Tatlı Tarifi Fırın Sütlaç - Migros Süt Sponsorluğunda

Bllossom

7/24 Anne
Pro Üye
3 Temmuz 2022
4.407
12.711
27
Malzemeler:

1lt süt
1 paket krema
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 fincan pirinç
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
Öncelikle 1 su bardağı su ile pirinçleri pişirelim pirinç pişmezse su takviyesi yapalım. Pişen pirinçlerin üzerine 1lt süt ekleyelim. 3 yk mısır nişastası ve yumurta sarısını biraz su ile açıp sütün içine dökelim. Muhallebi kıvamına gelen sütümüz kaynayınca kremanın yarısını üzerine dökelim ve ardından 1 sb şekeri. 4dk kaynatalım ve en son vanilya ekleyip altını kapatalım.

Sütlaçlarımızı eşit bir şekilde dağıtalım ve 1 saat üzerine örtü örtüp kabuklanması için bekleyelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına üst ayar açık şekilde pişirelim. Fırının kapağını yarım şekilde açık bırakalım. Pişen sütlaçlarımızı fırından çıkarıp yine üstüne örtü örtüp sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına yerleştirelim.

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Sordum sarı çiçeğeeee

Finduk bahçesine mi düştün beybiii ,ne bolluk muhteşem

Vay vaay vaayyy seni hınzır, kapmış fındık gibi tarifi ,hemen gitmiş yapmış bide bu ne güzellik böyle, bu görüntü diyet bozdurur enfeesssss lezzetliiiiii gözüküyor bayiliyoring ben eline sağlık, çok leziz olmuş başarılar kuzu

Bu sefer almam lazım süt diyince akla gelen ilk tarif eş tarafıda giresun olunca yaptık bi bolluk sag ol kirazımmm

İmmmmmm ellerine sağlık enfes gözüküyor şimdiden söylim yine dört oy kullanım hakkı olsun

Yolluyorum deyip kandırdın ama neyse Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor ,çok da severim yarışmada bol şanslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…