Deniz Ürünleri Fırında Kaşarlı Sardalya

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Alıntıdır...

* 1 kg sardalya

* 3 büyük boy patates

* 2 büyük soğan

* 2 limon

* 1/2 demet maydanoz

* rendelenmiş kaşar peyniri

* 2 büyük domates

İlk önce halka halka doğradığımız patatesleri kızgın yağda çok az çeviriyoruz.Sonra patatesleri yağladığımız tepsiye diziyoruz.Üzerine halka halka kestiğimiz soğanları diziyoruz.Sonra kılçığı çıkarılmış ve açılmış sardalyalar dizilir.Üzerine halka halka doğranan domatesler ve limonlar dizilir.İnce kıyılmış maydonozlar serpilir mısırözü yağı gezdirilip fırına sürülür.Piştikten sonra fırından alınıp bolca rendelenmiş kaşar serpilip tekrar fırına sürülür.Sonra kaşarlar eriyince fırından çıkarılıp afiyetle yenir.

lezzetmutfagi_balik2.jpg

Ya inanmıyorum bu neeeeeeeeeee...:52:

En sevdiğim yemekleri yapıyosun hep,ama öyle olmaz ki,insan azcık da yollar buraya...:61:

Ya ben hiç sardalya almadım yemedim hayatımda,nasıl bi balık onu da bilmiyorum ama hamsi ile de olur

bu tarif sanırım,ama çok güzel görünüyo....ayy canım nasıl istedi.....
:56::56::56:

Ya inanmıyorum bu neeeeeeeeeee...:52:

En sevdiğim yemekleri yapıyosun hep,ama öyle olmaz ki,insan azcık da yollar buraya...:61:

Ya ben hiç sardalya almadım yemedim hayatımda,nasıl bi balık onu da bilmiyorum ama hamsi ile de olur

bu tarif sanırım,ama çok güzel görünüyo....ayy canım nasıl istedi.....
:56::56::56:

Sardalya da çok lezzetli bir balıktır canım...
Hamsiden biraz daha büyüktür...
Şuan tam mevsimi sanırım, bugün aldım...
Tavsiye ederim...

Sardalya da çok lezzetli bir balıktır canım...
Hamsiden biraz daha büyüktür...
Şuan tam mevsimi sanırım, bugün aldım...
Tavsiye ederim...

Ayy ben de alayım bari,fotografta aynı hamsiye benziyo,hem ben hamsi buğulamayı da böyle yaptığım

için aklıma geldi,gerçi kaşarsız yapıyodum da,alıp hemen deneyeyim bari vakit bulursam...

Teşekkürler paylaşım için....:71:

Son düzenleme:
Ya pişirme süresi ne kadar peki,45 dk. da pişer sanırım değil mi?

Back
X