Evet tatlım bende koyuyorum ama evde kalmamıştıCanımmm eline sağlık çok severim bu tarifi çok da sık yaparım
Sana bir ipucu vereyim yarım yemek kaşığı tereyağı koyarsan içine pasparlak oluyor yanık kısmı bilgin olsun
Rica ederim ablacımmmayyyyyy hemen deniyeceğim kuzucummmm teşekkür ederimmm
Teşekkür ederim canımTek kelime ile harika görünüyor nanaciğim ellerine sağlık
Teşekkür ederim deynebimSüper olmuş canım.Fırın sütlaç candır.Başarılar dilerim.
Ver tabi ki ablacim sen hak ettin fazlasıylaNanam ellerine sağlıkkk.
Fırın sütlaçbi ödül vereyim kendime.
Teşekkür ederim canımEline sağlık canım ne hoş
Ver tabi ki ablacim sen hak ettin fazlasıyla
Bu arada ablacim benide artık diyet gruplarında yarışmaya alırsın, 68 oldum yahu
Wuuu harika ağzımın suyu aktıKatılan(@Hazal ) , katılacak (diğerleri) tüm üyelere başarılar dilerim
Malzemeler;
Yarım litre süt (klasik 2.5 su bardağı.)
1 çay bardağı
2 yk pirinç
1 yk mısır nişastası
1 vanilya
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıcak su (pirinci haşlamak için)
Eki Görüntüle 1933300
Yapılışı;
Pirinçleri tencereye ekleyip suyumuzu ekleyip kaynatalım daha sonra altını kısıp pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Eki Görüntüle 1933302
Başka bir tencerede sütümüz ve toz şekerimizi ekleyip kaynatalım. Sütümüz kaynadıktan sonra haşlanmış pirincimizi ekleyip biraz kaynatalım. Sonra vanilya ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1933304
Bir kapta nişasta, yumurta sarısı ve 1 çay bardağı soğuk su karıştırıp, tenceremize yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1933306
Sütlacı birkaç dakika kadar kaynatılıp ocaktan alıyoruz(Ben koyu kıvam sevdiğim için biraz fazla kaynattım) ve sütlaç kaselerine koyup, kasenin yarısına kadar su ekleyip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1933309
Eki Görüntüle 1933310
Eki Görüntüle 1933311
Üzeri kızaran sütlaçları biraz ılındıktan sonra dolapta 2-3 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Not: Bu tariften 2 kase fırın sütlaç çıktı.
Eki Görüntüle 1933316
Eki Görüntüle 1933320
Eki Görüntüle 1933318
Eki Görüntüle 1933319
Tamam ama diğerlerinin haberi olmasın, aus ablam kızar yoksaWuuu harika ağzımın suyu aktıgönder bidene
Nurumm Sende değil tarif bekliyoruzEllerine saglik canim benim ,şahane görünüyor
Teşekkür ederim tatlımCok guzel ellerine saglik canm basarilar
Teşekkür ederim tatlımooooo sutlaccsutlu tatlıların atası ellerine saglık begenmeyen sevmeyen yoktur heralde ellerine saglık
Teşekkür ederim vuslatımEllerine sağlık canım, çok güzel görünüyorBaşarılar dilerim
Teşekkür ederim tatlımEllerine sağlık çok güzel olmuş canım yarışmada başarılar
Aşkolsun yane
Oooo nana ben şişkooo
Ne zaman istersen gel fıstığımsen yokken deynepte uğramıyor artık o da 80 olmuştur .