişeyi boşaltma
O bölümde de çok durma kapıyı kapat çık
Böcek yerine kendini zehirlersin yoksa :KK70:

Ben korkmuyorum minnacık sonuçta, öyle düşün. Sen kocamansın ve onu her türlü yenebilirsin :KK53:

Şundan al köşelere koy bence

Her dakika sprey sıkıp dolaşamazsın, ev ilaç kokar hem

Bu kokusuzmuş
images.jpg

Yuvaları mı vardır o_O:KK57:
Ben yem koyarsam bu sefer diğerleri de toplaşıp gelmesinler eve :KK53: DaimAsk DaimAsk

Evin içine oda spreyi gibi sıkmayı da düşünmedim değil tabi :KK48:
Pencereden geldiyse diye şey ettim :oops:

Valla hiçte minnacık değil kocamandı ve çok hızlı kaçıyor kerata, gücüm yetip öldüremedim işte o_O Bir-Dost Bir-Dost

Bende ayni sekil orumcek fobisi var cok korkuyorum..ismini yazmaya,duymaya tv de gormeye dayanamiyorum..ben gordugum an biri varsa hemen attiriyorum bir de yemin ettiriyorum attin mi diye..dusun artik korkuyu..gecen sene evimize 2 kere simsiyah buyuklerden girmisti,yaz geldi ya gelirler artik,hele o uzun bacaklilari yok mu deli oluyorum..ilacta sikiyorum gelmesinler diye ama etrafimiz yesil alan oldugu icin cozum bulamadim..ama sen evde ilk defa hamambocegi gorduysen buyuk ihtimal disaridan gelmistir,ilacla hallolur gibi geliyor..Allah kolaylik versin,seni cok iyi anliyorum.

Karanlıkta ortaya çıkarlar evde varsa. Evi ilaçlatın havalar isindikca artar yoksa.

Böcek yeni al kuşum.
Takıntısını fobisini bilmem ben.

Bende ayni sekil orumcek fobisi var cok korkuyorum..ismini yazmaya,duymaya tv de gormeye dayanamiyorum..ben gordugum an biri varsa hemen attiriyorum bir de yemin ettiriyorum attin mi diye..dusun artik korkuyu..gecen sene evimize 2 kere simsiyah buyuklerden girmisti,yaz geldi ya gelirler artik,hele o uzun bacaklilari yok mu deli oluyorum..ilacta sikiyorum gelmesinler diye ama etrafimiz yesil alan oldugu icin cozum bulamadim..ama sen evde ilk defa hamambocegi gorduysen buyuk ihtimal disaridan gelmistir,ilacla hallolur gibi geliyor..Allah kolaylik versin,seni cok iyi anliyorum.

Aynen, illa birisi gözümün önünde alıp atacak onu yoksa içim rahat etmiyor.
Bizim de annemlerin evinin arkası yeşillikti hep o kafası antenli böceklerden oluyordu ama onlar hızlı kaçamıyor hemen öldürüyorsun ve bahçeyi ilaçlatıyorduk gelmiyordu.
Böyle kocaman bir böcek ilk defa görüyorum evde. Psikolojim bozuldu gerçekten, sabaha kadar ter içinde kaldım uyuyamadım hatta ayaklarımı yorgandan dışarı çıkaramadım korkudan :KK70:

İnşallah teşekkür ederim

Karanlıkta ortaya çıkarlar evde varsa. Evi ilaçlatın havalar isindikca artar yoksa.

Artmasın ya Allah korusun ilk defa gördüm. İnşallah daha yoktur. Yanlışlıkla girmiştir.
ilaç almayı düşünüyordum bir böcek için tüm ev ilaçlansa biz nerede kalacağız:KK64:

Geçen sene bu zamanlar bana da musallat olmuştu hamamböcekleri.. Hatırlamak dahi istemiyorum, benim de böcek fobim var. Şu minik kutu şeklindeki yemlerden aldım evin her yerine koydum. Azalarak bittiler. Bu sene hiç görmedim, inşallah görmem de..

Aynen, illa birisi gözümün önünde alıp atacak onu yoksa içim rahat etmiyor.
Bizim de annemlerin evinin arkası yeşillikti hep o kafası antenli böceklerden oluyordu ama onlar hızlı kaçamıyor hemen öldürüyorsun ve bahçeyi ilaçlatıyorduk gelmiyordu.
Böyle kocaman bir böcek ilk defa görüyorum evde. Psikolojim bozuldu gerçekten, sabaha kadar ter içinde kaldım uyuyamadım hatta ayaklarımı yorgandan dışarı çıkaramadım korkudan :KK70:

İnşallah teşekkür ederim

Artmasın ya Allah korusun ilk defa gördüm. İnşallah daha yoktur. Yanlışlıkla girmiştir.
ilaç almayı düşünüyordum bir böcek için tüm ev ilaçlansa biz nerede kalacağız:KK64:
Bir geceligine annenize falan gitmeyi düşünmez misiniz?

Isterseniz şimdilik duvar kenarına koyulan ilaçlardan kullanın. Bir tane daha görecek olursaniz evi ilaçlatın yumurta falan varsa yavrular cikmadan önlem almış olursunuz.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer bende de var aynı fobi resmen içim titriyo ellerim uyusuyo görsem oluyse o kadar değil ama hareket ederken görürsem içim geciyo sicak larda oluyo galiba her yaz ilaclatiyorum evi ne olur ne olmaz iyi oluyo hiç denk gelmiyorum

Böcek yeni al kuşum.
Takıntısını fobisini bilmem ben.

Alıcam canım hemen, sipariş vermek için bakıyorum şuan :KK15:

Geçen sene bu zamanlar bana da musallat olmuştu hamamböcekleri.. Hatırlamak dahi istemiyorum, benim de böcek fobim var. Şu minik kutu şeklindeki yemlerden aldım evin her yerine koydum. Azalarak bittiler. Bu sene hiç görmedim, inşallah görmem de..

Siz birkaç tane mi gördünüz.
Bir kutuda 6 adet oluyormuş, o 6 tanesinin içinde hep ölü böcek dolu muydu?:eek:

Bir geceligine annenize falan gitmeyi düşünmez misiniz?

Isterseniz şimdilik duvar kenarına koyulan ilaçlardan kullanın. Bir tane daha görecek olursaniz evi ilaçlatın yumurta falan varsa yavrular cikmadan önlem almış olursunuz.

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer bende de var aynı fobi resmen içim titriyo ellerim uyusuyo görsem oluyse o kadar değil ama hareket ederken görürsem içim geciyo sicak larda oluyo galiba her yaz ilaclatiyorum evi ne olur ne olmaz iyi oluyo hiç denk gelmiyorum

Ben de ilaçlatayım madem

Sağ olun kızlar

İnşallah sadece bir tane vardır o da yanlışlıkla girmiştir:KK17:

Bir kutuda 6 adet oluyormuş, o 6 tanesinin içinde hep ölü böcek dolu muydu?:eek:

Onların çalışma sistemi o degil kafka be. Midemi kaldırdın.

Yiyolar. Gidip yuvada oluyolar. İçi böcek dolmuyo.

Keşke birkaç tane olsa.. Mutfağa giriyordum tezgahta 2-3 tane.. Ayy şu an düşününce yine fena oldum. Kaç tanesini kendim tek gözüm kapalı kovalayarak öldürdüm, tek yaşayınca mecburen.. Yemin içinde ölmüyorlar, yemi yiyip yuvalarında ölüyorlar. Tabi birkaç tanesi evin bazı yerlerinde ölmüş.

Onların çalışma sistemi o degil kafka be. Midemi kaldırdın.

Yiyolar. Gidip yuvada oluyolar. İçi böcek dolmuyo.

:KK70:
Ayyy içim daraldı benim de kafam meşgulken saçmalayabiliyorum demek

Keşke birkaç tane olsa.. Mutfağa giriyordum tezgahta 2-3 tane.. Ayy şu an düşününce yine fena oldum. Kaç tanesini kendim tek gözüm kapalı kovalayarak öldürdüm, tek yaşayınca mecburen.. Yemin içinde ölmüyorlar, yemi yiyip yuvalarında ölüyorlar. Tabi birkaç tanesi evin bazı yerlerinde ölmüş.

:eek:
Ben ilk defa bir tane gördüm.
İnşallah başka yoktur.
Yuvaları oluyor demek
Ayyy yuvaları yıkılasıcalar :KK53::KK53:

Yuvaları mı vardır o_O:KK57:
Ben yem koyarsam bu sefer diğerleri de toplaşıp gelmesinler eve :KK53: DaimAsk DaimAsk

Evin içine oda spreyi gibi sıkmayı da düşünmedim değil tabi :KK48:
Pencereden geldiyse diye şey ettim :oops:

Valla hiçte minnacık değil kocamandı ve çok hızlı kaçıyor kerata, gücüm yetip öldüremedim işte o_O Bir-Dost Bir-Dost

yem dedigim zehirli tabiki :KK53:
onları besleyip evinde parti verdirmeye calışmıyorum :KK45:
eczaneden yada marketten alıp koy evin biyerlerine nerden geldiginden şüpheleniyosan oralara :KK48:

Bendede örümcek fobisi var. Zamanla azaldı galiba biraz sakin olmaya calisin. Ben geçen gün bir orumcegin bacagina elledim. :KK70: Ha yinede korkum devam ediyor o ayri ama eskisi gibi gorur gormez fenaliklara girmiyorum en azindan sadece mesafeliyiz kendileriyle. Neyseki benim kedican gördüğü yerde hallediyor bircogunu.

X