Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

ya kızlar aycanın anlatıkkların aynısı bendede var sabahları ac karnına 2 kasık balı ılık suda karsıtıp ıcın 1 saat bısey yemeyın ıyı gelıyor..

ya kızlar aycanın anlatıkkların aynısı bendede var sabahları ac karnına 2 kasık balı ılık suda karsıtıp ıcın 1 saat bısey yemeyın ıyı gelıyor..

canım ya ben var ya neler yaptım neler ohoooooo hiç biri işe yaramadı tabi herkesin bünyesi farklı

ben de anal fissür operasyonu geçirdim. kabızlık benim için kronik hale geldi nerdeyse.. ameliyattan sonra oldukça rahatladım.ama zorladığım zaman ara ara kanama oluyor. hele de şu an hamileyim ve bu dönemde kabızlık had safhalarda. yine anal fissür sorunu yaşamamak için doktorumdan kabızlık ilacı istemek zorunda kaldım..

mohıni sanada geçmiş olsun canım ya senin ameliyattan sonra ne kadar sürede geçti ben ameliyat olalı 2 hafta oldu ama hala tuvaletimi yaparken canım acıyo bide 1 ay periz verdi hiç bişey yemiyorum yiyorumda belirli şeyler merak ettim ne kadar sürede geçtiğini doktor normal diyo 1 ay da anca geçer diyo

mohıni sanada geçmiş olsun canım ya senin ameliyattan sonra ne kadar sürede geçti ben ameliyat olalı 2 hafta oldu ama hala tuvaletimi yaparken canım acıyo bide 1 ay periz verdi hiç bişey yemiyorum yiyorumda belirli şeyler merak ettim ne kadar sürede geçtiğini doktor normal diyo 1 ay da anca geçer diyo

ben 2 hafta işe gidemedim. ayrıca bir süre daha baticona oturdum (baticon ılık suya atılan bi ilaç. bu ilaçla dolu suda oturdum günde 3 kere). ameliyattan sonra yine tuvalette oldukça zorlandığım bi günde aynı doktora giderek lavma yaptım bi kere. bunların dışında kabız kalmamaya çalıştım (zeytinyağı bile içtim).. biraz daha dayanmaya çalış acıya...daha sonra gayet rahatlıyacaksın. ama bundan sonra da kabız kalmamak bizim için çok önemli... çok geçmiş olsun...zor bi süreç...

mohini sağol canım aynen bende günde 3 kere suya oturuyorum baticonlu benimde her tuvalette acıyo ama doktor normal dedi içimi rahatlattın yani geçicek en azından yaşamış birinden duyuyorum

annem bugün doktora gitti dedim söle sakın dublahac diye bi şurup var bağırsak düzenleyici ondan vermesin allahtan toz vermiş bu sefer
çok sağol bilgiler için kib

evet canım ya az kaldı büyük gün yarın dr. gelince hemen yazarım :a015:

:1hug: Selam aycan ben bugün dr. gidebildim bende fissür varmış sadece krem verdi dr. beslenmeme dikkat etmemi söyledi bi de sabah aç karnına ılık suya bi kaşık balı karıştırıp içmemi söyledi 1 ay sonra tekrar gidicem. Muayene korktuğum gibi değildi. Daha başlangıç olduğu için ameliyata gerek yok, çabuk düzelir dedi.İnşallah bununla atlatırım sanada tekrar geçmiş olsun şimdi nasıl oldun?

mohini canım sen ameliyat olduktan sonra ne kadar sürede tamamen geçti benim 1 ay oluyo nerdeyse ama hala tam geçmedi bi tek tuvaletimi yaparken rahatsız ediyo bide bugün değişik bi acı var sanki meme varmış gibi hissediyom herkes yoktur diyo senin ne kadarda geçti acaba

mohini canım sen ameliyat olduktan sonra ne kadar sürede tamamen geçti benim 1 ay oluyo nerdeyse ama hala tam geçmedi bi tek tuvaletimi yaparken rahatsız ediyo bide bugün değişik bi acı var sanki meme varmış gibi hissediyom herkes yoktur diyo senin ne kadarda geçti acaba

benim de hemen bi anda geçmedi tabii..hatta benim ameliyattan iki ay sonra düğünüm vardı...geçen sene idi...düğüne kadar tam olarak geçmediğini hatırlıyorum....suya oturmayı düğünden sonra bıraktım...bu hastalığın iyileşme hızı kabız kalmamaya bağlı...iyileşme sürecinde kabız kalmazsan iyileşme süreci hızlanır..aradan bir seneden fazla geçti...hala kabızlıkta ve zorlanmalarda çok hafif kanamalar yaşıyorum...ama acı iyileşene kadar sürüyo...

canım bu kadar benzerlik olr benimde 2 ay sonra düğünüm var o zamana kadar geçse bari peki evlendiğinde zorluk oldumu bana hani zorlamadan belki bişey olabilir dediler bende şimdi ondan korkuyorum

yok hayır... sorun yaşamadım ilişkiden dolayı... sadece birkaç defa, ilişki sırasında basınç hissettim o bölgemde... bu da ağrıdan çok küçük bi sıkıntı veriyo... bunun dışında da, zaten söylememe gerek yok ama anal ilişkinin zararlarını biliyorsundur... sen zaten 1 ayını atlatmışsın... düğüne kadar bi hayli azalır sıkıntıların...

sağol canım tabiki biliyorum allah şaşırtmasın çok sağol yardımların için

rica ederim. hiç önemli değil.. sağlıklı günler dilerim sana.... birkaç ay sonra şu an duyduğun acıları hatırlamayacaksın bile....

inşallah canım çok teşekkür ederim şimdi rahatladım sanki hala bağsurum varmış gibi hissediyorum demekki normal içim rahatladı biraz daha sabır edicem

temmuz ayında ankarada bir profesör doktor tarafındana nal fissür ameliyatı oldum, aradan 4 ay geçti hala iyileşme yok, bana toplamda 2.600 ytl ye mal oldu ama parasında da değilim keşke geçseydi.

benim de hemen bi anda geçmedi tabii..hatta benim ameliyattan iki ay sonra düğünüm vardı...geçen sene idi...düğüne kadar tam olarak geçmediğini hatırlıyorum....suya oturmayı düğünden sonra bıraktım...bu hastalığın iyileşme hızı kabız kalmamaya bağlı...iyileşme sürecinde kabız kalmazsan iyileşme süreci hızlanır..aradan bir seneden fazla geçti...hala kabızlıkta ve zorlanmalarda çok hafif kanamalar yaşıyorum...ama acı iyileşene kadar sürüyo...

arkadaşlar bendu yaklaşık 3 hafta önce kronik anal fissür ameliyatı oldum biliyorum siz olalaı baya olmuş ama nekadar sürede geçti bende ishal hapı kullanmak zorunda kalıyorum hala en ufak zorlanmada çok acı hissediyorum

evet arkadaşım aynen benimkide böle oluyodu iğne batarmış gibi yaklaşık 2 ay çektim sonunda ameliyat dedi.doktordan korkmana gerek yok muayene ediyo çok acı duymuyosun zaten insan acıya alışıyo.

aslında korkacak bieşey yok dr gitiyseniz dr dediklerini yaparsanız . ama tedaviyi aksatırsanın yeniden çıkma ihtimali çok yüksek.bu yüzden kendinize biraz dikat edin .çok geçmiş olsun

X