Bunları duymak inanın beni çok rahatlattı, insan en ufacık bir umuda ihtiyaç duyuyor, içimde ki korku tarifsiz, teşekkür ederimOnlara pek aldırma. Coğu doğru çıkmıyor zaten. Kuzenimin bebeği de hep öyle gelişim geriliği gözüküyordu. 3600,52 cm doğdu. Benim normal gözüküyordu 2600, 45 cm, 30 cm baş ölçüsüyle oldukça minik doğdu. İkisi de gayet sağlıklıydı ama. Ben 38+3 te doğurdum. Bebek 34 haftayla uyumluymuş aslında. 1 aylık bir gerilik varmış meğerse bebekte. Hiç anlaşılmadı. Son ultrasonda bile 3300, 52 cm çıkıyordu. Öyle mi doğdu ? Hayır. Ama bizim bir yoğun bakım sürecimiz vs de olmadı. Doğumdan 1 gun sonra aldım kızımı çıktım hastaneden… benim bir de erken doğum riskim vardı. O yüzden ciğer geliştirici vurulmuştum. Olmazsa onu doktora sor istersen. Belki iğne vurulduğumdan sıkıntı yaşamadım belki vurulmasam da sıkıntı yaşamacaktım bilmiyorum. Ama sormanda fayda var onu. Çok da kafana takma kuzum. Bebeğin sandığından çok daha güçlü emin ol
Evet hata payı çok oluyormuş gerçekten ama işte gelinde hamile bir anneye bunu anlatınHiç takma bebeğime 3300 gr doğacak denildi bir gün öncesinde bir gün sonra doğdum bebek 3750 gr fl kısalığı var denildi doğdum bacak boyu da normal kontrol eden çocuk doktoru bu cihazlarda hata payı çok oluyor demişti kalmış şurada 4 5 haftanız hayırlısıyla tadını çıkartın takmayın kafanıza
Umarım sağlıkla doğar bebislerimiz, doktorunuzun yorumu ne peki?merhaba ben de aynı şeyi yaşıyorum. 30 haftadayım ama karın ölçüsü 2 hafta geri, kafası ise 2-2,5 hafta ileride çıkıyor ölçümlerde. Kilosu da alt sınıra yakın. Şimdi kilo alsın diye kendimi yemeğe verdim, kuruyemiş yoğurt gibi şeyler. Birde solunuza doğru yatmakta fayda var kan akışı öyle çok oluyormuş. Gün içinde çok hareket etmemeye dinlenmeye çalşıyorum
Evet genelde bu tarz gerilikler genetik çıkıyor, bence de sıkıntı edecek bir şey yok sizde. Kilosu kaç çıktı 30. Hafta dadoktorum anne baba ikinizin de kafası büyük, yapısal olarak kafa büyük olabilir normal dedi. Kilosu hakkında da bir yorum yapmıyor, herşey iyi diyor muayenelerde. ben kendim ultrason kağıtlarında o değerleri görünce birde buradaki diğer bebişlerle karşılaştırınca kilosunun az diye kaygılanıyorum
1300 gr küsür çıktı 30+2 deEvet genelde bu tarz gerilikler genetik çıkıyor, bence de sıkıntı edecek bir şey yok sizde. Kilosu kaç çıktı 30. Hafta da
Bizim sizinle baya yakın gidiyor, benimde 30+5 de 1320 gr dı. Günlük 1 litre süt, 2 yumurta, her gün et veya tavuklu yemek, muz, keçi boynuzu pekmezi 1 yemek kaşığı, badem.. günlük bunları mutlaka tüketmeye başladım bakalım elimizden geleni yapıyoruz umarım sağlıkla doğar bebislerimizz. Buarada 30+2 de boyu kaç çıkmıştı?1300 gr küsür çıktı 30+2 de