Finlandiya Paylasim Alani(Tanisma)

selam özlem,

Bugun ögleden sonra cok rahatsizlandim. Bi yandan da adet olmusum.Su an ayakta duramiyorum. Basimda o kadar muthis agriyor. Esim geldi bende simdi yaticam. Birde en son cocukken ateslenmistim.Atesim de var.Yani ben hasta oldum. Sana iyilesince yazarim.Görusmek uzere.

cok gecmis olsun muge,umarim kisa zamanda iyilesirsin.gorusmek uzere,kendine dikkat et.

Özlem merhaba tesekkur ederim. Su an sadece bas agrim var.Aslinda hicde canim kiymetli degildir.Ama dun cok kötuydum Ama cok sukur bugun iyiyim. Sen napiyosun.Kizin nasil iyimi.Esin 15 yildir burda demistin Aileside mi burda. annesi babasi. sana yakin görustugun Turk arkadaslarin varmi. simdi oglumu almaya gidicem gene yazarim hoscakal

daha iyi olduguna sevindim.biz de iyiyiz kizimla,biraz once bici bici yaptik.az sonrada uyuyacak insallah...
esimin bir kardesi burada,o da bir finliyle evli.karisi kasimda dogum yapacak onunda.birde uzaktan bir akrabasi var,ailecek buradalar onlarda.ankaradan yakin bir arkadasimda burada onlarda 3-4 senedir buradalar.hatta yeni ev aldilar buradan ,onlara gitmeyi dusunuyoruz hafta sonu.onun abisi ve ailesi var.esimin arkadaslari ve aileleri var bir kac tane.boyle yani...4-5 aileyle gorusuyoruz.
bugun hic giremedim nete temizlik yaptim biraz.ama zor oluyor kizla.aksam senin dizi vardi.(yemin)umarim izlemissindir.biraz yeni dizileri izledim ben de esim evde degildi.evde oldugu zamanlar zaten pazartesi gunleri lig tv iznenir.mac yorumlari falan
kizimi uyutabilirsem sonra tekrar yazarim.simdilik hoscakal...

saat 17.30 ben yenı oturdum daha da işim bitmedi.Dun malum işler bugune kaldı. Ve mutfak beni bekliyor....

Eşinin kardeşinin burda olması çok güzel. Eşi finli ama türkce biliyordur heralde. Size yakınlarsada ne güzel. En güzelide yakın bir arkadaşının burda olması. Sen çok şanslısın ne güzel. Senin alışman daha kolay olacak o zaman Finli gelininiz farklı kültürden de olsa Finliler bana canayakın geldi Oğlumun geçen sene ögretmeni bayandı (paıva ) çok hoştu. Çok sıcakkanlı bir kadındı 50 yaşında ama benden genç. çok hızlı konuşuyordu.Bazen anlıyordum bazen eşime soruyordum.güzel günlerdi Bu sene öğretmeni erkek. Oğlum okulda din derside alıyor. Ayrıca sudanlılarla birlikte müslüman yemeği çıkıyor.Ve yüzme dersleri var Okul çok güzel Memnunuz. Buraya çocuk olarak gelmek varmış.
Bugün şöyle bir çarşıyı dolaştım.ALE varmı diye ama burda ale yılbaşında oluyor biliyorsundur. Geçen sene stockkman dan çok güzel şeyler almıştım. Aman alışverişten de bıktımmmmmmmm. Hemde çok pahalı. İzinde gördümki burda olan şeylerin alası Türkiyede . Mutfak beni bekliyor Gene yazarım Şimdilik hoşçakal

ben finlileri pek sicak bulmuyorum.ozellikle yabancilara daha bir soguk davraniyorlar,kendi aralarinda da iliskileri bizim gibi degil.finli gelin turkce bilmiyor, ya da biliyorsada konusmuyor.esim ve kardesi senelerdir burada olduklari icin finceleri super.yani bir onlar konusuyor ben dinliyorum bir biz konusuyoruz o dinliyor.bende fince onda turkce yok napalim.senin anlayacagin iletisim pek kuramiyoruz.zaten cok fazla gorusemiyoruz.
kurstan bir iranli arkadasim vardi.ama cok iyi turkce konusuyordu,zaten istanbulda yasiyorlarmis.esi doktordu gorevli olarak 2 seneligine gelmisler.bu sene gittiler.onun kizini okulda disliyorlarmis somalili cocuklar ,o hic ayirmamis yemekleri finliler ne yiyorsa o da yiyormus.bu sefer digerleri sen ne bicim muslumansin diyorlarmis.oda burada yasiyorsak buraya uymak gerekir diyordu,finli cocuklarla arkadaslik yapmasini istiyordu sanirim.
oglun ingilizce egitim veren okula mi gidiyor?size birisi mi tavsiye etti?bizim daha cok var ama ben ingilizce egitim veren bir okula gitmesini istiyorum.ingilizce,fince,isvecce ogrenmesini isterim.
ailecek mi balikesirlisiniz?yoksa balikesirde mi oturyordunuz?esim ardahanli,ben de ankara dogumluyum ama baba tarafindan elazigliyim.balikesiri gormedim hic.buranin kisina alismaniz cok zor olmustur sizin,belki balikesirde fazla kar bile yagmiyordur.ankara da cok kara kislar gorduk:) ama artik olmayacak gibi.
espoo da oturan arkadasinla burada mi tanistiniz?burada turk derneginin olmamasi ne kotu.isvecte var sanirim gerci orada turk cok fazla.organizasyon falan yapsalar insanlar tanissa iyi olurdu.eurovision da kenana oy verdiniz mi?:)))biz 6 tane gonderdik ama ise yaramadi.
kizin uyumasindan faydalaniyorum.o uyanikken birseyler yazip birakiyorum,zaman asimi olunca tekrar giris yapiyorum falan...fazla uyumuyor gunduz 15-20 dak ancak uyuyor.
herhalde cok yazdim bu sefer basina bakmiyorum bile,sonra gorusuruz

Gunaydin. Aksamdan beri giremiyorum foruma.Problem vardi. Yeni geldim.Dun aksam Benim dizim vardi Yersiz yurtsuz.Ama pzt yemin izleyemedim rahatsiz oldugum icin neyse artik izleriz Kisin isimiz ne.

Esim izmirli.Ben de balikesir bandirma . Neler sormustun unutuyorum valla. Espoo daki arkadaslarla görusemiyoruz. Kocalarimiz beraber calisiyorlar.Biz onlar bir kere gittik onlarda bize bir kere geldiler.Ama söyledigine göre oda isoomenadan cikmiyormus(karsilasirsak).Yani mecburiyet.kafam pek sarmadi.

Iranli bayandan sözetmistin hani su kursda tanistigin Emrecanin okulunda da iranli bir cocuk var. Turkiyde kalmislar. turkce biliyor. Taban ismi. Ama oda yemek ayirt etmiyormus. Ben anlamadim.Bu okul Katanojokka da yabanci cocuklari da aliyor. Ve din dersi ,musluman yemegi cikartiyor.Ve bu konuda cok titiz. Ögrtmenler cok kalite seneye ing egitimi almaya baslayacak. Sudanli muslumnlarla birlikte yemege gidiyor. Benim cocugum musluman Asla ona domuz eti yedirmem. O yuzden eve yakin okullarda var vermedik. Bu okul cok iyi.Hem okulda yahudilerde var onlarda domuz eti yemiyor lar .Oglumda cok bilincli. O yuzden cok dikkat ediyor. Ögrtmenlride cok dikktli kucuk diye yol gösteriyorlar. Cok ilgileniyorlar. Biz cok memnunuz Yani buraya tasindik diye buranin kuralina uyamam o iranli gibi.Tabi o musluman mi bilemem. Emrenin din ögretmeni de finli bir bayan Musluman olmus.Cok memmunum Cok sukur. Aklima su an bunlar geliyor.Görusuruz.

a.s.ne güzel ya siz taa uzak dıyarlarda bile buldununz birbirinizi ben kendi memleketimde yalnızım(
ama sizin için mutlu

dun bende 10 dan sonra girebildim siteye.bugun de oglene kadar evdeydim.2 den sonra lippulaiva diye bir carsi var orada arkadasla bulustuk.eve biraz once geldik.gunesli havadan yararlanayim dedim,kiz yine durmadi.kolum nasil agriyor bilsen,cadi kiz ne zaman alisacak bakalim:)
senin gunun nasil gecti?oglusunla ne yaptiniz?aslinda yapilacak pek birsey de yok hep ayni seyler...
benim annemde izmir focali,izmiri cok severim.tek istegim izmirde yasamakti eskiden.
kizim uyandi sonra tekrar yazarim

Merhaba bız de bu uzak diyarlarda çok yalnız ve sıkıntıdayız. Yurtdışında yaşamak hiç kolay değil. yaşam standartları yüksek olsada mecburiyet. Yoksa benim vatanım gibi yok. Doğusuyla batısıyla benim vatanım......

Özlem merhaba yeni mesajlar var sende okuyabiliyor musun bilmem. ama çok hoşuma gitti. Bizim bu mesajlar ilgi çekti. tabii mektup gibi yazıyoruz sanki ikimizden başka kimse yok :) :) Çok hoş.

geçen sene kenan doğuluya biz gittik yarışmaya. Oğlumun resimlerini çektim kenanla.Kenan buraya gelmiş gitmezmiyiz. Oğlum o şakkıdı parçasına bayılıyordu.1-2 gün önce Kamppi de imza günü vardı. Neyse geldi geçti.

Burda türk derneği var. Başın da da bayan bir doktor var. ama yerini bilmiyorum bayanla bi yerde karşılaştık. Ne faliyet yaptıklarını bilmiyorum Bende geçen sene şarkı yarışmasında tanışmıştım. o dediğin çarşı nerde? isoomena yakınlarında mı?

Finli gelinle anlaşmak zor senin için En kötüsü ortak bir diliniz yok .Farklı kültürler. Ama o şanslı onun vatanı onun çevresi onun insanı. Biz azınlık konumundayız. Bide yapıları soğuk dediğin gibi.Aman bende onlara bayılıyorum.Yabancıların bizim ülkemizde çeneleri düşüyor.Tabi orda onlar azınlık oluyor. Tabir herkesin kendi çöplüğü...

Ramazan geliyor. Bi yandan çok seviniyorum Bi yandan da ezan yok. Yalnız ve ertesi yalnız bir bayram. vatandaki gibi değil. buna da şükür öyle değil mi.

Moi moi.

ben de o dernegi duydum,ama pek aktif degil sanki. organizasyonlar yapsalar,konser falan duzenleseler ne guzel olur.dusunsene burada bir turkle tesadufen tanisiyorsun.benim kastettigim almanyada ki gibi dernekler.
dedigim carsi biraz uzak,soukkada(yalnis yazmis olabilirim).cok buyukdegil zaten.malum lindex ve anttila var orada da.

acaba aysun neden pisman dondugune,esim hep der zaten kesin donus yapanlar fazla kalamiyorlar turkiyede tekrar geri geliyorlarmis.

bu aksam tv de izlenecek duzgun birsey yok.su dizileri gunlere dagitsalar,hepsi ayni anda olmasa...

Hyvä huomenta özlem

Biraz sonra okula gidicez. Gelincede bisikletle adayi bir turlayayim diyorum hava serin ama bakcam arti hele bir disari cikayimda. Hafta sonu Isoomenaya gelebilirim. Sende orda olursan görusebiliriz.

Aysun 38 neden pisman acaba ben cok merak ettim kendisinede soracam en kisa zamanda gene yazarim

selam

Almanya ile burasi kiyaslanamaz. Almanya nin yarisi bizim.Artik orda 4. kusak var.Orda akrabalarimiz var. Dugunlerini bile orda yapiyorlar.Okadar cevreleri varki.Ayrica Turk geceleri toplantilari var.Bayanlar da gun bile yapiyorlardir. Artik uzun zamandir yurtdisinda yasadiklari icin artik orali olmuslar cikmislar. turkiyede izindeyken evlerini özluyorlar.Kisaca insanin evi neresi ise orayi özluyor. Ben izinde evimi özledim. Burda birde herkes disarda görusuyor Ev gezmesi pek yok.bayanlar toplanalim yok.Benim tanidigim Burda tanistigim bayan arkadas burda gun yapacaklardi.Daha sonra ne oldu bilmem ama birlik beraberlik yok bayanlar arasinda.Gecen sene turk kahvesi icmeyi biraktim (1 senedir icmiyorum)sabah kahvemi asla tek basima icmezdim yalniz icmek zevk vermiyor. Aliskanliklarim degisiyor.Oglum buyuk oldugu icin herseyi onla yapiyorum Bisiklet spor gezmek alisveris vs.zaman geciyor iste.

sen bahsedince farkettim bende yaklasik bir senedir kahve icmiyorum:)hamilelik yuzunden icmemistim,simdi aklima bile gelmiyor.ama icebilirim artik...seni de beklerim:)cezvemi gelirken getirmistim,annemlerde kahvemi getirdiler.buzdolabinda sakliyorum umarim bozulmamistir.
disarda gorusmeyide ev oturmalarini da severim ben.burada insanlarin kolayina gidiyor disarda gorusmek hele de hava sicaksa...ama kisin ev oturmalari fazlalasiyor.onemli olan konusabilecek insan olmasi.dedigin gibi almanyada ki kadar turk yok ama yine de cok az degiliz.bildigim kadariyla burada da ordaki gibi mahalleler var,mesela mardinlilerin cogu ayni semtte yasiyorlarmis.ayni turkiyedeki gibi:)
iso omenaya ne zaman gelirsen gorusebiliriz.pazar haric,esimin is yerinden arkadaslari gelecekler.bebek gormeye.
gorusuruz

bende 3 tane cezve var. Benimde kahvem var Hem turk markette de kahve var. Bir kahvenin 40 yil hatiri var öyle degilmi Önemli olan yemek icmek degil. Birbirimizin muhabbetinden hoslanmak .samimiyet ictenlik.
Ama buda zamanla olur öyle degil mi?Ramazan girmeden göruselim.Ramazanda malum.esinin is yerinden arkadaslar demissin. Buyuk ihtimal Turklerdir. Senin esinin uzun zamandir burda olmasi senin icin avantaj.Esinin is yeri nerde ?Esin nerde calisiyor.Sen bebegi alip ziyare gidiyormusun Ben bazen arabayi almaya gidiyorum is yerine .
Biraz sonra cikicam.Ama alisveris gunumuz cmt. Kesin belli olursa ben sana yazarim. isoomenaya geliriz buyuk ihtimalle. O gun esin caliiyor mu. yoksa yalniz gelecem de (elimde kirmizi bir gul olur) :)
Not ; bende Kocaman bir caydanlik var. Ama sen yeni gelinsin Sende hersey Full dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…