Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tşklerUhh yarışma çok güzel geçecek, ellerine sağlık![]()
teşklerEline sağlık valla süper olmuş patlıcan bayilirim zaten mükemmelyarışmada başarılar
![]()
teşekkür ederimElleerine sağlık..yarışmada boool sans
Ben siz hatırlıyorumBen 30 aydır karatay diyeti yani sağlıklı beslenme uyguladığım için bütün yemeklerimi de karatay'a göre yapıyorum, karatay'da kızartma ve iki işlem yapmıyoruz yani hem haşla hem fırın da pişir gibi, yemeklerimi genelde çiğden yaparım buradaki tarifte olduğu gibi,
30 ayda bütün yemeklerimi diyet olarak yaptığım için çok fazla tariflerim oldu :) bunları yaptıkça paylaşıyorum ki diyet yapanlara örnek olsun ...
bazen aynı malzemeden farklı çeşitler yaparak masayı renklendiriyorum görsellik olsun diye :) buradaki tarifte bu şekilde yapıldı sonuçta 3 farklı çeşit çıktı ortaya :)
bu yemeklerden hem doyana kadar yiyorum hem kg veriyorum bu arada 20 kg verdim herşeyi yiyerek :)
Malzemeler:
3 tane bostan patlıcan
200 gr orta yağlı kıyma
3 tane yeşil biber
3 tane orta domates
3 tane yumurta
1 tane kuru soğan
50 gr kaşar
3 kaşık Soğuk sıkım zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
isteğe bağlı kırmızı ve karabiber
1 çay kaşığı kristal kaya tuzu
Sos:
2 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
2 bardak su
Yapılışı:
Bostan patlıcanlar Eki Görüntüle 1710987
alacalı soyulup tuzlu suda 1 saate yakın bekletilir, ben patlıcanları enine 3 e bölerek beklettim 9 tane oldu, sudan alınan patlıcanların içlerini oydum,
Eki Görüntüle 1710986
bir kaba kıymayı koyup üzerine kuru soğan - 1 tane domates - sarımsak ve 1 tane biberi ince ince doğradım, tuz ve baharatları da ekleyip hepsini karıştırdım,
Eki Görüntüle 1710988
yağlanmış büyük kare borcama patlıcanlar dizilirken
Eki Görüntüle 1710989
dışı da zeytinyağı ile yağlanır kurumasın parlak olsun diye,
Eki Görüntüle 1711021
patlıcanların içlerine karışımdan doldurulur, hazırlanmış sos üzerlerine kaşık kaşık dökülür, kalan sosta borcama dökülür, 3 tanesinin üstüne yuvarlak kesilmiş domatesler kapatılır üstüne biber kesilip konulur,
Eki Görüntüle 1710990
kalan 6 tanenin üzerine domates ve biber konulmaz onlar yumurtalı ve kaşarlı yapmak için kullanılacak, tarifleri aşağıda, borcam ön ısıtma yapılmış fırında 180 derecede 65 dk pişirilir ( tek çeşit yapılacaksa hepsine domates konulur ve 75 dk pişirilir)
Yumurtalının yapılışı:
65 dk sonra fırın açılır 3 tanesine yumurtalar tek tek kırılır fırın kapağı kapatılır,
Eki Görüntüle 1711017
Kaşarlının yapılışı:
5 dk sonra yani 70 dk sonra fırın kapağı tekrar açılıp rendelenmiş ya da ince doğranmış kaşarlar 3 tanenin üzerine dökülür fırın kapağı kapatılır 5
dk daha pişirilir,
Eki Görüntüle 1711018
bir borcam da tek pişirme de 3 çeşit kebap yapmış olduk isteyen istediğini yesin yok efendim domatesli yemem yok efendim yumurtalı yemem yok efendim kaşarlı yemem diyenler için hangisini yerlerse yesinler bizde yemek seçenlerden kurtulmuş olalım :)
Eki Görüntüle 1711046
Afiyet Olsun
teşekkür ederimBen siz hatırlıyorumilk sizinde olduğunuz topiğe gelmiştim ordan kadınlar kulubüne kilo durmunuz nasıl merak ettim
Ellerinize sağlık yarışmada bol şanslar![]()
Çok düzenli bir listeyle geliyordunuzteşekkür ederim
ben 20 kg verdim 60 da kaldım korumayıda gectıgım ıcın artık saglıklı beslenme olarak uyguluyorum, kg alma derdımde kalmadı
tşk ederim... karatay da ye ye zayıfla lıste yok hersey damak tadımıza gore ve doyana kadar yıyoruz :)Ellerinize sağlık , başarılar ...
Bu kadar harika gözüken (eminim tadıda öyledir) yemeklerle 20 kg vermekte süpermiş .
tsk ederımBayılıyorum patlıcanın her halıne
Basarılar dılıyorum![]()
tşk ederim...afıyet olsunPatlıcanlı her şeyi yeme potansiyelim var bayıldım hep merak ederim bu tarifi yemedim e yapmadım da mutlaka deneyeceğim bu türlü aldım tarifi ellerinize sağlık![]()
tsklerEllerinize sağlık..
tşkler..merhabalar bu patlıcanı hemen deneyeceğim. Başka bize vereceğiniz tarifleriniz var mı?