- 21 Mayıs 2011
- 4.547
- 1.046
- 52
-
- Konu Sahibi SiyahDeniz
secfiliz 4 tane mutasyon nedir?.. bende yaklasik 18 senedir fmf hastasiyim ve kolsin kullaniorum ama hic böyle birsey duymamistim.. özel olarak mi baktiriyorsunuz yoksa bu rutin yapilan testlerle falanmi takip edilen birsey?...
herkese slm.25 yıldır çektiğim ataklardan sonunda kurtuldum.romotolojide teşhis koymak gerçekten çok zor.6 senedir romotolojiye gidiyorum.önce lupus dendi.sonra spondilartrit dendi.gen analizinde fmf negatif çıkmıştı.ayrıntılı gen analizi yapılınca(ege üniv.)2.gende pozitif çıktı.dr um tam olarak hasta değilsin ama sülalende birileri yaşamış taşıyıcı gibi bi şey dedi.ben zaten sadece tutuluyorum eklemlerim şişiyor.karın ağrısı ve ateş olmuyor.aynı zamanda spondilartrit var.allahtan ankilozan değil.yani bükülme olmayacakmış.işte böyle benim hikayem biraz karışık.ama anladım ki çok iyi araştıracaksın,bilinçli davranacaksın.çünkü tıp bu konuda henüz çok iyi değil.ilaçlar denenerek teşhis koyulmaya çalışılıyor.zaten tahliller çok ta geçerli olmuyor.herkese sağlıklı günler diliyorum.
Benimde annemde var fmf hastalığı halk deyimiyle akdeniz ateşi...
ayda 1-2 kere atakları oluyor kalkamıyor nerdeyse yerindenAma kendi kendinin teşhisini koydu eğer terlediği anda birde soğuğa çıksın direk tutuluyor ağrıları başlıyor kalkamıyor yerinden oda dikkat ediyor ilaçları falan var doktorun dediğine göre günde 1 tane ama hissettiği anda 2 tane al dedi... benimde tek genimde çıktı taşıyıcıymışım inşallah çocuklarımda olmaz gerçekten çok zor... Ama bu hastalığın tek iyi yönü kanserden koruyormuş bi doktor öyle söylemişti
FMF hastası olan arkadaşlar varmı acaba? Allah dermansız dert vermesin...
merhabalar, öncelikle geçmiş olsun herkese.
benim de 6 yaşımdan beri sürekli mide ağrılarım oluyor. sırtıma fln vuruyor. yıllar sonra doktora gittim. fmf olabilirsin ama önce endoskopi ve ultrason yapılacak dedi. eğer onlar temiz çıkarsa fmf e bakacakmış. bunun sebebi de ağrının küçük yaşlarda başlamış olması.
belirtilere bakıyorum, bende karın ağrısı yok, mide ağrısı var. ateş yok, eklem ağrısı yok. bu hastalık mide bölgesinde de ağrı yapıyor mu?
arkadaslar biz esimin fmf oldugunu dusunuyoruz ataklar ayni abisinde de var fmf ama esimin kan sonuclarindaki degerler normal cikiyo
simdi gen testi yaptirmayi dusunuyorz sizler yaptirdinizi nereyi onerirsiniz
benim doktorum, hastalığımı teşhis eden kişi istanbul şafak hastanesindeki Mustafa Lütfü TANVERDİ idi.
bu hastalığı küçüklüğümden bu yana çekiyordum. küçükken ailem doktora götürürdü, karın ağrısı şikayetiyle giderdik. mideme ellerini bastırıp hızla çekerlerdi. ağlaya ağlaya bi hal olurdum. tahliller yapılır, bir sonuca varamazlar, en sonunda psikolojik nedenlerden dolayı bu ağrıyı yaşıyor, dersleri yoğundur deyip gönderirlerdi.
hatta 10 yaşındayken belkı de nedensiz olarak apandist ameliyatı da oldum. en son 3yıl kadar önce Lütfü Bey'e muayene oldum ve diğer doktorlar gibi yüksek doz ağrı kesici vermeden önce 1 hafta durumumu takip etti, gen testi yaptırdık ve fmf teşhisi konuldu. kolşisine başladık. çok şükür şimdi ilaçlarımı düzenli kullanırsam yılda bir kere ancak atak geçiriyorum. özellikle temmuz ayında çok sıcaklarda eklem yerleri şişmesi, ayak bileklerimde şişme yaşıyorum, o birkaç gün zorluyor beni.
şu an hamileyim, hamile arkadaşlar için de ilaç kullanımımı söyleyeyim. ilk zamanlar kullanmamıştım. 3. aydan sonraydı sanırım, önce günde 1 tane ile, sonra günde 2 tane ile ilaç kullanmaya devam ediyorum. hamileliğimde sadece 1 defa atak geçirdim. şiddetli mide ağrım oldu. sırtıma da vurdu ağrı. hamile olduğum için kas gevşetici ilaç ve serum verilemedi. kortizonlu ağrı kesici sadece dermanım oldu. 2 günde de iyileştim. çok şükür farklı bir sorun olmadı hamileliğimde.
allah hepimizin yardımcısı olsun inşallh..
merhabalar , herkese geçmiş olsun eşimde de var maalesef fmf , ilk defa eşim sayesinde duyduğum bir hastalık , gerçi eşim fmf taşıyıcısı olduğunu söylüyor ama bir taraftan da ara sıra atak geçiriyor, fmf ten dolayı değil de ankilozan spondilit olduğu için atakları olduğunu söylüyor , açıkçası kafam karıştı taşıyıcalarda hastalık belirtisi olmaz mı yada çocuğuma da geçme riski var mı değişik bi hastalık