Deniz Ürünleri Fırında Sebzeli Levrek-Marmarabirlik Zeytinyağı Sponsorluğunda

Tşk ederim canım çok fazla süsleyemedim iş çıkışı yağmura tutuldum çok da acıkmıştık alel acele oldu ama beğendiğine sevindim
Daha ne kadar susleyeceksin kuzum bence sunumunda gayet şık olmuş herseyiyle cok guzel olmus tekrar ellerine saglik bayildim ben :KK74:

Merhaba birbirinden becerikli hatunlar bir önceki yaş pasta yarışmasına katılamadım ama balık olayını duyunca dayanamadım.Hem lezzetli hemde sağlıklı yaz kış haftada 1 kez muhakkak yaparım ımmmmmh :kk77:
Ben elimden geldiğince size fırında sebzeli levrek tarifi vermeye çalışacağım.Umarım beğenirsiniz.Biz evde 2 kişi olduğumuz için malzemeleri az kullandım siz isterseniz çoğaltabilirsiniz.Hadi bakalım başlayalım anlatmaya:hamarat:

MALZEMELER:

2 adet orta boy levrek
2 adet patates
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet limon
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe göre biberiye ve defne yaprağı da kullanılabilir.(Ben iş çıkışı yağmura yakalandığım için alamadım ve kullanamadım maalesef):KK1:

Eki Görüntüle 2075836

YAPILIŞI:

Patates,kuru soğan,domates ve limonu soyup dilimliyoruz.Bir kasede de zeytinyağı,tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.

Eki Görüntüle 2075839 Eki Görüntüle 2075840

Temizlenmiş balıklarımızı fırın kabına alıp bir fırça yardımıyla hem içine hemde dışına karıştırdığımız zeytinyağı,tuz ve karabiber karışımını sürüyoruz.Dilimlediğimiz limonları balıkların içine koyuyoruz.Tepsinin orta kısmına balıkları yerleştiriyoruz soyduğumuz ve dilimlediğimiz patates,domates ve soğanlarıda balıkların etrafına yayıyoruz ve hoooop atıyoruz fırına:super:

Eki Görüntüle 2075841 Eki Görüntüle 2075842

Balıklar kızarıp sebzeler yumuşayana kadar pişiyoruz.
AFİYET OLSUN:KK37:

Eki Görüntüle 2075843 Eki Görüntüle 2075848 Eki Görüntüle 2075846 Eki Görüntüle 2075847

Herhangi bir eksiklik varmı bakabilirmisin Nevreste Nevreste

Katılan tüm arkadaşlarada bol şanslar diliyorum.Kocaman öpüldünüz kızlarrrr.

Ellerine sağlık,görüntüsü bayağı hoş gözüküyor,iştah çekiyor,başarılar dilerim.

Elinize sağlık başarılar dilerim :)

Back
X