- 30 Ocak 2016
- 14.725
- 45.739
- 528
- 38

Yine ben geldim, sütlü tatlıları kim sevmez diyerek yine buradayım

Herkesin evinde kolayca yapabilecegi, malzemesi kolay, yediden yetmise herkesin sevdigi fırın sütlaç ile geldim bu sefer..
Fırın Sütlaç
1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 kaşık nişasta
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Ihtiyaca göre su eklenebilir.
- Süt ve sekeri ayri bir tencerede pişirelim. Kaynadıktan sonra vanilyayı ve pirincleri ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı su ,1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı buğday nişastasını karıştırıp ilave ediniz. 5 dk daha kaynatıp altını kapatın. Nisasta girer girmez kıvam alıyor zaten..
- Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Ben toprak kase kullandim. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin. Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
. Uzerini fındık ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları
1. Nisasta eklendikten sonra kıvamı cabuk koyulaşıyor, isteğinize göre kapatmanız lazim.
2. Fırın önceden ısınmış olmalı ve surekli kontrol edilmeli.Tepsideki su soğuk olmali. Erken kizaranlar erken alinmali.
3. Bu malzeme ile bende 7 kase çıktı..
Ve gelelim sunum fotoğraflarına

Önemli Not
Orta büyüklükteki 1 kase fırın sütlaç yaklaşık olarak 286 kaloriye denk gelmektedir.