- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi Kaybolmuscennet
-
Kurban bağışı da mı alıyor lösev... Mesela oda önemli konu. Adak adıyoruz yada kurbanda kesecek oluyoruz. En güzeli et alamayan ailelere dağıtılmasjSosyal sorumluluk icin,
Benim guvenerek bagis yaptigim kurumlar;
koruncuk vakfi
Losev.
Ozellikle losevin kurban bayramindaki yontemini cok guzel buluyorum.
Aynen zaten çevre de olmaması sıkıntı. Bir de gerçekten ihtiyaç sahibine ulaşması önemliÇevrenizde yoksa durumu iyi olmayan biri bağış yapabilirsiniz diyen biliyorum
Fitremizi akrabalara veriyoruz ama zekatın bir kısmını derneklere gönderiyorum
Kurban bağışı da mı alıyor lösev... Mesela oda önemli konu. Adak adıyoruz yada kurbanda kesecek oluyoruz. En güzeli et alamayan ailelere dağıtılmasj
Gerçekten bilmiyordum öyle güzel ki bahsettiğiniz yöntem . Mesela sağsalim evlenir evimizde olursak kurban keselim diye düşündük. Adak olduğunda evine girmemeli. Löseve bağış yapılabilir. Teşekkür ederim bu bilgi içinLosev diyanete danisarak soyle bir yontem uyguluyor kurbanda;
Kurban bagislarini vaktibde kestirip buyuk firmalara olcup veriyor. Sonra yil icinde bu firmalardan taze et alip hastalarina gonderiyor. Losemi hastalari taze et yemesi gerektigi icin bu yontem daha cok faydali oluyor hastalar icin. Cok mutlu oluyorum oraya bagis yapabilirsem eger.
Ya ben bu konuda hiç birşeye denk gelmedim yada hep size denk gelmiş. Çoğunluk lösev diyor . Şu mübarek ramazan bütün hastalara şifa versin Allah .Açıkçası Kızılay bağış yapacağım, fitre zekat için düşüneceğim son kurum olurdu.
Lösev son derece güvenilir.
Allah şimdiden kabul etsinYa ben bu konuda hiç birşeye denk gelmedim yada hep size denk gelmiş. Çoğunluk lösev diyor . Şu mübarek ramazan bütün hastalara şifa versin Allah .
Amin canım. Allah hepimizin bağışını dualarını kabul etsin. Ramazanda herkesin evine huzur bereket versin Allah'ımAllah şimdiden kabul etsin
Mübarek ramazan ayında Allah'ım herkesin evine önce sağlık huzur sonra bereket versin. Çevresinde fitre zekat verecek kimsesi olmayanlar ya da bulunduğu şehirde yabancı olanlar ne yapmayı düşünüyor . Borçluda olsak dinimizin hükmü kadar zekat vermemiz fitre vermemiz gerekiyor. Kızılay vb sivil toplum örgütlerine vermek iyi olur mu. ?Az önce bir programda Kızılay dan bir sorumlu yaptıkları bazı yardımları anlattı izlerken bile için titredi...
Ameller niyetlerle göredir sonuçta .
Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Not: fitre zekatı silersek konu dini değil sosyal sorumluluk konusu oluyor.
Mübarek ramazan ayında Allah'ım herkesin evine önce sağlık huzur sonra bereket versin. Çevresinde fitre zekat verecek kimsesi olmayanlar ya da bulunduğu şehirde yabancı olanlar ne yapmayı düşünüyor . Borçluda olsak dinimizin hükmü kadar zekat vermemiz fitre vermemiz gerekiyor. Kızılay vb sivil toplum örgütlerine vermek iyi olur mu. ?Az önce bir programda Kızılay dan bir sorumlu yaptıkları bazı yardımları anlattı izlerken bile için titredi...
Ameller niyetlerle göredir sonuçta .
Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Not: fitre zekatı silersek konu dini değil sosyal sorumluluk konusu oluyor.
Teşekkür ederim. Çoğunluk lösev diyor zatenDini yönü konusunda fetva verecek bilgim yok ancak bana da Lösev uygun geliyor
Ayrıca Darüşşafaka'ya her ay sürekli bağışım var, oraya da verilebilir, çok güzel işler yapıyorlar
Mehmetçik vakfına da çok güveniyorum
Aynen zaten çevre de olmaması sıkıntı. Bir de gerçekten ihtiyaç sahibine ulaşması önemli
Teyzem bu sene annem ve bizden istemis ihtiyaci varmis.Detayli bilginiz var mi bu konuda?Verilebiliyor mu ki?Benim aklima yatmamisti teyzemin esi hayatta,hem esinin hem kvsinin maasi var,evleri kira degil.Biz akrabadan ihtiyaç sahibi olanlara vermeyi tercih ediyoruz. Akrabalarımda ihtiyaç sahibi kimse olmasaydı muhtarlığa veya kaymakamlığa gidip sorardım herhalde mahallemde civarımda yoksul aile var mı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?