• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalarr
Benim ilk yarismam umarim ugurlu gelir. Pazar gunu tarifimi rahatlikla yaparim derken hazirlik asamasinda misafirlerim geldi, kismetli yemegim bol bereketli oldu, resim cekmek zor olsa da amacima ulastim :KK200:

Oncelikle bu hamsi tarifi cok hafif diyet yapanlar icin uygun ve cocuklar icin balik kofte gibi. Benim minigim cok severek yedi:anne:
Umarim siz ve aileniz de sever...
Simdiden afiyet olsun
Malzemelerimiz;
1 kg hamsi
Tuz
Tuttaze pisirme kagidi
2 patates
Firin torbasi
Biraz z.yagi ve kekik
Oncelikle baliklarimizi sudan gecirip temizliyoruz, kafalarini ice dogru kirip icini daha sonra kilcigini cikariniz.

Eki Görüntüle 2074757

Hepsini ayikladiktan sonra tekrar sudan gecirip tuzlayalim. 2 cay kasigi tuz esim icin idealdi, benim icin 1 cay kasigi yeterdi baligi tuzlu sevmiyorum.
Tuzladiktan sonra iclerini karsilikli birlestirip pisirme kagidi serdigimiz tepsiye dizelim

Eki Görüntüle 2074756

Ve 200 derecede isittigimiz firina verelim.
Baliklar piserken 2 patatesi dilimleyelim, tuz, z. Yagi ve kekik ile firin torbasina ekleyelim

Eki Görüntüle 2074754

Eki Görüntüle 2074755

Balik tepsimde yer kalmadigi icin tepsinin alt kismina patatesleri yerlestirdim. Ustten bir delik acmayi unutmayin.

Eki Görüntüle 2074750

Yaklasik yarim saatte baliklariniz hazir olacaktir. Yaninda salata oneririm.
Afiyet olsun tekrar:kk77:
Ve yarismaya katilan tum arkadaslara basarilar dilerim
Eki Görüntüle 2074752
En sevilen balık hamsi olunca ortaya çok güzel tarifler çıkıyor.ellerinize sağlık Başarılar

Back