Fitness

aylindaffodil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
63
0
Bir süredir fitness yapıyorum.Şu sıralar işim dolayısı ile Bursa'da ikamet ediyorum ve bir spor merkezine gidiyorum.Benim gibi Fitness meraklısı olanlar var mı aranızda...

sanırım fitness ile ilgili paylaşımlarda bulunabileceğim birileri yok,halbuki çok faydalı bir spor özellikle kalça ve göğüs hareketleri ile vücudun çok diri ve fit görünmesini sağlayabiliyor...

aa bu çk ii olmuş.bnde bursadayım ve fıtnessa gitmeyi düşünüorm yazın göbek bölgemde fazlam var ve nasıl eriteceğimi bilmiorm.biraz anlatr msn neler yapıosn hangi bölgeye ağırlık veriosn nereye gidiosn bursada?

akpınar kültür merkezi var.1050 konutların arkasında oraya gidiyorum.Aslında işin çok detayı var gelirsen hocamız sana göbeğini eritmen konusunda yardımcı olacaktır.

Bir süredir fitness yapıyorum.Şu sıralar işim dolayısı ile Bursa'da ikamet ediyorum ve bir spor merkezine gidiyorum.Benim gibi Fitness meraklısı olanlar var mı aranızda...

Fitness meraklısı olduğum için fitness eğitmeni oldum.Yıllardır bu meslekteyim (7)Yardımcı olabileceğim bir konu varsa seve seve olurum

Ben yıllardır çeşitli fitness merkezlerine giderim,son iki aydır Maya sport club'a gidiyorum gerçekten çok ilgililer ve çok iyiler.Grup dersleri ve hocaları süper herkeze tavsiye ederim.Daha önce gittiğim yerlerden çok farklılar.

Kızlar bende spor salonuna yazıldım 3 gün önce. 3 gün boyunca hergün gittim ama ben kilo almak için gidiyorum. etrafımdakiler korkuttu beni kadınsı hatlarını kaybedeceksin kilo almadığın gibi birde kas yapacaksın göğüslerin bile erkek gibi olacak diye açıkçası korkmaya başladım hazır eğitmende varken sormak istiyorum,bu söylenilenler gerçekten olur mu? Fitness sporuyla kilo alınır mı?

fitness salonuna giden arkadaşlar çalışma sürelerini ve hangi kaslar için hangi aletlerle çalışınca daha çok fayda gördüklerini de paylaşabilir mi acaba?

zayıf kasları güçlendirmek için harika bir yol bu, birçok hastalığın tedavisi de düzenli spor oluyor zaten.

Merhaba;

Ben fitnessa başlayalı yaklaşık 1 ay kadar oldu ve çok faydasını gördüm.

157 boyum 56 kilo ağırlığım var. 26 yaşımdayım. Bu boya bu kilo sağlıklı görülebilir ama pantolonlarım bacaklarımdan geçmemeye başladığında psikolojime hiç iyi yansımadı bu durum. Sürekli akrep nalan giyip giyinmekle olmayacak dedim ve yediklerime dikkat etmeye başladım. Hazindir ki hiç bir işe yaramadı. 2 yıl öncesine kadar abur cuburu kesip kilo verebilirdim ama bu sefer mümkün olmadı.
Spor ile olabilir ancak dedim ve temmuz 18'de hafif tempolu fitness antrenmanlarına başladım. Yediklerime daha çok dikkat ettim. Hayvan gibi yediğim çikolatalar, cipsler, gofretler, dondurmalar, şerbetli tatlılar, hamur işleri, tuz, içeceklerime attığım şeker, bisküviler, hatta kahvaltıdaki reçeli bile bıraktım.

Neyse;
3 haftalık fitness antrenmanlarım sonucunda kilo olarak 54,5 kiloya düştüm.
Ama ölçülerimde inanılmaz bir gelişme meydana geldi. Şöyle ki;

13/07/2012

Bel :70 cm

Simit dediğimiz o bölge: 80 cm

Basen: 97 cm

Üst bacak: 56 cm
iken

03/08/2012

Bel: 65 cm

Simit: 76 cm

Basen: 94 cm

Üst bacak: 53 cm oldu.

Meraklısı olursa daha detaylı paylaşımlarda da bulunabilir.

Önemli olan tartı değil aynadır :) Bunu unutmayın

Fitness meraklısı olduğum için fitness eğitmeni oldum.Yıllardır bu meslekteyim (7)Yardımcı olabileceğim bir konu varsa seve seve olurum

kizlar meraba yardiminiza ihtiuacim var cunku kafam iyice karisti 7 kilo fazlam var ve uc aydir spor salonuna gitmeme ragmen veremedim salonda cardio ve girlik calistim spor uyeligim bitiyo bu hafta bende evde dambilla devam etmeyi dusunuyodum fakat bugun doktorumla konustum ve kafam karisti cunku doktorum agirlik calismamam gerektigini kas yapinca ilerleyen zamanlarda kaslarin enerji isteyecigini bunuda zarar verip sis kasli bi vucuda sahip olmama yol acacagini soyledi agirlik yerine dans yuruuy pilates vs onerdi. fakat salondaki antrenor ise kaslari guclendirmek icin agirlik sart diyor ne yapacagimi sasirdim amac zayiflamak

işin uzmanı arkadaşlar daha detaylı cevap verecektir, ancak bizlerin hem bayan olmamız, hem de erkekler kadar ağır çalışmalar yapamadığımız için öyle kas kütlesi haline gelmemiz zor. kilo vermeye gelince, kas çalışması da yapıyorsanız, kilo değil de cm lerinize dikkat etmelisiniz, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, çünkü kas vücudu inceltir, toparlar (üzerindeki yağlar eridiğinde) ama tartıda ağır çeker. ayrıca düzgün bir kas kütlesi oluştuğunda, siz durduğunuz yerde bile enerji harcamaya devam edersiniz, kaslarınız uyumaz hep çalışır çünkü:)

ancak spora gidiyorum diye her önüne geleni yememek, sağlıklı beslenmeye dikkat etmek de lazım, burada açlık diyetleri değil kast ettiğim, düzenli beslenme, yeterince protein, sağlıklı karbonhidratlar, sağlıklı atıştırmalıklar.

ya arkadaşlar 2 sene içinde 10 kilo aldım artık kendimi tanıyamaz hale geldim. ne yapacağım ne edeceğim? ömrüm boyunca hiç zayıflamaya çalışmadım. bir şey danışacağım
ekmeği kestim, bol bol su içmeye başladım günde 2-3 kase yoğurt yiyorum ve yoğurdun içine pul biber atıyorum birde fitnisa başlamak istiyorum bizim burdaki spor salonunda haftalık 14 saat. cumartesi 7 saat, pazar 7 saat sürüyo ayda 56 saat fitnis demek. 1 ay içinde kaç kilo veririm 10 dan fazla mı az mı? birde yosun yağı kullanmaya basladım yeterki vereyim şu lanet olası kiloları fikirlerinize ihtiyacım var.

konuyu açan arkadaş bursa ve fitness tan bahsetmişken ben de buraya yazmak istedim.

bursa'da temiz ve hijyene önem veren, ilgili, hocaların olduğu, yağ yakmaya yönelik studyo derslerinin olduğu bir salona üye olacağım ama kararsızım. iş çıkış saatlerinde gidebileceğim için kalabalık olmasınd çekiniyorum. studyo dersleri çok önemli ağırlık çalışan kaslı atletli erkeklerin arasında spor yaparken pek rahat edemiyorum açıkçası. soyunma odalarındaki hijyen ve konfor da önemli benim için.
şu aralar score korupark yada maya sport club a giden ve ya başka bir tavsiye verebilecek biri var mıdır forumda?

18 yasındaym 157 boy, 50 kiloyum, vücut direncm düşük oldugu için çok sık hasta oluyorm ve hasta olunca da çok hızlı kilo veriyorm, bu yüzden bacaklarmda kırmızı kalçamda beyaz çatlaklar var. bunlar sporla düzelr mi sizce?

ayrıca elma tipi kilo alıyrm göbek ve simit oluyo yani ama kalça ve göğüs namına bişey yok. belim kalın özellkle ölçmedm ama bu durumdan hoşnut değilim evde egzersiz yapmak yeterli olur mu sizce? daha önceden mekik çekmeyi denedm ama pek faydasını göremedm de :/

Score korupark'a ben gidiyorum bir aydır ve çok memnunum. Mesajınızın üzerinden epey zaman geçmiş ama hala sorularınız varsa cevaplayabilirim.

omuz ve karın kası için fitness mı yoksa yüzme mi daha iyi olur?

Omuzlar için yüzme iyi gelir ama karın kası fitness ile çıkar Eğer karın bölgesindeki fazlalıklardan kurtulmak istiyorsan illa ki kardiyo yapmalı ve sağlıklı besinler tüketmelisin Ayrıca ben yaptığım antremanlarla,ağırlıklarla sırt ve kol çalışıyorum, hem omuzlarımın daha yuvarlak görünmesini sağladım hem de sırt ve kol kaslarım gelişti Yani fitness ile ikisini de yapmak mümkün tek ihtiyacın olan mat ve ağırlıklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…