Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ankarada fizyoterapist levent dolunay diye bir doktor olduğunu duydum.gidenlerin memnun kaldığını duydum....giden ve fikriolan varsa paylaşın ütfen kararsızım...ağrılara dayanamıyorum artık
selamlar ben eğer staj yaptığım zamanı da sayarsak 3 yıldır fizik tedavi rehabilitasyon alanında çalışan bir fizyoterapistim.
bu mesajla belki alakasız ama bence çok önemli olan bir durum var "fizyoterapist" diye bahsedilen kişiye "doktor" ünvanıyla bahsedilmeye devam edilmiş.
Doktor : 6 yıllık genel tıp eğitimi görür ve doktorluk ünvanını alır.
Fizik Tedavi Hekimi : 6 yıl tıp eğitiminden sonra TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) 'NA girer. Eğer yeterli puanı alırsa "Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon" dalını tercihlerine yazar ve kazanırsa uzmanlık eğitimi bitince UZMAN DOKTOR olur. Ve artık o bir "Fizik Tedavi Hekimi ya da Fizyatrist" tir.
Fizyoterapist : Sağlık Fakültelerinin ya da Sağlık Bilimleri Yüksekokullarının "4 yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü" okur tamamlar ve "fizyoterapist" ünvanını alır. Elle ve elektirik akımıyla yapılan ya da egzersiz programlarının dahil olduğu 10-14 ve daha fazla seans boyu hastalarla birbir ilgilenen kişi fizyoterapisttir.
peki hekim neden var fizyoterapist neden var derseniz????
doktor hastalığın adını koyar ilacını reçeteler, dönem dönem muayelerini yapar.
fizyoterapistin işi kendi elidir, tedavinin akışında önlemler almak, hastayı tamamen ele alarak ona uygun seansları tamamlamaktır.
Felçli bir hastaya uygulayacağı tekniklerle fonksiyonları yerine getirmeye çalışır amaç olabilecek en iyi seviyeye getirmektir. Yanlış teknikler ya da tam bilinmeden yapılan uygulamalar daha kötüye götürebilir.
Bunu neden söylüyorum çünkü tıp merkezleri ve çoook iyi nam salmış hastanelerde elektroterapide ya da rehabilitasyon salonlarında kimya mühendisleri, hemşireler, hasta bakıcılar ya da hastaneden torpilli sağlık sektörüyle ilgili hiç bir şey yapmamış insanlar "fizyoterapist"çilik oynayarak insanları kandırıyor.
her hastaya ve hastalığa ordan burdan öğrendikleri 1-2 şeyin aynısını yapıyorlar halbuki hastalık adı aynı olsa bile her hastalık hastaya göre bin türlü değişiklik gösterir.
merhaba canım boyun fıtığı için bana önerebileceğin bir şey var mı.
yani ağrı olmaması için günlük hayatıma nasıl devam etmeliyim