Tatlı Tarifi Fincanda Tel Kadayıf Tatlısı-Torku Şeker Sponsorluğunda

MssPARE

⚘ SECDE Bizi Yükselten Tek Inistir ⚘
Pro Üye
27 Mart 2019
28.988
103.468
Merhaba hanımlar

Uzun bir aradan sonra tatlış mı tatlış tarifimle geri geldim

Hemen malzemelerle başlıyalım

Tatlı için

Yarım kilo tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir şu bardağı dövülmüş ceviz
Ve kahramanımız kahve fincan

Şerbet için

3 şu bardağı toz şeker
3,5 şu bardağı su
Bir limon dilimi

Yapılışı

Öncelikle şerbetini hazirliyoruz ki tatlımız pişene kadar kaynasın ve soğusun ..malzemeyi karıştırıp karıştırdıktan sonra ocağımıza koyuyoruz..kaynadıktan 8 10 dakika sonra ocakatan alıp soğumaya bırakıyoruz..

Tatlımız için önce tereyağını erimiyoruz,sonra cevizlerimizi çekiyoruz...tel kadayıflarımızı tel tel ayırıp havalandiriyoruz eriyen tereyağını tel kadayıfların üstüne döküp alt üst edip yediriyoruz...

Daha sonra fincana bir tutam kadayıftan koyuyoruz içine cevizi ekleyip kapatıyoruz tepsiye ters çevirip bırakıyoruz..

En son sıvı yağını tel kadayıfların üstünde gezdirerek döküyoruz bir kaşık yardımı ile ve öönceden ısıtılmış 180 derece fırında uzeri kizarana kadar pişiriyoruz ...kadayislar hafif sıcakken servetimizi döküp servise hazırlıyoruz Afiyet olsun..

Yarışmaya katılan bütün arkadaşlara bol şanslar

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum

Ellerinize sağlık Çok harika görünüyor. Bol şans diliyorum

Off harika görünüyor paremmm ellerine sağlık

Oyy senin sunumunu seveyim yaa ne güzel olmuş öyle şahane olmuş parem,başarılar dilerim ellerine sağlık pareem

Hemso bee sende az değilsin benim kadayıf bile gelmedi hiç aklıma
Neffisss olmuşşşş

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım, başarılar dilerim sıralamada 3.lüğü 8 dakika ile bana kaptırmışsın ama olsun önemli olan oylamadaki sıralama

Ayyyy harikasın ellerine sağlık paremmm muhteşem olmuş

Ellerinize sağlık harika olmuş başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…