- 28 Mayıs 2015
- 7.519
- 27.772
Ellerine sağlık canım başarılar dilerim bende çok sık yaparım bu tarifiBu defa, gayet pratik bir tarifle karşınızdayım.
2 kişi için mangal yakmaya üşeniriz çoğu zaman, yorgunuzdur veya vaktimiz yoktur. Evimizde ızgara keyfini yaşayabileceğimiz bir tarif bu.:))
Gelelim tarifimize;
Malzemeler
Eki Görüntüle 2164525
• 400 gr kuşbaşı tavuk pirzola
• 3 adet sivri tatlı yeşil biber
• 2 adet domates
• 8-10 adet tahta çöp şiş
Tavuk sos için;
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 diş sarımsak (ezilmiş/rendelenmiş)
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon,kekik
Hazırlanışı;
Önce sos malzemelerimizi karıştırıyoruz, daha sonra kuşbaşı tavuğumuzu ekleyip sosa buluyoruz ve 2-3 saat buz dolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2164526
Domates ve biberlerimizi doğrayıp, marine edilmiş tavuklarımızla, bir tavuk eti bir domates-biber olarak şişe geçiriyoruz.
Eki Görüntüle 2164527
Fırınımızı 250 dereceye ayarlıyoruz ve yağın damlaması için tepsimize biraz su koyup, en alt rafına koyuyoruz.
Fırınımızın telini önceden yağlayıp, tavuk çöp şişlerimizi tele dizip, fırınımıza veriyoruz.
Etlerimiz kızarınca, çöp şişlerimiz pişmiştir
Eki Görüntüle 2164528 Eki Görüntüle 2164529 Eki Görüntüle 2164530 Eki Görüntüle 2164531 Eki Görüntüle 2164532 Eki Görüntüle 2164533 Eki Görüntüle 2164534 Eki Görüntüle 2164535
Afiyet olsun.
Teşekkür ediyorum canım benim.Ellerine sağlık canım başarılar dilerim bende çok sık yaparım bu tarifi
afiyet olsun canımTeşekkür ediyorum canım benim.
Pratikliği sebebiyle ben, lezzeti sebebiyle de eşim çok sever. Mangalı yakmaya erindiği için beyfendi.Kuzu etiyle de daha bir leziz oluyor.
Teşekkür ediyorum canım benim, ellerine sağlık seninde.Hemşerim yapar da güzel olmaz mı ya harikasın çokça yaparım ben bunu
Basarılar dilerim kuzummm
Saol canımmTeşekkür ediyorum canım benim, ellerine sağlık seninde.
Ellerine sağlık canım ,tarifin de sunumun da süper gözüküyor,başarılar dilerim.Bu defa, gayet pratik bir tarifle karşınızdayım.
2 kişi için mangal yakmaya üşeniriz çoğu zaman, yorgunuzdur veya vaktimiz yoktur. Evimizde ızgara keyfini yaşayabileceğimiz bir tarif bu.:))
Gelelim tarifimize;
Malzemeler
Eki Görüntüle 2164525
• 400 gr kuşbaşı tavuk pirzola
• 3 adet sivri tatlı yeşil biber
• 2 adet domates
• 8-10 adet tahta çöp şiş
Tavuk sos için;
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 diş sarımsak (ezilmiş/rendelenmiş)
• Tuz, karabiber, pul biber, kimyon,kekik
Hazırlanışı;
Önce sos malzemelerimizi karıştırıyoruz, daha sonra kuşbaşı tavuğumuzu ekleyip sosa buluyoruz ve 2-3 saat buz dolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2164526
Domates ve biberlerimizi doğrayıp, marine edilmiş tavuklarımızla, bir tavuk eti bir domates-biber olarak şişe geçiriyoruz.
Eki Görüntüle 2164527
Fırınımızı 250 dereceye ayarlıyoruz ve yağın damlaması için tepsimize biraz su koyup, en alt rafına koyuyoruz.
Fırınımızın telini önceden yağlayıp, tavuk çöp şişlerimizi tele dizip, fırınımıza veriyoruz.
Etlerimiz kızarınca, çöp şişlerimiz pişmiştir
Eki Görüntüle 2164528 Eki Görüntüle 2164529 Eki Görüntüle 2164530 Eki Görüntüle 2164531 Eki Görüntüle 2164532 Eki Görüntüle 2164533 Eki Görüntüle 2164534 Eki Görüntüle 2164535
Afiyet olsun.
Teşekkür ediyorum deynebimEllerine sağlık canım ,tarifin de sunumun da süper gözüküyor,başarılar dilerim.
Gel ablacım, seve seve yaparım sana.Bir kaç şiş versen bana ne güzel olurduharika olmuş canısı ellerine sağlık baiarılar dilerim yarışmada..
Gel ablacım, seve seve yaparım sana.
Teşekkür ediyorum.
Teşekkür ediyorum canım benim.Ellerine sağlık hayatımbaşarılar dilerim Çok lezzetli görünüyor
Teşekkür ediyorumEllerinize sağlık iştah açıcı görünüyor başarılar dilerim