yorumlardan içim şişti
(adam infaz koruma memuruymus. polis asker vs bu tarz iliskiler kurmayi sevmiyorum sahsen. sizde de adamin yakin dövüş, silah kullanma egitimi var, muhtemelen zimmetli tabancasini yaninda tasiyordur. bu beni görüşmemek icin tutabilirdi ama genel olarak)
ben eger istiyorsam giderdim ya - ki kendim de gittim boyle durumlarda flortlerimim evine. yedik ictik koklastik sonra evime bırakıldım
herkes sapık mi tecavüzcü mü?
böyle bir korkuyla panikle kim saglikli bir ilişki yasayabilir ki?
tüik verilerine göre bu ulkede öldürülen kadınların 2024te öldürülen kadinlarin %71i aile ici siddetten öldürülmüştür. yani yorum yazan arkadaslar eger gercekten bu kadar korkuyorsaniz korkmaniz gereken kisi kisa surede hayatinizda olan insanlar degil - eşleriniz, babalariniz, ogullariniz, dedeleriniz, dayilariniz. Haberlede sevgilisi tarafından katledilen kizlari görüyoruz, ben de tanik oluyorum ve herkesle ayni hisleri paylasiyorum. ama o haberlerde haber bile olmayan, bir kelimeyle gecen aile ici cinayetler 3 kat daha fazla.
ona rağmen burada hic bir yorum görmüyorum mesela "evlenme- cinayete kurban gidersin" demiyor kimse. burada aldatilana dayak yiyene bosan diyip yaziyoruz. o aile ici cinayetlerin neredeyse tamami bosanmak isteyen kadinlarin "ya benimsin ya kara topragin" modundaki kocalarindan geliyor.
iliskisi olana "evlen" deyip, dayak yiyene "boşan" derken sevgilisiyle basbasa kalana "sakın gitme, öldürülürsün" demek benim mantigima uymuyor- cok ezber geliyor
bu kadar korkup sevgilisiyle basbasa takilmaktan imtina eden insanların asil evlenmemesi lazim çünkü evlenince direkt o adamin bir parcasi oluyorsun. olasi ayrilik durumunda ya da bir kiskanclik aninda vs sizi oldurmek icin daha büyük bir motivasyonu var .ki benim 3. dereceden bir yakin akrabam serefsiz kocasi tarafindan bu sekilde öldürüldü bosanma asamasinda.
bu yüzden demek istedigim hayat bunca korka korka - kötü ihtimalleri düşüne düşüne yaşanmaz. yeniyilin ilk gününde bir kadin kafede silahla vurularak öldürülmüştü, bazen duyuyoruz bu sekilde öldürülen insanlari. yani adamin evine gitmemek de bizi koruyan bir mekanizma degil.
bence hayati bu kadar kötü düşünüp kötü yaşamaya ve kötüyü hayatımıza cekmeye gerek yok. bu kadar kötü düşünceyle insan nasil saglikli iliski kurabilir ki?