Fit Club 🏋🏻‍♀️

Kızlar termalde emekli bir diyetisyenle tanıştım. Ama kendi sokugunu dikemeyen terzi misali, epey kiloluydu.
Size de bahsetmiştim, benim 50'li rakamları görmek gibi bir hedefim var. Aldığım kaloriyi dusursem veririm veya harcadigim kaloriyi arttırsam yine veririm.
Ama ikisi de mümkün değil.
Bedenime bir ali-cengiz oyunu lazım diye düşünürken, bu diyetisyen hanım if önerdi. Bildiğim kadarıyla bu diyet yönteminden ziyade, yaşam tarzı. Ben hep az az sık sık yemiş insanım ve günde üç ana ogunum hep oldu. Diyetisyen hanım dedi ki aynı kaloriyi iki ana öğünde al, açlık süren de senin düzenine göre 1.5 saat kadar fazla olacak. Bunu sürdüremezsem metabolizmam saçmalamaz mı dedim, alışırsın dedi...
Hep aynı düzen gerekli yani, ben öyle anladım.
Bir ay, iki ay hadi üç ay yaptım, ya sürdüremezsem? Sizin bu konuda deneyiminiz var mı? İstediğim kiloya ulaşınca yavaş yavaş kendi duzenime geçersem, kilo alır mıyım? Öyle bir risk var mı, o riski almaya değer mi? Yoksa aynı şekilde devam mı edeyim?
96 kg'dan bu kiloya 3 ana, 2 ara öğün ve porsiyon kontrolü ile geldim. Ciddi bir plato süreci de yaşamadım. Ama dediğim gibi işte daha düşük kalorili beslenemem, sporu da arttıramam. Bu ikisini yaparsam herhangi bir hareketsizlik durumu yaşarsam, kilo almam kaçınılmaz olur.
Bilemedim...🤷🤦

Tam benim kafalar pek severim gezmeyi
Hele bir emekli olayım, sırt çantamı takıp kafa nereye ben oraya
Allah sağlık ve huzur versin, gönlüne göre olsun. Esinle de bu konuda kafan uyuyorsa çok güzel oluyor. Eşimi de alistirdim, şimdi sürekli gezme düşünüyor...😁

51.85
50 GRAM almışım😱😱😱
Komedi
:KK70::KK70::KK70:

Eklentiler

• 5E557BFB-F08A-46C7-ACFA-F0A3FE6ECC20.jpeg
    5E557BFB-F08A-46C7-ACFA-F0A3FE6ECC20.jpeg
    89,5 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba kizlar, nasılsınız?😍
Dün gece evin yolunu bulup döndük. Yarın gece de 2 gece 3 günlük bir tura katılacağız, nasipse pazar gecesi evimizde oluruz.
Son haftam termalde geçti, güzelce dinlendim.
Kendimiz pişirip yediğimiz için, daha düzenli oldu
Ablamda maalesef o düzeni yakalayamadım. Nihayetinde misafirdik, ev sahibine tâbi olduk.
Ama saatleri değişse de yürüyüşü ihmal etmedim.
Onu yemem, bunu yemem takdir edersiniz ki olmuyor, ne piserse onu yedim. Bazen iki, bazen üç öğün oldu.
İki kere de kendi özgür irademle ciss yiyeceklerden yedim. Ohhh afiyet şifa olsun. 😍
1/2 dilim kaymaklı ekmek kadayıfı, 1/2 ekmek arası bol kokoreç.
Gözlemlediğim kadarıyla ablam diyeti falan bırakmış, her akşam çayın yanında gelsin kekler, gitsin helvalar şeklinde hamini gırtlak yiyip duruyor. Bir kere sordum, kem kum etti, bir daha da lafını açmadım. Herkesin kendi tercihi...🤷

Şu an hem yol, hem regl siskinligi var. Nasipse yarın sabah tartılirim. Tur dönüşü de yine tartılirim ve kendi düzenimi yeniden oluştururum.
Kilo verdiğimi düşünmüyorum ama almış gibi de değilim sanki. Aldıysam da en fazla 1 kg civarıdır. 61-62 kg olabilirim. Yarın sabah göreceğim...🤭
Yeni gelenler varsa hosgeldiler...🙋

Sizin diyetler, sporlar nasıl gidiyor?

Geldi yillarin if cisi.
Ben 1 yildir duzenli yapiyorum, oncesi de var da o duzenli degildi.

Sorularına cevap vermeye calisayim.

Ifi birakirsam kilo alir miyim. Hayir almazsin, ama atiyorum son ogunun uzerinden 16 saat sonra tartilmakla, 8 saat sonra tartilmak arasinda fark oluyor illa ki. Onun bilincinde olmak lazim.

Kaloriyi 2 ogune yaymak sana nasil gelecek, nasil hissettirecek o onemli bence. Ben böyle dolu dplu sofraya oturmayi, tamamen tok kalkmayi seviyorum. O yüzden if tam bana göre. Ama seni rahatsiz da edebilir vs bence kendi ic sesini dinle. Sürdürülebilir olan senin sevdigin sey olacak çünkü.

Bir de benim takip ettigim 2 tarz doktor var. Bir tarz senin dedigin gibi düzenli if öneriyor. Iste her gun ayni saatte ye, ayni saat aralığında kal vs seklinde. Bir diger tarz da regl dongusune gore artir azalt diyor. Atiyorum 30 günlük regl dongun var, ovulasyon zamaninda 14-15 saat. Reglin basinda ve ovulasyon sonrasi uzat uzatabildiginde. Regle yakin ve regl suresince de hiç yapma 12-13 saati gecme. (regl dongun yoksa bu bir haftayi kafana gore belirle- örneğin ay döngüsü ile yapanlar var)
Bir diger 3. Tarz da o gunluk hislerine gore karar ver. Iste yemek istemiyorsan atla ogunu, istiyorsan ye gibi.

Ben bunlardan 2. Yi yapiyorum. 1. Yi yapip hormonal duzensizlik yasayablar var diye duydum (kadinlarda). 3. Tarz bana simdilik uygun degil zaten, ama ona gecmeye niyetliyim. Sezgisel oruç diye geciyor o da sanirim.

Geldi yillarin if cisi.

Ifi birakirsam kilo alir miyim. Hayir almazsin, ama atiyorum son ogunun uzerinden 16 saat sonra tartilmakla, 8 saat sonra tartilmak arasinda fark oluyor illa ki. Onun bilincinde olmak lazim.

Kaloriyi 2 ogune yaymak sana nasil gelecek, nasil hissettirecek o onemli bence. Ben böyle dolu dplu sofraya oturmayi, tamamen tok kalkmayi seviyorum. O yüzden if tam bana göre. Ama seni rahatsiz da edebilir vs bence kendi ic sesini dinle. Sürdürülebilir olan senin sevdigin sey olacak çünkü.

Bir de benim takip ettigim 2 tarz doktor var. Bir tarz senin dedigin gibi düzenli if öneriyor. Iste her gun ayni saatte ye, ayni saat aralığında kal vs seklinde. Bir diger tarz da regl dongusune gore artir azalt diyor. Atiyorum 30 günlük regl dongun var, ovulasyon zamaninda 14-15 saat. Reglin basinda ve ovulasyon sonrasi uzat uzatabildiginde. Regle yakin ve regl suresince de hiç yapma 12-13 saati gecme. (regl dongun yoksa bu bir haftayi kafana gore belirle- örneğin ay döngüsü ile yapanlar var)
Bir diger 3. Tarz da o gunluk hislerine gore karar ver. Iste yemek istemiyorsan atla ogunu, istiyorsan ye gibi.

Ben bunlardan 2. Yi yapiyorum. 1. Yi yapip hormonal duzensizlik yasayablar var diye duydum (kadinlarda). 3. Tarz bana simdilik uygun degil zaten, ama ona gecmeye niyetliyim. Sezgisel oruç diye geciyor o da sanirim.
Merhaba if yaparak kaç zamanda kaç kilo verdiniz ?

İyi akşamlar.
Öğlen 13:00 iki yumurtayla omlet domates salatalık
Akşam 18:00 bir kase haşlanmış karabaşak üszerine tavuklu sos, 1 ayran.
3,5 litre su
2 kupa kahve
😘

Geldi yillarin if cisi.

Madem surduremeyip kendi duzenime döndüğüm takdirde kilo almayacağım, üç hafta kadar deneyeyim. Açlık süresi beni rahatsız etmez. Günlük aldığım kaloriyi iki öğünde almak nasıl hissettirir, denemeden bilemem.
Dini oruçta açlık süresi gündüz oluyor, yani farklı. 🤷 Açlık koymaz da, fazla yiyince midem rahatsız olur mu bilemedim.
En azından bir kaç kiloyu bu şekilde verebilme ihtimalim var.
Bu arada beslenme düzeninde açlık sürem 14 saat oluyor, if yaparsam iki saat fazla olacak.
Kahvaltı saatim 8 iken, if'de 10 olacak...Akşam yemeği yine 18.00 olur.
Ara öğün yapmamaya çalış dedi, bakacağım artık.

Aynı düzende gidersem de, sadece koruyacak gibiyim...

Teşekkürler canım...😘🌹

Son düzenleme:
Iyi aksamlar

Sabah 8.30 da
350ml shake

Ogle 12.30 da
1dilim köy ekmegi
1 avokado
Domates, kivircik marul,bokchoi, cam fistigi ile salata
3 adet taze uzum

Aksam 17 de
3 yk salcali makarna