• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

FİZİK KİMYA BİYOLOJİ hangisini okumak daha kolay

• Konu Sahibi Konu Sahibi woma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

woma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
255
0
116
İçel Mersin
arkadaşlar bu bahsettiğim bölümlerden hangisini okumak daha kolay 4 yıllık üniversite bitirip polis olmak için okumak istiyor kuzenim açıköğretimden bitirmek istedi ama olmadı beceremedi orda okumayı şimdide açıkta kalan bölümler hep fizik kimya biyoloji bunlardan hangisini seçmeli ek tercihlerde

istatistiklere göre en az net yapılan derstir biyoloji.Sayısalın içinde nispeten kimya daha kolaydır.Ezberi,bağlantı kurması iyiyse biyoloji olabilir,ama onun da içinde az da olsa belli konularda problemler vardır.

yalnız açıköğretimden başaramadıysa sayısalları başarması biraz daha zor gibi çünkü sözelde (açıköğretimde sayısal ağırlıklı ders olmadığı için sözel diyorum)anlaşılcak bir şey yok yani hiç yapamazsan ezberler yine de geçersin ama sayısalda pek öyle değil soruyu evirip çeviriyolar bir sürü bilgiyi kullanmak gerekiyor yani bence fiziğe hiç bulaşmasın ..bence biyolojiyide seçmesin o da çok sıkıcı yani açık öğretimden sıkılmışsa o da bayar onu kimya çok keyifli derstir ama anladığım kadarıyla 4yıl okucak yani öyle yazmışsınız bunlar fen edebiyat fakültelerinin bölümleri uyarmak istiyoum bu bölümlerde adamın canına okuyorlar öyle yata yata geçemez eğer ilgisi ve bir alt yapısı yoksa açıköğretimi tekrar denesin çünkü bu fakültelerin amacı bilim adamı yetiştirmek ülkemizde her ne kadar amacına ulaşılmaya yetecek bir merdiven olmasada okurken emdiğiniz süt burnunuzdan geliyor gibi bir nevi

bioloji 3. sınıfım....
fen edebiyat bölümü okumak gerçekten zor......biyoloji seç derim çünkü sayısal mantığın zayıfsa dier bölümlerde zorlanırsınnn....

buarada sormak istiyorum aklıma takıldı fen edebiyat bölümüne neden takıldın ki bu kadar? fen edebiyat okumak gerçekten zor...her bölüm zor şüphesiz ama fen edebiyat bölümnde cidden sınırı zorluolar....

Bu kişiden kişiye değişir,kişisel bir tercihdir bu.En iyisini kuzenın bilir.Lisedeki bilgilerini tazelesin,hangi dersten zorlanıyordu,hangi notu düşüktü ve bu bölümlerden birini okuyup zor olduğunu söyleyen arkadaşlar neden zorlandıklarını açıklayıcı bir şekilde yazarsa bence daha faydalı olmuş olurlar.

Ve turuncukelebek arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum.Polis olmak için bu bölümler okunmaz eğer bunlardan birini seçerse eminim ki ileriki dönemlerde polis fikrinden cayacaktır diye düşünüyorum.

Valla ben Fizik okuyorumm ama aklı olan bu bölümü tercih etmesin diyorum. Gerçekten çok zor bi bölümm hiç kimse boşa uğraşmasın fizikle mezun oluncada zaten bi halt olmuosun bu ülkede =))

fizik kimya biyoloji okuduktan sonra polis olmak mantıklı.. eğitmen olmak istersen formasyon dersleri felan alacaksın bir de çok uzuyor yani..

fiziği 4 yılda bitiren çok azdır..
biyoloji de çok fazla terime dayanıyor..boşuna bi sürü şeyle dolduruyorlar beyinleri..
kimya bunlara göre daha kolay..en azından daha sınırlı..

ben kimya okudum 5 senede bitirdim. ama en zoru fiziktir daha ayrıntılıdır. en kolayı bence biyoloji çünkü daha az kafa yorduran bir bölüm. sayısal zekanın durumunada bağlı tabi ama biyoloji brz daha çalışınca olan bölüm. fizik çalışsanda anlamayabilirsin. kimyadada bazı kuantum gibi dersler anlaşılması zor.birde laboratuvar dersleri kimyanın daha çok var. devamsızlık çok yapamazsın mecburi oluo. ondan en kolay biyoloji diyorum. tabi bu 3 bölümün arasında. yoksa fen-edebiyat çoğu mühendislik dalına göre daha zordur, hocaları daha çok zorluyor.

bende fizik mezunuyum maalesef...fizik okumayın eğer öğretmenlilk yapmayacaksan hiç birşeye yaramaz.kimya oku daha çok iş alanı var...kardeşimde kimya okuya son sınıf fizik kadar olmasada zor...

ben biyoloğum..bölümümü severek okumuştum ama anatomi,fizyoloji,histoloji gibi baba dersler yığınla latince ezber zordu tabii..Bir de önemli olan hangi üniversitede okuduğun..lise düzeyinde biyoloji eğitimi veren doğru düzgün bir laboratuvarı dahi olmayan üniversitelerde okunan biyolojiden bahsetmiyorum..
İyi bi üniversitede okursan ağır ama bi o kadar da zevklidir..
Ben şahsen fiziğin f sinden anlamam..bana göre çok zor bi bölüm..ayrıca da iş bulma şansı çok zor..öğretmenlikten başka alanı yok..ama kimya yada biyolojinin iş sahası daha geniş..
Her bölüm zordur..önemli olan sonrasının ne kadar zor olacağı..:51:

Bilkent mol. biy. mezunuyum bizimkisi daha ayrı bir bölüm gerçi :) ama farklı üniversitelerden hepsinden mezun olan tanıyorum aşagı yukarı hepsinin derslerini de biliyorum. Bence sayısal öğrencisi için biyolojinin ters tarafı ezberinin teriminin vs cok olmasıdır. Fizik sanırım en zorudur genel anlamda. Bilkent kimya tüm dünyadaki en zor bölümlerden biriydi biz okurken ama diğer yerler o kadar da zorlamaz. Kimya da iş sansın daha yüksek olabilir yine de fen fak tercihi en son düşünülmeli üzgünüm ama ülkemiz sartları böyle:(

Back